Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím potřeboval bych pomoct ohledně alarmu.

Originální alarm nemá hlídání ultrazvukem v předu? 

http://img.yauto.cz/photos/15048/603023/Skoda_Superb_II_2_0TDI_ELEGANCE_CR.jpg

všechny ty čidla směřují dozadu. Zadek tedy hlídají ale co přední sedačky kdyby například kradli rádio?

Dá se k tomu připojit i další ultrazvuk navíc?

Náklonové čidlo to asi taky nemá. Do auta jsem bouchal a třepal s ním ale alarm to neseplo. Určitě budu rád za jakoukoliv informaci k origo alarmu.

Chci si totiž napojit GPS sledování a umí to sledovat kapotu. Originální mi nesleduje kapotu.

Než abych zapojoval ten hnusný tlakový snímač do motoru. Raději bych napojil ŘJ gps sledování rovnou někam na komfortku kde je vyvedeno to originální čidlo kapoty co se zobrazuje na maxidotu.

Nevíte někdo kde ten kablík najdu popřípadě nemá někdo schéma? 

• Autor

má někdo přístup do visu? Potřeboval bych otevřít soubor s názvem "pojistky a relé", kde je schéma jednotky interiéru. A udělat screen shot a dát to sem na forum. Díky

• Autor

Ok a nevíš co na Superbu 2 odpojovat jako imobilizer? Alarm umí na dálku pomocí sms odpojit něco v případě ukradení vozu (čerpadlo, imobilizator, zapalovaní...) co tam mám napojit aby se rozpojovalo abych autu nijak neuškodil.

Jakou pojistku mám odimobilizovat. Umí to i to že pokud mi vuz někdo ukradne odešlu sms a pokud auto zastaví někde na křižovatce nebo zpomalí pod 10km v hodině tak se imobizer aktivuje. Vypne například nafotvé čerpadlo a má otázka zní zda právě tímto odpojením čerpadla za chodu motoru nic nepokazím. Popřípadě co odpojit?

Děkuji za odpověď.

no já myslím že je to jedno,na výztup z alarmu stačí přidat relé a je jedno jestli tam dáš jedno nabo třeba třia a pak můžeš bloknout více věcí najednou.dokonce jsou i elektrické palivové ventili který přidáš a můžeš i tak zablokovat přívod paliva a samozřejmně že čím to dáš na nejhůř dostupné místo tím je pak obtížnější překonat,tak že za mě někam co njblíž nádrži aby se tam k tomu nešlo jen tak dostat.

Jirka

• Autor

No ale když mu třeba za jízdy bloknu pomocí sms naftové čerpadlo tak ho zastavím a auto třeba zachráním, ale aby se v motoru něco neposralo například tím že jsem za chodu odepnul to čerpadlo. Víš jak to myslím?

no to je snad stejné,jako když ti dojde nafta!

• Autor

Mě v životě nafta nedošla jen benzín tak max před 15lety ve fáčku :-D 

a když dojde nafta nezavzdušní se třeba celý sytém?

ne ne to se dělo u starých typů motorů,zde je to vysokotlak a to si samo nasaje,třeba to déle trvá ale není potřeba nic odvzšuňovat.

jinak mě taky nafta ještě nikdy nedošla,ale dost často jsem montoval ty palivové ventily ještě když jsem se živil montážemi zabezpečovací techniky.

• Autor

ok děkuji za odpověď. příští týden se do toho dám.

V tom případě pokud se nepletu by mělo stačit pomocí relé odpojovat pojistku č.27 Palivové čerpadlo, přídavné palivové čepradlo. 20A

Upraveno od Golfino

• 2 týdny později...

pokud u CR TDI dojde nafta - auto chcípne z důvodu nedostatku paliva v systému, tak se přidře vysokotlaké čerpadlo co je poháněné rozvodem motoru. při přidření čerpadla je oficiální postup tento: (výměna celé palivové soustavy z důvodu kontaminace pilinami, které můžou způsobit následné selhávání palivového systému - nádrž, čerpadlo, vysokotlak, palivové trubky, filtr včetně pouzdra, rozvod vysokotlaku, vstřiky) některé věci se dají čistit, ale většina je na výměnu

=

neodpojovat čerpadlo

• Autor

A co tedy můžu odpojit aby se auto zastavilo ale nedošlo ke zničení žádní části?  :kol-32:

spínané - svorku 15.... ale správně nesmít auto zastavit na dálku, pouze můžeš blokovat jeno následné nastartování (z důvodu ohrožení účastníků provozu)

• Autor

Můžeš upřesnit tu svorku kde ji najdu? Jinak to funguje tak odešleš SMS na vypnutí motoru. Auto tento pokyn příjme a čeká na to až auto zastaví například na křižovatce. V tu chvíli vypne motor. Pokud je auto jede tak se motor nevypne.

svorka 15 vzniká relátkem co spíná mezi svorkou 30 a právě 15, k ovládání relé slouží kostra 31 a signál od BCM

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.