Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Tak pánové po sdělení od Malty, že nechce stále číst pouze své cestopisy mě zároveň vyzval k sepsání mých postřehů z 2. dovolené v Bulharsku a příprav na ní. 

Tak pro začátek bych chtěl uvést, že výběr destinace padl opět na Primorsko a Bulharsko nejen z důvodu nízké cenové náročnosti, ale také z chuti poznat další Primorsku relativně blízké destinace a proto, že jsme od loňska neukecali ke studiu východních řečí. Po loňském úspěchu novomanželské cesty, jsme chtěli zároveň ukázat tuto destinaci dalším, kteří buď myslí, že je to daleko, nebo mají pochyby o klidném průběhu dovolené ze zkušeností známých "jedna paní povídala". Po rozmyšlení někdy kolem přelomu roku 2013/2014 jsem tedy rozhlásili po známých fámu, že hledáme někoho do auta na dovolenou, bez nutnosti cokoliv zařizovat. Po několika ohlasech, slibech odmítnutích atd. jsme se nakonec domluvili s rodiči manželky. 

Protože loni bylo ubytování a pan bytný jedním z velmi pozitivních zážitků z dovolené, tak jsme se rozhodli, že za tu cenu nám poskytovaný komfort vyhovuje a nehledali jsme jiné ubytování. Jeden mail Zdravkovi a hurá do týdne potvrzený termín 4.7.2014 až 18.7.2014 v penzionu u Zdravka. 

Další info o blížící se dovče jakmile bude zase chvíle. 

Fajn, som zvedavý na report. Ja by som teda moju svokru na dovolenku neťahal.  :kol-21:

• Autor

Tak malé pokračováni.

Po sehnání parťáků na dovču, potvrzení termínu zbylo jen čekat na předdovolenkové přípravy. Již na podzim jsem zjistil, že se letní gumy hodně divoce sjíždí, tak jsem očekával v průběhu zimy hledal akční letní gumy. Sehnal jsem úplně nové papuče od Bridgestone a Goodyear za velmi solidní cenu, tak jsem neváhal a schoval je do garáže. Jelikož jezdím do práce autem a vozím několik kolegů, tak jsme si všiml, že po nasednutí 2 dospělých dozadu Šmudla sedne na prdel a něco jako tlumení nerovností na silnici se ztratilo. Nezbylo než návštěva servisu. Zde jsem zjistil, že musím minimálně jednu výplatu počkat, protože komplet zadek - tlumiče, dorazy, pružiny pro HD výkon, silentbloky a další pikačoviny vyjdou na půl ceny letenek do Bulharska :). Takže minulý týden došlo na komplet výměnu celého zadku, kdy díky HD zadním pružinám je to při prázdném kufru trochu do motokáry. Ale při nasednutí 2 kolegů to příjemné pruží a nemlátí dorazy.

K cestě teď v týdnu jsem zakoupil dálniční známku na Slovensko -. měsíční 420,-Kč v autocentru v Benešově, také jsem přes virpay.hu zakoupil měsíční vignettu do Maďarska za v přepočtu 520,-Kč. Speciálně tankovat před odjezdem asi nebudu, protože do Malacek, kde budu poprvé tankovat to mám jen 250 km. Odjezd jsem nejdříve plánoval na noční hodiny 4.7.2014 s tím, že přijedem navečer toho dne jako loni. No nakonec jsem si řekl, že je škoda čekat 12 hodiny po práci doma na odjezd a spoléhat na bezproblémovou cestu, takže jsme se domluvili, že den předtím se připraví věci, já to v den odjezdu nabalím," stejně mi do toho nikdo nesmí kecat" do auta a až se všichni slezou z práce, hodí sprchu a pojedeme. Jelikož každý z naší posádky trpí trochu nedočkavostí, tak se všichni snaží domluvit si co nejdřívější konec v práci, případně den volna, tak uvidíme jak to nakonec dopadne a v kolik přesně odjedem. 

• Autor

A v technologické přestávce jedeme dál..

Už při prvním rozhodování a domlouvání jsme řešili, kam se ještě, případně opět podívat. Už loni jsme chtěli jeden výlet věnovat Istanbulu, ale nakonec vzhledem k hektičnosti příprav svatby, probíhající rekonstrukce a pracovního vytížení jsme si to bez dostatečné přípravy netroufli. Letos tedy hlavním výletem na dovolené bude Istanbul. Po mnoha zvažování a po sraze bulharských letců, kde jsme slyšeli několik názorů jsem nakonec navrhl 2-denní výlet. 

