Přejít na obsah

Autoradio - Špatný Signál


Migen

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

pár měsíců pozorují následující problém se signálem autorádia. Skokově se mi mění síla příjmu FM stanic. Jak kdyby byl někde špatný spoj, nebo odcházel zesilovač v anténě. Projevuje se to tak, že jeden den zapnu autorádio a nenaladím žádnou stanici = šum. Pak to zkusím třeba druhý den a stanice naladím. Je to nahodilé. Postupem času převažuje stav číslo jedna a to že nechytnu prakticky nic a proto chci tento problém řešit. Autorádio mám Swing, všechny konektory na straně autorádia jsem prohlídl a neměl by byt problém. Napájení pro aktivní anténu jsem také proměřil a vše OK. Proto si myslím, že by mohl být problém přímo v anténě. No a teď moje dotazy.

 

Jedná se o Octavii II MR08

 

1. Dá se nějak zjistit, jaký konektor má anténa? Vím, že na straně autorádia je FAKRA. Nechce se mi rozdělávat střecha pro zjištění.

 

2. Na netu jsem našel následující anténu http://www.correct.cz/detail.php3?typ=Aa8.3&odvetvi=auto.aant

kterou bych chtěl namontovat místo originální. Má s touto anténou někdo zkušenosti, popřípadě je připravena na to, že napájení zesilovače bude zajištěno přes koaxiální kabel ( na obrázku jsem si všiml, že má vyvedený napájecí kabel = mohl by být problém a nechci tahat napájecí kabel). 

 

3. Vím, že origo anténa, kterou mám na střeše má i GSM modul. Nová anténa GSM nemá, nebude nějaký problém? Osobně nepotřebuji anténu pro GSM.

 

4. Dá se nějak diagnostikovat přes VAG kde by mohla být závada?

 

 

Díky za jakoukoli radu.

Editováno: , autor: Migen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj,

no keď nepripojuješ mobil, tak GSM anténu na iné nevyužiješ. Čo sa týka toho napájania daj tam radšej originálnu a nemusíš nič riešiť - našiel som ju cca o 40 KČ drahšiu ako tá z tvojho odkazu:

http://www.skoda-dily.cz/eshop/1m0035505c-stresni-antena.html

 

Keby chceš aj s GSM tak tá je drahšia:

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1m0035505d-antena-stresni-oe-15419.html

Editováno: , autor: zelo7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za info. Ze zkusenosti vim, ze original antena ma horsi prijem nez ta v mem odkazu. Chtel bych ji proto zkusit protoze bydlim v miste kde je celkove horsi signal. Asi mi nezbude nic jineho, nez demontovat stresni tapec a podivat se jaky tam je vlastne konektor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S firmou Correct mám je ty nejlepší zkušenosti, když jsem měl ještě OI. Rádio bylo Sencor za 990Kč, takže žádný super stroj. Dokonce jsem se tak trochu podílel na vývoji antény, protože v době před 5 lety ještě neměli odladěné propojení zesilovače a vlastního prutu antény a taky do ní teklo. Ale byli ochotní a komunikativní a vše se vyřešilo docela rychle. Zesilovač byl 100% lepší než v origo anténě, protože příjem slabých stanic se výrazně zlepšil. Konkrétně třeba Černá Hora hrála bez šumu i v Praze.

Ad napájení: ano, anténa umí i napájení po kabelu.

Ad konektor: zásadně propojení bez redukce, oni naštěstí na kabel umí na zakázku dát jakýkoliv konektor.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne o to mi jde. Chci zjistit jaky je tam konektor a nechat vhodny protejsek napajet uz od firmy co prodava ty anteny. Jediny co bude trochu problem je, ze jak rozdelam tapec tak poznat ktery konektor je pro antenu a ktery pro telefon. Kazdopadne si to vyfotim. Nicmene to jestli je spatna antena nevin na 100% ale nekde zacit musim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Pouze horní část a boční plasty.Opatrně stáhnout stropnici dolů a povolit matku  co drží anténu.

A pokud nepomůže to očištění,tak obejdi zesilovač (může být KO)naletováním krátkého káblíku (od koexialu co jde do antény na ten zahlý plíšek.)  a hraje to ůplně stejně dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...