Auric Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Prosím o radu zda při koupi volantu z nové Octavie 3 s multifunkcí bude po přehození volant bez problémů fungovat??? Nyní mám tříramenný multifunkční volant ve voze O2 facelift. Děkuji všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hampejz Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 jj, taky mě zajímá přemýšlím o změně nového RS za svoje RS (a to jen kvůli tomu novému znaku, když už jsem to přehodil jinde, že ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 8. Září 2014 Sdílet Vloženo 8. Září 2014 Dobrý den, mám OII (2007) dostal se mi pod ruku multifunkční volant z OIII RS. Předtím jsem měl multifunkční volant, ale musel jsem ho bohužel odevzdat, když jsem si koupil onen z OIII. Funguje na něm jen a pouze airbag (ani klakson nefunguje). Na této stránce : http://www.skoda-dily-skladem.cz/volant-kozeny-multifunkcni-triramenny-vc-airbagu-superb-ii-fl.html jsem podle stejných čudlíků na volantu uvážil, že budu potřebovat vyměnit i podvolantovku s gateway. Tak se ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti a které tyto jednotky tam půjdou. A ještě jeden dotaz: Když jsem si na svorce od kroužku z volantu přidělal jeden pin na klakson a odpojil "čudlíky" na volantu, abych dočasně alespoň zprovoznil ten klakson a překódoval jsem podvolantovku na volant bez multifunkce, tak mi začal klakson neustále troubit (i když jsem odpojil komplet elektriku volantu od kroužku). Neměl by kdyžtak někdo prozatimní řešení?? Schéma, podle kterého jsem přidělal jeden pin: http://kminous6.xf.cz/i/o1.jpg Předem děkuji za každou odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Tak mi přišla odpověď od zmíněné webové stránky s výrobními čísly gateway a podvolantovky: Gateway - 7N0 907 530 Podvolantovka - 1K0 953 549 CH Ale ten klakson by mne stále zajímal . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 13. Září 2014 Sdílet Vloženo 13. Září 2014 Momentalne nemam pristup k etce ani else, ale chce si to zkontrolovat jak je to pak v logice zapojeni, ale jasne, je to jen tlacitko. Co se tyka multifunkce, tak tlacitka z oct 3 nefunguji, musis sehnat z facelift Supa2, pak je realne dosahnout plne funkce multifunkcniho volantu, teda pokud mas uz fl budiky, jinak ti prava strana nepujde ani tak... Vim, ze uz se tu neco resilo, na briskoda se to resilo a dosli k tem tlacitkum ze supa, ale osobne me tohle taky zajima, tuhle prestavbu mam taky v planu. Hodne stesti:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 13. Září 2014 Sdílet Vloženo 13. Září 2014 Mám volant z OIII RS, multifunkci z SII facelift, poslední verzi podvolantovky a gateway v OII RS před face rv07. Funguje mi celá levá strana, pravá pouze tl. hlasové ovládání columbuse a myslím že ještě něco, předpokládám, že po výměně jednotky bluetooth za premiovou bude i tl. přijímání hovoru. ale klakson mi také netroubí cosby co mi to vše zprovoznil a tomu velmi děkuji (klakson jsme po výměně nezkoušeli) mi pak napsal: "Ze žlutého konektoru co dáváš na kroužek vyndat PIN 8 a prodloužit do konektoru co strkášdo tlačítek volantu na PIN 4" ale to se mi moc nezdá, protože se akorát přemostí na konektoru multifunkce PIN3 a PIN4 ale může to být ono.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 16. Září 2014 Sdílet Vloženo 16. Září 2014 Tak mám objednané zmíněné jednotky (Gateway - 7N0 907 530, Podvolantovka - 1K0 953 549 CH). Pozítří bych je měl mít v ruce a hned se do toho pustím a taky dám vědět, jak to vlastně dopadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 17. Září 2014 Sdílet Vloženo 17. Září 2014 Tož to jsem zvědavý, někdy totiž ten klakson sakra chybí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 No , takže čudle fungovali úplně naprd, tak jsem teda nakódoval volant bez MF, a fuguje mi alespoň klakson... Ale bohužel nepodařilo se mi dát do kupy posilovač řízení (zkoušel jsem všechno možný, jen ne projíždět se s napíchlím VCDS, protože mám v háji baterku v