Představa je taková - Ráno odjezd z Primorska do Istanbulu. Dle odhadu bychom tam mohli být po poledni v Istanbulu. Možná i o trochu dýl. Najdeme hotel, který jsem vybral na booking.com, zaparkujem auto a vyrazíme na večerní procházku asi směr Grandbazzar, uvidíme přesně podle času. Ráno odchod z hotelu do města - Modrá Mešita, Hagia Sophia, Topkapi palác a potom odjezd zpět do Primorska. Kde bychom chtěli stihnout večeři. 

Dále jsme chtěli jet Delfinárium ve Varně, ale vzhledem k současné situaci na to prdíme a vyměníme výlet za nějaký jiný, asi prohlídka Staré Zagory nebo jiné městečko. Další bude Ravadinovo, Burgas s písečnými sochami, Sozopol a jeden spontánní.

Dále jsme chtěli jet Delfinárium ve Varně, ale vzhledem k současné situaci

delfini pomreli????

• Autor

Delfíni nepomřeli. Nevím jak sleduješ situaci v Bulharsku, ale minulý týden došlo k přívalovým dešťům následně povodním s 11 obětmi na životech, kdy nejhůře dopadla právě Varna. Co mám poslední info, tak bylo delfinárium uzavřeno a i kdyby ho otevřeli, situace a nálada tam nebude dovolenková. Doprava bude stát za prd, tak Varnu preventivně vynecháme.  

... supeeeer, jsem rád že jsi se k tomu rozhoupal a založil vlastní vlákno :kol-47:  ... už se těším na další příspěvky, už ten začátek naznačil slibné zítřky :kol-28:

• Autor

Jinak Effendi, jsem asi ta vyjímka potvrzující pravidlo "tchyně nebrat". Ano ženiny rodiče mají své stinné stránky, ale taky mají několik světlých a cestování je jednou z nich. Jelikož relativně vše zařizuji sám - cesta, ubytování, program, oni vlastně jen zaplatí svou půlku a někdy něco navíc a já sï tu dovču užiju. Není to naše první společná dovolená, tak mám o průběhu celkem jasnou představu.

• Autor

Malé pokračování z příprav. Letos jsem narazil na pro mě docela zajímavou nabídku cestovního pojištění. Nikdy jsem to moc neřešil, bral jsem to jako nutné zlo dle pořekadla "Když to máš, tak to nebudeš potřebovat." a vybral jsem vždy nějakou levnou nabídku. Loni mě ale upozornil jeden kolega, že co se týče cestovního pojištění bere jen pojištění od ZPMVCR (Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky). Našel jsem nabídku a byl jsem docela ohromen ve smyslu poměr cena x krytí. Je to celé v rámci spolupráce mezi ZPMVCR a pojišťovnou Ergo, kterou neznám, ale myslím, že nabídka velmi zajímavá a pojišťovna by nespolupracovala s nějakou šmelinou a za sebe uvádím, že ji letos využiju. (Přecijen mi není už 20). Pojištění by mělo jít uzavřít na všech pobočkách ZPMVCR, takže případné komplikace bych řešil se ZPMVCR a ne přímo s ERGO. Takže hurá na pobočku a uzavřít.

A příště nás čeká dokončení příprav auta .....

nj, ale předpokládám že jsi v běžném životě pojištěn u ZPMVCR ne? Já mám VZP a co by dárce krve to mám rok co rok zdarma :kol-31:

kurňa Miro, četl jsi tu hrůzu co vyplodili Bulhaři na Kalotině? Psáno na orbíku. No jestli se neproberou a něco s tím neudělají, tak to bude masakr :kol-32:

• Autor

Sleduju to, termín cesty ani plány to nemění. Holt třeba vyzkouším cestu těch 30 hod. jak psal chytrej cordobka loni. Jinak nechápu tu hlášku, že kvůli dopravě čeká 4 dny doma, aby jel na dovolenou až v pondělí, kdy bude na silnicích "klid". No u nás to vypadá, že možná pojedeme v pátek už dopoledne, takže bychom při očekávané dopravní situaci mohli stihnout Bački vinogrady a na Kalotině být po půlnoci. Jestli přijde problém, tak se cesta holt protáhne, ale těším se na fajn cestu a hledím na to pozitivně. Lepší než se zbytečně stresovat.

