Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

• Autor

Tak oprava, zase prší, byl to jen krátký okamžik :), ale je vidět, že se to trhá, ale kdoví, jaké bude počasí. :)

no my tehdy jeli po té 99 z Careva, ale asi nebyla v 2007 tak brutální a dokonce tehdy dělali na pár úsecích penetračku. Jinak zkušenosti z tureckýma hranicema stejné, naprosto člověk nevěděl co má dělat, jen díky těm Třebíčákům tehdy jsem tušil kam mám všude jít. No jinak jestli tohle přečtu doma polovic, tak už jí tam tuplem nikdy nedostanu :kol-46: . A co fotky, nebyly by nějaké? Jinak prý je, byla neprůjezdná silnice Sozopol - Primorsko, popadané stromy ... a zajímalo by mě jak vypadá most přes Ropotamo :kol-32:

no a co se týká Turecka, nechápu jak toto chtějí brát do EU :kol-29:

no vidíš, jsem myslel, že už od toho upustili komplet a oni asi jen na Srby a Rumuny, z turecké strany je to pořád.

To prostě zajdeš do okýnka, zaplatíš poplatek a pak můžeš přejet přes cca 20cm kanál, ketrý vede napříč cestou a šplíchá z něj chlorovaná voda :kol-46:

• Autor

Tak turecké hranice lze vypozorovat z chování dalších účastníků a také z nadpisů nad jednotlivými okýnky. Ale dalo nám to trochu zabrat, protože nejdřív na pasovou kontrolu všichni. následně registrace auta - stačí řidič a poté celnímu úředníkovi, který všechna razítka zkontroluje, potvrdí a dotazuje se na dovoz, resp. vývoz.

No chlorovaná voda asi těžko, přišlo mi, že jde jen o napuštěný průjezd, který je krytý plechem. No v autě, když jsem to řekl, co nás čeká, tak jsme se nasmáli. No jako zajet si na křižovatku na Burgas se silnicí č. 9, pak je cesta opravdu super, široká, relativně nový povrch bez záplat až na kraj Malka Tarnova a z Malka Tarnova je nová na hranice. Abych stopro nelhal na té 99 z Tsareva, je několik několika metrových úseků nové silnice, ale jinak je to marast a vzhledem ke kilometrovým nákladům na LPG, bych klidně tu objížďku přes Kraymorii příště dal. Jinak fotky nějaké nasypu, ale až to trochu proberu ( zatím asi 700 fotek a musím to zmenšit).

Aktuální dopravní informaci nevím, ale byl se tu podívat Konstantin s foťákem a byl hodně skleslý - pořád "madremio bando, katastrofa". No nafotil všechny pokoje v patře, všechny byly zasaženy a říkal, že nám převlíknou postele, ale to jsme mu řekli, že ne, že voda se do peřin nedostala. Tak pak šel a říkal, že jestli chceme něco řešit (asi slevu) tak máme za Zdravkem, že to je boss. Ale myslím, že na ty naše 3 poslední dny to neztrhneme a budou mít co dělat, dát celý dům zase dohromady. Jdeme na oběd, pak zkusím probrat ty fotky a něco se nandám. Zatím čau

no když jsem jel z Turecka, tehdy ta voda byla cítit po chloru, ovšem ty další roky (tuším naposled v 2009) na SRB-BG hranicích jsem si říkal, obyč voda, jen za to vybírají, jako že je to desifenkce :kol-46: . Jinak máš pravdu, že to vysleduješ, ale když jsme přejeli na tur.stranu, čuměl jsem jak jantar, když všichni před námi zastavili bokem a úprkem se hnali do té přízemní budovy. Pak jsme viděl dvě okénka s vízy a bez víz, takže jsem též věděl kam si stoupnout, dokonce jsem pochopil, když jsem viděl u druhých v ruce zelenou kartu, že budu muset jít zase do dalších dveří. Jenže to ovšem znamenalo se zase vrátit do auta a zase si postát frontu. Pak už mi řekli perón a pak ještě ukázali k další budce u závory, ale prostě pro někoho kdo je zvyklý podávat pasy akorát z okénka je to prostě jiný svět :kol-46:

No jinak mě ta situace tam u vás docela znepokojuje :kol-32:

Já jen doplním.Někde jsem to tu na foru psal,že přes Tsarevo nejet.Jel jsem tak poprvé a už nikdy.Jednou jsme jeli přes Burgas a jednou jsme jeli takovou skratkou z Primorska na tu cestu č9. a to taky šlo.Mně osobně se Turecko líbí a působí na mně jako moderní zemně.Párkrát jsme sjeli z dálnice a byli se podívat v městech kolem a můžu říct,že Bulharsko a Srbsko se můžou jít zahrabat.To je ale jen můj názor.