noťasu) a taky mi přestal fachat tempomat :/ . Takže si ještě zkusím sehna ty čudle ze supa II a zkoumat a kódovat dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 bez multifunkce ze Supa to nepojede, pokud máš páčky před face tak se musí upravit, po faceliftu tempomat fachčí, cosby ví ja na to dělal mi to.. klakson ti troubil i při nakodované multifunkci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 ne, to ne, jedině když jsem měl nakódovanej nemultifunkční volant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 to je právě to divné.. přes víkend zkusím to přemostění a uvidím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 Mě to fungoval právěže bez přemostění, použil jsem původní elektriku i čudle z OIII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 (editace) Napsal by jsi mi prosím výrobní číslo čudlů ze supa?? Protože podle ETKy jsou úplně stejný. Editováno: 18. Září 2014, autor: Kminous6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 19. Září 2014 Sdílet Vloženo 19. Září 2014 No ale s nakodovanou multifunkcí ti to netroubilo a já multifunkci mám rozchozenou.. čísla dneska zjistím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 19. Září 2014 Sdílet Vloženo 19. Září 2014 heleď, tak nescháněj nic, už mi to jeden týpek (autodilyskoda@seznam.cz) sepsal, je to podle toho, co v autě máš: DSG -> 5E0919719G Hands free -> 5E0919719F Pouze rádio -> 5E0919719E Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 20. Září 2014 Sdílet Vloženo 20. Září 2014 Aha? tak to se kouknu co mám já každopádně mám Columbus a Hands free bez DSG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 No zjistil jsem, proč mi nejde servo, do auta jsem vrátil původní jednotku a rozdělal jsem tu koupenou, bohužel v ní nejsou napájeny kontakty pro snímač úhlu otáčení, napájeny jsou pouze 2 a nejspíš to nijak předělat nepůjde, prý bych musel předělat řízení na to, co se vyrábí od roku 2010 :/, nebo sehnat jinou podvolantovku :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 Dnes večer to rozeberu a kouknu jaký mám typ té podvolantovky, mě servo funguje jak má.. a mám předface Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 To Kminous6: Tobě zlobí jednotka 1K0 953 549 CH? pro předface se tahle jednotka píše jako jediná použitelná a dle ross-tesh má sensor natočení volantu, takže tohle je pěkná prekérka :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 Tak odvolávám, když jsem nakonec rozebral i svoji původní podvolantovku, tak jsem zjistil že je to napájený zvrchu, takže v tam problém není, tak jsem zase zabudoval CHčko do auta a zas nic, pak jsem tam kopnul tu starou, a furt nic, teď to zkusím napíchnout a promáznout chyby a zase přizpůsobit... jinak předním jsem na přizpůsobení diagnostiku nepotřeboval :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 Vím že jak mi to dělal Cosby tak to napoprvé také nefachčilo, musel jsem popojíždět, byl napíchnutý diagnostikou a říkal mi co mám dělat.. pak už to bylo OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 Montoval jsem volant z O3RS do Yetiho a bylo potřeba vyměnit kablík k airbagu místo 5E0971584A musí být 5JA971584 a tlačítka musí být s Yeti face,Superb face nebo Rapid.Potom vše fungovalo.Myslím že u Octavie to bude stejný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 Super tzn. to i troubilo?.. byly nějak jinak zapojené piny? nebo v čem se ty kablíky lišily.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kminous6 Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 (editace) Já jsem si myslel, že bude stačit upravit svazenku ve volantu... ta co tam má být je určitě stejně zapojená jako ta, co se strká do OII multifunkčního volantu, jenom je jiný konektor na airbag ...Jinak lucas tempomatu jsem měnit nemusel, stačí ten starý upravit. Propojí se oba žluté kabílky a šoupnou se do svorky 10. Tady je kdyžtak schéma staré a nové: Editováno: 28. Září 2014, autor: Kminous6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.