Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte, neviete niekto prosím vás či sú tieto jednotlivé kontrolky riešené formou žiaroviek ?, ide mi o to, že mi svieti neustále systém kontroly výfukových plynů (inak povedané kontrolka "motora"), autu nič nie je, je to za LPG, nastaviť sa to jednoducho nedá, keď prepnem na benzín tak mi to nesvieti, chcem sa trvalo zbaviť tejto jednej kontrolky, ale nechcel som to riešiť software-ovo (túto možnosť mi ponúkli), nechcel som ani rozpájať zväzky a podobné metódy, chcel by som jednoducho vybrať tú jednu žiarovku, nemá niekto skúsenosť, či sa to dá ? ĎAKUJEM

Je to asi protože LPG má jiné emise než benzín.

Kontrolky budou diodové.

• Autor

Áno je to presne preto. Diódy sa asi nedajú vyberať jednotlivo ?, bolo by dobré, keby sa tu našiel niekto kto už mal vonku budíky z palubovky a videl ich z opačnej strany ako je to tam riešené...

Tak všechno jde. Vyhodit kontrolku systému výfukových plynů se mi nezdá jako moc dobré řešení.

Co třeba obejít lambda sondu? Dát řídící jednotce co chce??

.. autu nič nie je, je to za LPG, nastaviť sa to jednoducho nedá, keď prepnem na benzín tak mi to nesvieti, chcem sa trvalo zbaviť tejto jednej kontrolky, ale nechcel som to riešiť software-ovo (túto možnosť mi ponúkli), nechcel som ani rozpájať zväzky a podobné metódy, chcel by som jednoducho vybrať tú jednu žiarovku, nemá niekto skúsenosť, či sa to dá ? ĎAKUJEM

tomu dost dobře nerozumím ... v první řadě, by mě zajímalo co tam máš za LPG system, za druhé jestliže svítí check, musí být v ECU zapsané chyby (jaké jsou?) ... můj odhad je, že systém je chudý nebo naopak bohatý, obojí se dá řešit nastavením LPG mapy, je to jen o tom jak tomu moc LPG servisák rozumí, ale soudě podle odpovědi nastavit se to jednoducho nedá asi vypovídá za vše.

• Autor

Auto som už kúpil s LPG, takže systém som nevyberal ja, je tam STAG, vyhodil som už cez 200,-EUR trom renomovaným spoločnostiam na Slovensku čo montujú LPG systémy a stále to svieti; myslel som, že keď to nevie jeden, tak to bude vedieť druhý, ale keď to nevedia už traja, tak neviem kto. Tiež som bol toho názoru, že odpoveď "nedá sa" neexistuje, ale fakt nie som charitatívna organizácia, že mi chodia financie na účet len tak, tak som sa už na to vykašlal a hľadám alternatívne riešenie. Najazdilo sa cez 100 km s PC na kolenách a nastavovaním LPG mapy, no neúspešne. Verdikt je taký, že systém, ktorý tam je namontovaný nie je kompatibilný, resp. nie je určený na daný motor 2.8 a preto to bude svietiť vždy. V ECU vyhadzuje chudú zmes áno. Inak so samotným LPG systémom nie je žiadny problém musím povedať, jazdím s tým každý deň a svižne a zatiaľ s ním nič nebolo (je s ním najazdené 60 000 km).

no pak to bude sfušovaná, poddimenzovaná přestavba (možná vstřiky, reduktor). Nicméně pokud se bude jezdit dlouhodobě s chudou směsí, můžeš si koledovat o podpálení ventilů. Nejsem servisák, ale pokud by jsi chtěl, mohu ti téma přesunout do sekce LPG, kam chodí i servisáci a mohli by ti třeba pomoci, nebo alespoň někam nasměrovat. Dej vědět a téma ti přesunu.

• Autor

Vstrekovače sú slabé, sú dimenzované na oveľa menšiu motorizáciu a nie na V6 (to ma aj upozornili, že mi môžu v budúcnosti odísť). Mňa zaujímala predovšetkým tá žiarovka/dióda, či sa dá vybrať mechanicky von, ale ak tu s tým nikto nemá skúsenosť, resp. mi nevie na to odpovedať, tak mi to môžeš pokojne presunúť do LPG sekcie. Určite tu už niekto mal vybrané von budíky a videl ich z druhej strany ako to je riešené, len ktovie či si to tu niekto prečíta v tejto sekcii, nechám na teba ako uznáš za vhodné.

hele odstranění svícení není řešení ... slabé vstřikovače ... není ani o to že odejdou, ale že nedávkují jak mají, takže pak to neseřídí ani kdyby se na hlavu stavěli ... hele přesunu ti to, oni pak řeknou, aby jsi hodil foto třeba vstřikovačů, ať zdejší machři ví co tam máš a třeba ti poradí (jen nevím, v profilu ta Praha platí, nebo se pohybuješ v jiném regionu?)

