STENLYSLAV Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 nazdar môžem dať na starú zadnú nápravu nové brzdy, aké mala už Felicia? stará by ostala iba náprava a oska pretože má inú rozteč dier http://automax-autodiely.sk/oska-zadneho-kolesa-favorit-do-1292-11532430-p-1079.html zadný plech, valčeky, pakne, lanká a bubny by boli z felicie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Mohlo by to jít jedině pokud zůstane stejná plocha obložení i průměr prasátek = jen tak totiž dodržíš rozložení brzdný síly ve stejným poměru předek : zadek, jako mělo fáčko. A pokud vyměníš zadní bubny z rozteče 4x98 na 4x100, měl bys taky vyměnit přední náboje na stejnou rozteč, abys mohl mít na předku i na zadku stejný disky. Každopádně - tohle co tu píšu NEMÁM NIJAK PODLOŽENÝ OD VÝROBCE, jsou to jen moje zkušenosti. Určitě budeš muset při výměně vpředu měnit i brzdový třmeny, protože kotouče pasující na náboje s roztečí 4x98 mají jiný zapuštění než kotouče stejný s felckou (4x100) - osobní zkušenost, měl jsem formana ročník ´94, ale přední brzdy byly "mezityp" = nebyly stejný ani s původním fáčkem s kolama 4x98, ani s pozdější feldou 4x100, i když už měl rozteč šroubů taky 100mm jako felcka. Doporučuju napsat mailem dotaz na zákaznickou podporu škodovky v Boleslavi, jestli takovou úpravu na brzdách vůbec jde u favořitě/formana udělat - a co všecko je potřeba k tomu ještě vyměnit. Může se to totiž týkat i hlavního brzdovýho válce atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
STENLYSLAV Vloženo 6. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 (editace) zle som sa vyjadril, sorry ja mám Feliciu a z Favorita mi zostala stará náprava a chcel by som ju dočasne namontovať na Feldu, kým si dám do poriadku origo zadnú nápravu z felicie Editováno: 6. Duben 2015, autor: STENLYSLAV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. Duben 2015 Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 Tak to bych asi neriskoval, mám dokonce takovej dojem, že tam byly jiný kóty na upevnění a skoro určitě jiná tuhost = nosnost nápravnice. Ono by to s tou favořiťáckou nápravou po úpravě na správný kóty asi i jelo, ale STK nebo jakejkoliv technickej znalec by se na to v případě jakejchkoliv problémů určitě netvářili nijak příznivě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
STENLYSLAV Vloženo 6. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 (editace) chcel som to len dočasne, tak na mesiac, možno viac, možno menej... potrebujem nápravu z felicie odmontovať, rozobrať, opieskovať, pozinkovať, natrieť a znovu poskladať z nových dielov, lebo je v hroznom stave no práve som sa dočítal v literatúre: Opravy automobilu Škoda Favorit, Forman, Pick up od Jirí-ho R. Mach-a na strane 80, že stará zadná náprava je nazamenitelná s novou, ktorá sa vyrábala od 1993 chcel som sa iba informovať tu na fore, či niekto s tým nemá skúsenosti, či to skúšal a či to je vôbec možné Editováno: 6. Duben 2015, autor: STENLYSLAV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.