• Autor

Tak poslední aktuální informace z televize. doplním, že nejsem rusky hovořící občan, ale dle snímků a nějakých popisek co jsme viděli, byla (je) oblast Primorska zasažena přívalovým deštěm s kroupami, které ve svém důsledku způsobili vylití řeky ropotamo z koryta. V současné době přímo v Primorsku se nic neděje. Odčerpávají sklepy, uklízí, velký prořez a lehce zdevastované pláže - hlavně vstup na jižní a část severní pláže, kde se ale intenzivně pracuje, to samé na opravách lehce poškozených komunikacích, což jsme sami při obhlídce města dneska viděli. Nejhorší je prý situace kolem Ropotamo river, kdy by stále měla být uzavřena silnici č. 99 Sozopol - Primorsko z důvodu vylití řeky z koryta. dle televizních snímků je velká část silnice v okolí řeky pod vodou. Jak to bude vypadat tam je největší otazník. U Zdravka jedna velká pohroma. Posádka bydlící ve svém apartmánu měla vodu u ve stropním světle, jelikož sádrokartonový podhled nebyl 100% rovný, v jednom místě prosákl a kapal pár hodin, než jsme se sami rozhodli k menšímu technickému zásahu a udělali malou dírku skrz sádrokarton a odpustili několik litrů vody do lavoru, takže kapání naštěstí ustalo. V průběhu dne byly ještě dvě přeháňky, ale teď je sucho - zataženo, docela teplo. fotky přidám za chvilku. 

• Autor

fotky z ubytka

post-73389-0-95789600-1405526196_thumb.j

post-73389-0-12424300-1405526205_thumb.j

post-73389-0-68105300-1405526207_thumb.j

post-73389-0-49635000-1405526223_thumb.j

• Autor

Voda dneska velký hnědý hnus, počítám, že je to hodně způsobeno vylitím řeky ropotamo z koryta. 

• Autor

Jinak jsem zapomněl, že včera předevčírem jsme byli na výletě. cíle byli dva - písečné sochy v Burgasu a historická část Sozopolu. Písečné sochy letos mají vstup 3 leva na hlavu, zase cca. 15-20 soch. Tématem letošní výstavy je pohádkový svět. Jsou zde k vidění spíše moderní pohádky - Auta, Příběh Žraloka, Doba ledová, Asterix a Obelix, ale i starší postavy - Baron prášil, Sancho Panza, Hrad s drakem (česká spolutvorba), Sněhurka. V sozopolu jsme si klasika prošli historické město, pro nás nic nového, jeli jsme tam spíše rodičům ukázat "starou bulharskou vesnici". Taky jsem zjistil, že v té historické části je jídlo tak o 30-40 procent dráž než v Primorsku. Parking v Sozopolu je u přístavu, chtějí 2 leva za hodinu, hlídané parkoviště. Jinak pozor pro výletníky. Cesta z hlavní č. 99 do Sozopolu je v částečné rekonstrukci, která není nijak valně značena. Místy je prostě vyfrézovaná vozovka, dost nešikovně a nikdo nikde nedělal. 

• Autor

Dušane, my byly Istanbulem tak znechuceni, že nemáme chuť tu destinaci (Turecko) už nějak moc objevovat. Ano není to nejhorší místo světa, ale jako moderní země bych to rozhodně nepopsal. Podle mě si hrají na něco na co určitě nemají. Nevím, kde jste cestovali vy, nebo my měli jen smůlu, že jsme viděli pouze městskou spodinu.

Miro, kdy budete tedy odjíždět? Urychlíte to, nebo platí ta sobota? Než budete odjíždět, zeptej se Zdravka, jestli máme vůbec v pondělí přijet :kol-32:

Chápu tvůj názor.Nic se neděje.Tisíc lidí,Tisíc názorů.Škoda,že jste nestihli plavbu lodí přes Bospor.To se nám i děckám líbilo.