• Autor

Ďakujem ! nie, neplatí, už som si to zmenil v profile, som z južného Slovenska :)

no tak Karel.lpg je v Moravských Budějovicích a další servisák je PauLofWoCC je někde v okolí Veselí nad Moravou

Pokud jak tvrdíš máš poddimenzované vstřikovače tak tě na 100% čeká do budoucna veliká oprava, pokud je systém dlouhodobě chudý, dojde k podpálení ventilových sedel....upaluj do servisu a chtěj to opravit a pořádně naladit..sice dávat do V6 Staga mi připadá šílenost, ale i s takovým systémem nám tu jezdí auta, co mají přes 200tisíc a nikdy kontrolka nezasvítila..podle mě debilně namontované, neseřízené, prostě odfláknuté...ale hlavně že jsi zaplatil. Máš 2 možnosti-buď ať to dají dohromady nebo vymontovat...vidím tu zas a opět, že si s autama asi moc hrajeme, stačí to nabastlit do auta a vybrat peníze,fungovat to nemusí...

no Karle, záleží kde ten Stag montovali a jak je to dlouho, páč jak už psal, on to auto s tím STAGem už koupil, takže nevím, kam by s tím musel jet a jestli by se tam s ním vůbec ještě bavili, ale třeba to upřesní ... ale jsem rád že jsem ho s ventily nestrašil zbytečně

Aha,to jsem přehlédl, že to není nová montáž...tak to můžou dělat membrány v reduktoru, zalepené vstřikovače, filtry...prostě všechno rozdělat, vyčistit, nastavit vstřiky, seřídit..a je to. jen musí najít někoho, kdo tomu rozumí, ne kdo mu řekne, že to nejde...to ten problém, dnes se do plynu motuje kde kdo...

• Autor

LPG bolo montované v Poľsku, môžem sem potom napísať aj spoločnosť, ale myslím si, že to vôbec nie je dôležité, je to zapísané v TP, ale papiere k LPG nie sú (čiže protokol o montáži atď. nič). Konkrétnejšie tam je STAG 300. Montované to bolo pri 169 000 km (jún 2010), teraz mám najazdené 230 000 km. Obidva filtre mením pravidelne podľa intervalu. Vstrekovače boli nastavované, teda každý jeden vybraný von a nastavený. Naposledy som menil čidlo teploty, to mi odišlo a nejakú cievku vo vstrekovači (nie som mechanik, píšem sem čo mi povedali:)

nezlob se, trošku mimo... ty si myslíš, že někdo namontuje do auta v roce 2010 LPG proto, aby za 5 let najel 60000km??? tj 12000km za rok??? :kol-32:

při ceně montáže nějakých 25000kč cca ?????

možná si zkus stáhnout motohodiny, ktere jsou v LPG jednotce.. aby ses nedivil, kolik to má najeto....

já souhlasím s Karlem-odvést na servis, komplet udělat servis atd a zkusit zjistit, kolik to auto má vlastně na LPG najeto....

• Autor

Nepochopili sme sa, tie kilometre som najazdil ja za tú dobu, nemám len toto auto, toto je najmenej vyťažené, preto taký malý nábeh kilometrov, ale napriek tomu, že s ním jazdím málo, tak je o neho postarané príkladne, keby som bol fušer tak tu nie som na fóre a nezaujímam sa o každý detail a nové informácie a skúsenosti od vás, chcem aby bolo všetko v 100% stave, preto si tu píšeme:)

asi byla chyba za výše popsaných podmínek to auto kupovat ... apropo, jak to děláš s STK? Nebo to auto bylo původně provozované v Polsku?

• Autor

čerstvo vodičák v ruke ešte v tej dobe, keď som ho kupoval, prvé auto, no kto vedel a hlavne prvé auto na LPG, každý sa učí skúsenosťami...
auto je pôvodom z Nemecka, prihlásené na Slovensku aj s kontrolou originality bolo urobené pred montážou LPG, v momente ako už malo slovenské papiere, tak bolo prerobené v Poľsku na LPG (a bez akéhokoľvek dokladu o montáži bol systém zapísaný do TP, na Slovensku je všetko možné, keď sú kontakty...dal som si dodatočne tu kde mi to teraz servisujú dorobiť protokol o kontrole plynového zariadenia (ale je mi to úplne k ničomu, keďže na STK/EK potrebujú o montáži a nie kontrole, aspoň tak mi povedali a ten nemám), čiže teraz sa STK/EK robí formou "akože" bolo auto dovezené zo zahraničia už s LPG

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.