Loni jsme jeli také proklínanou neděli v sezóně a bylo to úplně na pohodu. 

Mirku neděle je dobrá,ty jedeš ještě v dobrý termin,ale věř,že jak začnou v Německu prázniny tak ten pátek a sobotu to bude zabiják.Prázdniny tam začínají různě,ale je to po půlce července.Vem si třeba,že budeš čekat 4 hodiny v Horgoši,pak u každého platidla půl hodky až hodinu a ještě v Kalotině 4 hodiny,tak věř,že ti to cestu znechutí.Já čekal cestou z5 jednou 3 hodiny v Horgoši a byl jsem nasraný jak blázen.Každý se tlačí,předbýhá ,hlavně černé huby,které se vrací z Turecka do Německa a dál.

něco podobného pravila i polovic :kol-46: ... vzpomněla si také na jeden návrat přes Horgoš a tři hodiny tam mezi tou černotou a nehorázného předbíhání, brrr :fakac: . A něco podobného bylo vlastně i cestou do BG ... tehdy jsem musel jet v sobotu tam i zpět (bylo to jak jsem měl nehodu před tím odjezdem do BG - 2008), tak jsem měl zpoždění na Horgoši, pak na všech mítnicích, v dešti pak čekání na Kalotině, byl jsem otrávený, unavený tehdy tuším 28h i se 2h spaním, někde za Sofií. Toto bych fakt už nechtěl zažít, nejhorší na té cestě jsou ty nekonečná čekání na slunku .... radějí pojedu o 200km dál, ale pojedu ... no doufám že se to fakt zlepší, přes Rumunsko se mi moc nechce ... studovat možné trasy, případné chytáky cestou, už jsem asi jaksi zpohodlněl :kol-28:

• Autor

Trochu na náš termín spoléhám, protože první německé prázdniny začínají až týden po naší cestě. Ano čekání je otravné, ale člověk s tím stejně nic neudělá. Bude bouračka v pondělí s uzavírkou dálnice a lidi budou čekat dýl než v pátek na hranicích někde v koloně.Takhle daleká cesta je prostě nevyzpytatelná. Nejen kvůli černejm.Co si pamatuju, tak na francouzských mýtnicích to byl taky super sajgon a černý tam nebyly. Můžeš doufat, že se cesta podaří, ale jak to dopadne??? Mám plán, doufám že vyjde a cesta se podaří tak, abych v sobotu odpoledne už vybalený dal koupel v moři v Primorsku a pak kavarmu nebo sač.

jasan, určitě ti nic takového nepřeji ... o těch bouračkách ... to jsem zažil hned rok na to (2009), první byla na D2 kousek před Malackami - čekání, druhá už na maďarské dálnici, nejdříve čekání asi 45min. a pak objížďka asi 10km po místních silnicích pokorně v koloně pohybující se rychlostí max.45km/h a sotva jsme se pak dostali na dálnici, tak po chvíli jízdy další nehoda a zase čekání 45min, než jí částečně zprůjezdnili, takže ano, nezbývá než doufat v hladký průjezd, neb nic jiného neovlivníš

Máš pravdu.Cesta je daleká a můžou nastat nečekané komplikace.Snad to každému z nás vyjde,jak má naplánováno a nebudeme dlouho čekat v zácpě.

a proto je důležitý mít pozitivní přístup, jako ho má Mira :kol-47:

Zvažuji letošní jednodenní výlet z Bulharska a napadlo mne Řecko.Co jsem se díval do mapy,tak nejbližší velké město je Alexandroupoli,ale nevím,jestli to stojí za to.V Řecku jsme v životě nebyli,tak by se nám tam možná líbilo,ale nevím jestli je v tomto městě co k vidění,jestli to není jen nějaký přístav.Druhou otázkou je kvalita silnic tím směrem,at to není tankodrom jako z Primorska na Turecké hranice.Nejel někdo z Vás někdy tím směrem?Druhá varianta je delfinárium,to chceme letos zmáknout a možná prozkoumání Bulharska na sever od Varny.

