Publikováno Červenec 6, 201411 r byl jsem nezávisle ve dvouch servisech na diagnostice, nic neukázala, jde o to že když jedu na plyn, auto zničehonic zdechne,prostě kontrolky na 0,občas jako syčení z oblasti u spolujezdce (reduktor je u pr.tlumiče, v prostoru motoru), někdy stačí jen otočit klíčkem sem tam, bez startování, chytne,někdy je třeba nastartovat. v poslední době se k tomu přidal přepínač LPG,jednou byl úplně mrtvý (nic nesvitilo, nešlo přepínat), nedávno sice svítilo led množství plynu ale nešlo přepnout z plynu do benzínu. po výměně svíček a vyčištění skrt.klapky to jelo cca.300 km ,ted jsem měnil zap.kabely jelo cca.650 km bez jediného problému,?? pak zase a když jsem to prpnul do benzínovýho režimu dělalo to to samý, pomohlo až vyndani pojistky lpg.pak až to jelo jen na benzín. ..jaký vliv by mohla mít slabší baterka? ..trochu mi prosakuje těsnění u víka ventilů, resp.těsnění okolo svíček? ..je něco jako univerzální ukazatel/přepínač LPG?nebo musí mít každá značka svůj? .. .. Upraveno Červenec 6, 201411 r od venaval
Červenec 6, 201411 r Bylo by potřeba znát přesně typ SGI systému, nebo aspoň fotky - ŘJ, přepínač... Pokud je to starší typ, čistě teoreticky by náhrada za jiný (primitivní) přepínač byla možná, ovšem musíš se rozloučit s ukazatelem LPG. Na tuto akci bych mohl někde vyhrabat schéma. Těsnění pod víkem ventilů předpokládám nemá na tento problém vliv. Baterka by teoreticky na to mohla mít vliv, ovšem dle tvého popisu netroufám říct, že je to ono. Zkusil bych proměřit výkonové členy LPG soustavy, změřil bych max. el. zátěž systému. Proměřil bych si kvalitu napájecí části jednotky LPG. Máš-li SGI1 vydělat desku z jednotky, není-li v ní voda. Víc ti neporadím, protože nevidím ten problém, případně jeho projevy.
Červenec 6, 201411 r A co začít právě z opačné strany? chcípe to na plyn, tak bude zřejmě problém v plynu, zatím opravuješ všechno co s plynem nesouvisí....každý systém má svou diagnostiku, svoje komponenty, mezi ně patří i přepínač, u některých systémů je v přepínači procesor, který má jisté funkce...jedině najít někoho, kdo má na holandské AG diagnostiku, jinak se s tím nehne...
Červenec 6, 201411 r Autor A co začít právě z opačné strany? chcípe to na plyn, tak bude zřejmě problém v plynu,..jedině najít někoho, kdo má na holandské AG diagnostiku, jinak se s tím nehne...jak jsem psal bylo to dvakrát na AG diagnostice, 2 různé dílny, ještě vím o jednom servisu.je pravda ze ne za jizdy,jen to napichli a nic.je tam menenej MaF sensor, ted čerstvě filtry,. ….… Zkusil bych proměřit výkonové členy LPG soustavy, změřil bych max. el. zátěž systému. Proměřil bych si kvalitu napájecí části jednotky LPG. Máš-li SGI1 vydělat desku z jednotky, není-li v ní voda. Víc ti neporadím, protože nevidím ten problém, případně jeho projevy. je to SGI 1kdybys mi nějak nasměroval na ty výkonové členy,? tu desku jak?
Červenec 6, 201411 r no a to je právě ten problém....všeobecný a u všech...auto začne něco dělat, tak se začne hned měnit a měnit, když vyměníš filtry, musí se hned nastavit tlak plynu, v 99% je špatný,může to hlásit nízký,př. vysoký tlak plynu...pokud to chcípe při jízdě, může to klidně dělat nějaké napětí, ale taky třeba naopak špatné(zaoxidované) kostry nebo přímo problém v emulátorech vstřiků,,jednotka benzínu "nevidí" obvody vstřikovačů a tím pádem to chcípne...ale to jsou jen dedukce jak by to mělo fungovat,bez diagnostiky těžko říci...každopádně ti nesmí zhasínat přepínač, můžou to dělat taky "jen" zaoxidované pojistky,záleží na tom, kde je to napojené....
Červenec 7, 201411 r většinu bohužel ne, tlak reduktoru, teploty, sondy jo, ale napájení,kostry to přímo ne,napětí spíš z provozních dat, ale ne vždy je to přesné...pak nastupuje schema, voltmetr a hledat a hledat...
Červenec 7, 201411 r Autor ale ne vždy je to přesné...pak nastupuje schema, voltmetr a hledat a hledat... Aha,takže mohu ke kterémukoliv plynaři,co bude ochotný to hledat, nejen ty co delaj AG System.?
Červenec 7, 201411 r to nevím, asi těžko, já alespoň auto, které nemůžu diagnostikovat tak neopravuji, každý systém má to "svoje" co se týče nastavení, takže těžko hledat něco co nemůžeš vizuelně kontrolovat....jinak je to sázka do loterie.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.