• Autor

Martine nebál bych se toho přijet. V centru Primorska není po povodních téměř žádný zůstatek. Situaci na plážích se snaží dát co nejdříve dohromady. Dneska bylo teplo a slunečno celý den. Na severní pláži už ráno byl bordel sklizen na hromádky, kdy doufám, že do zítra to odvezou. Vstup na jižní pláž je už opraven - dneska tam celý den jezdil bagr a vozil písek. V dunách kolem severní pláže jsou velké laguny vody, bojím se výskytu komárů. Silnice na Perlu je velká zábava, protože jsou tam úseky zcela pod vodou, kdy my dneska projížděli jeden, a myslím že 30 cm hloubka určitě, Takže repelenty. Co jsem pochopil Konstantina, tak ostatní pokoje jsou v pořádku, jen ty naše to odnesly nejhůře a opravy začnou až odjedeme. Jak vypadá silnice Primorsko-Sozopol nevím. dneska jsme užívali slunce a doufám, že to do zítra do noci daj do kupy, abychom to nemuseli složitě objíždět. Určitě se ozvu, až přijedem domu. Jinak odjezd platí pátek v noci (sobota - 3-4:00 hod. V současné době je u Zdravka docela prázdno. Odjel Monty s partou a jsou tu tak 4 auta včetně nás. Zatím čus ozvu se ještě zítra večer. Mirek 

tak to jsi mě uklidnil :kol-47: ... jsem zvědav na hlavní, jestli už Ropotamo opadlo, nebo ne.

• Autor

Tak ahoj česko, jsme v pořádku doma.

K cestě: Odjezd plánovaný na 3:00 hod SEČ z Primorska. Vstávali jsme po půl 3, kdy jsem většinu věcí měli už nabalených  v autě večer. Nakonec jsme vyrazili v 3:15 hod, kdy jsem netankoval. Řídil jsem já, kdy zbytek osádky během 10 minut od startu zase ulehl. Jeli jsme relativně volnou, kdy jsem neměl dotankováno a chtěl jsem nabrat někde na Trakyji. Protože se ale jelo dobře, dojeli jsme skoro do Sofie (tankoval jsem asi 30 km před Sofií). Před hranicemi jsem už netankoval, jinak Martine první benzinka za hranicema před Shellkou má taky plyn a cena 1.20 leva. Na hranicích jsme čekali dohromady asi 15 minut, kdy bez větších problémů jsme projeli. Situace směr do Bulharska tragická - čekání jak na bulharské straně, tak na "bránách" a celý prostor před Srbskou celnicí až na silnici plný aut. Srbskem v pohodě. Protože jsem věděl, že přímo v Bělehradu je Lukoilka, tak jsem vzal tam s tím, že na Žedniku doplníme. Na lukoilce jsme doplnili asi 35 litrů a jeli dále cena fantastickým 89.40 Din. Na Žedniku u Subotice byla cena na začátku dovolené 82.90 Din, včera krásných 88.90 Din, takže počítám přes 22,-Kč/l, ale platby přijdou později. Jinam Martine je to téměř nejlevnější možné tankování, protože v rámci Srbska se cena pohybuje i přes 92 Din za lit LPG. Jinak v centru Bělehradu při cestě na jih je benzinka Avia, kde jsem včera viděla 83.90, ale bylo to na druhé straně a nechtěl jsem se tam motat. Na žedniku doplněno asi 9 l a pak hurá do Malacek. Jelikož jsme dosud ani jednou nejel Horgoš, říkal jsem si, že by mohlo být v sobotu odpoledne směrem do Maďarska volno a zkusil jsem to. Loni jsme taky čekali v Bački Vinogrady téměř hodinu, tak jsem myslel, že to nebude velký rozdíl. Cestou auta minimálně. Jenže Na Srbské straně jeli 2 celnice a na Maďarské 3 v našem směru. Takže 15 minut na Srbské, kdy nám celník vynadal, proč nemáme občanky, že chce občanky a nedokázal pochopit, že jedeme na pas a jsme z unie. Tak nás nechal 5 minut čekat a psal si nějaké papíry. Pak najednou oskenoval pasy a nazdar. Na Maďarské straně jsme čekali skoro třičtvrtě hodiny. Situace ve směru do Srbska řekl bych tragická. Kolona stála až na sjezd 173 dálnice M5. Hranice do Maďarska jsme opustily v cca. 16:00 hod. Budapešt v pohodě, v malackách jsme tankovali kolem 19:45 hod. Poslední úsek cesty taky v poklidu - Doma jsme přistáli v 22:15 hod, tedy 19 hodin po odjezdu z Primorska. Dle palubáku byl čistý čas jízdy 17:45 hod. Spotřebu a další kravinky uvedu, až mi přijdou platby.