• Autor

Dušane na jednodenní výlet více než 300 km a 4krát přejezd přes mezinárodní hranice? Myslím, že je to kravina. Buď bys musel jet hodně brzy ráno cca. 5 hodin a příjet někdy pozdě v noci (abys měl v řecku třeba 3 hodiny čas se na něcopodívat) nebo strávíš celou dobu pouze v autě, aby si vše stihl. (Při ideálních podmínkách mi michelin ukazuje 5 hodiny jízdy - jeden směr bez jakéhokoliv čekání)

Jak jsem psal výše, chtěl jsem jet jednodenní do Istanbulu, ale protože téměř nevím co mě čeká, nikdy jsem to nejel, vzdal jsem to už na začátku a jedu na 2 dny. Chci něco vidět, případně se klidně někde vykoupat, což bych být tebou v Řecku určitě chtěl (moře fantastické). Ano, může se ti to podařit a projet 4 x hranice rychle bez problému, ale mám obavu, že to není reálné. Ale jestli to pojedeš, tak dej určitě info co a jak, protože mě to docela zajímá a měl jsem podobný plán, ale kvůli velkému dvoudennímu výletu do Istanbulu už Řecko nepojedeme.  

Jinak k  přípravám: V sobotu jsme se ženou vycídili Šmudlu. Byla to dřina, ale výsledek je více než uspokojující. Dneska se mi ráno dostala zpráva, že všichni účastníci výpravy mají v pátek volno, takže nebudu čekat jako někteří do pondělí až bude lepší provoz, ale v klidu se vyspíme, nabalíme poslední věci a vyrazíme, abychom zkusili stihnout Bački Vinogrady a zbavili se tím jedné komplikace na hranicích. Předpodklad odjezdu cca. 9 - 10 hod v pátek (cestovní horečka může způsobit posun), a pojedeme dokud se nám bude chtít, kdy minimální cíl je Trakija za Sofií, čím dál, tím líp.   

Malta: No jediná relevantní (myslitelná) cesta bez objíždění je přímou trasou přes Turecko.

no právě, to jsem si také říkal a to je stejná cesta jako když jel Dušan do Istanbulu ... tedy po hrozné cestě z Careva do Maliko Tarnovo. Já tama jel naposledy v 2007 (tehdy jen do Kirklareli), takže nemohu stav cesty aktuálně posoudit, ale myslel jsem si o jednodenním výletě něco podobného, časově příliš náročné :kol-32: .

Ogaři Plán je takový.Vyhnout se Turrckým hranicím.Je mi jasné,že na čekání na hranicích bych  mohl přičíst další 3 hodiny k cestě.Plán je jednou z těchto cest.https://www.google.com/maps/dir/Burgas,+Bulharsko/Alexandroupolis,+%C5%98ecko/@41.7219528,25.3068785,8z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x40a69266f9fc9d91:0x400a01269bf4df0!2m2!1d27.4626361!2d42.5047926!1m5!1m1!1s0x14b21c9f5c02c8d5:0xbab0f92b441e41e3!2m2!1d25.873962!2d40.8457193

Spíš se mi jedná o kvalitu cest.Ty v Bulharsku mimo hlavní tahy nejsou nic moc.Je to náročný výlet,zatím ani není jistý,ale my nedokážeme být dlouho na jednom místě a když už je člověk tak daleko,tak je škoda neprozkoumat nepoznané.Ted je otázka jaké je moře v Alexandroupoli.?Dá se tam koupat je tam co k vidění?Je mi jasné,že žádné turistické středisko to není,ale rád bych to prozkoumal.Nic ale jisté zatím není.Mirku v Istanbulu se koupat moc nedá.Jsou tam obrovské kameny a nikoho jsem tam koupat neviděl.Turci prý jezdí lodí někam na nějaký ostrov,prý to tam je pěkné,ale už si nepamatuji kde to je.

Jinak Mirku nejhorší je se dostat  z Burgasu na Turecké hranice.Tam už ale cestu před dvěma lety opravovali,tak už to bude asi ok.Z Tureckých hranic to je paráda.Super cesta,sice klikatá ,ale dobrá.Žádné vesnice dá se tam pěkně švihat a za Kirklareli najedeš na dálnici a jedeš až do Istanbulu.Nevím jak plánuješ cestu ty,ale dálnice se platí čipovou kartou,kterou si nejdřív musíš koupit a nabít.To vše,než vjedeš na dálnici.Jinak tě závory ani nepustí.

aha, jak se dívám jak modrá, tak šedá verze jsou mimo TR, což si myslím že bude základ úspěchu, neboť BG-GR přechod asi bude na formality benevolentnější než je tomu v případě BG-TR

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.