Čekačky na mýtnicích do 5 minut. Protisměr čekali všude.   

Cestou jsme potkali 3 nehody - 2 v našem směru, jednou Srbsko auto vyletělo do pole, Maďarsko - kamion vyletěl do pole, takže bez zjevných omezení kromě snížené rychlosti. 1 nehoda v Srbsku v protisměru - roztočilo se něco co vypadalo jako Zafira, bylo to dost čerstvé, někdo měl zkaženou dovolenou, ale všichni byly z auta venku a vypadali v pohodě. Z nám nezjištěného důvodu stál obchvat Budapešti směr jih - kolona min 5 km. Takže zatím čau a až přijdou platby, písnu nejčerstvější ceny.

Upraveno od mirek2007

tak to je fajn že jste dojeli v pořádku ... a s krásným časem. Jinak teda zdražení je teda brutální :kol-26: ... když jsi vzpomenu, že loni v rozmezí 72 až 75 dinárů a letos píšeš i o 92 tak to je fakt brutus.

• Autor

JJ šlo by to i rychleji, ale dá se říci, že cesta byl zážitek. Drželi jsme cca. 120 km/hod, až na úsek Horgoš- domov, kdy prý chtěli být doma ještě dneska. Já řídil jen ráno a pak jsem se už za kolečko nedostal. Ale dělal jsem navigátora a i přesto jsem si stejně nezdřím. Jak jsem zjistil zbytek posádky je totál neznalý, slovy totál myslím jako úplně totál. Protože jsem ze srandy v Bělehradu řekl pantátovi, že teď pojedem na Záhřeb (najíždím na Novi sad až za letištěm), dáme tam kousek koupačku (Jaderské moře) a pojedem svěží domu, kdy mi to v pohodě odkýval, ať mu řeknu, kdy má zahnout. Pak jsem mu řekl, že je to trochu z ruky, že radši Novi Sad - Budapešť, tak málem přejel odbočku :)

• Autor

No cena brutál, zajímalo by mě, jestli třeba v Subotici ve městě bude taky draho, nebo  je to jen dálniční výmysl, protože všichni vědí, že projíždíš a tankovat musíš.

Ještě drobnost k Turecku, která mě zaujala a vzpomněl jsem si na ní. Zajímavé bylo tankování. Samozřejmě s obsluhou. Přišel, domluvili jsme se, kolik budu tankovat - chtěl jsem 25 litrů. Jelikož z hlavy nevěděl, kolik to je, tak šel zpátky na pumpu. Za chvíli přišel a zadal z boku stojanu tankování. Nandal pistoli, zapnul a šel pryč. Když to samo dotankovalo, přišel, odpojil pistoli, vyjel mi 2 lístky ze stojanu s tím, že mám jít zaplatit do pumpy. Zaplatil jsem, ona mi jeden lístek vrátila a přidala mi další 2 lístky k platbě. Já šel do auta a když jsem si sedl, utíkal přes celou pumpu, něco křičíc turecky, ten co mi tankoval. Tak jsem vylezl, on mi sebral lístky co mi dala pokladní, kontroloval, jestli jsem zaplatil, jeden mi vrátil a nazdar. No samo o sobě tankování 20 minut.

• 5 týdnů později...
  • Autor

Tak pro Martina opožděně jsem vybral pár fotek z Turecka - celkem jich máme min 200. :)

post-73389-0-63057600-1408515543_thumb.j

post-73389-0-90495500-1408515574_thumb.j

post-73389-0-21897700-1408515602_thumb.j

post-73389-0-96439900-1408515629_thumb.j

post-73389-0-06862400-1408515692_thumb.j

post-73389-0-41439400-1408515749_thumb.j

post-73389-0-80055700-1408515809_thumb.j

post-73389-0-14323200-1408515839_thumb.j

post-73389-0-52565800-1408515868_thumb.j

post-73389-0-42360800-1408515894_thumb.j

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.