tomina Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 (editace) Rád bych se s Vámi podělil o zajímavý příběh svého auta a zároveň Vás varoval před jeho případnou koupí. Cca před 2 roky jsem zdědil Octavii 2 po faceliftu r.v. 2008. Byla to Elegance (Climatronic, Tempomat, Xenony, Tažné, Columbus, pytel řadící páky s imitací karbonu…) Auto bylo od nového v naší rodině, mělo najeto cca 85 000Km a bylo v perfektním stavu. Během 1 roku, co jsem auto vlastnil, jsem udělal několik drobných úprav: origo RS křídlo, chromovou koncovku výfuku, trojramenný volant s multifunkcí, 17“ kola z RS a nechal udělat chip od Sportmotoru. Přesně po roce (červen 2014) mě z boku trefil jeden dobrák, který přehlédl STOP. Auto bylo bohužel na odpis. Zlomená podlaha pod zadním sedákem, ohnutá bočnice, vytržená zadní náprava. Vystřelený boční a stropní airbag. Oprava v autorizovaném servisu by znamenala výměnu karoserie, což je nerentabilní a pojišťovna takovou opravu nezaplatí. Můj vrak vydražila za 130 000Kč a doplatila mi rozdíl mezi cenou obvyklou nebouraného auta a cenou, za kterou byl vrak prodán. Čas od času jsem podle VIN hledal, zda se neobjeví v nějakém inzerátu. „Uspěl“ jsem až včera. Prodejce, zřejmě úmyslně, pozměnil jednu číslici ve VIN v inzerátu a proto bylo hledání složitější. Skutečné VIN auta je: TMBBS61Z098016846, na internetu se objevuje VIN: TMBBS61Z098016346. Auto jak jinak než opravené a zmínka o nehodě žádná. Kola, volant a Columbus jsou pryč. Je mi jasné, že se takové věci dějí dnes a denně, ale když se to stane mě, zaskočilo mě to. Inzerát je už stažený, ale prohlédnout si ho můžete tady: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dSV_UppFsvUJ:www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16440271+&cd=5&hl=cs&ct=clnk&gl=cz Editováno: 19. Srpen 2015, autor: tomina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 (editace) to samé se stalo s mým bejvalým autem na totálku, taky je opravený a jezdí. to je tak, když pojištovna tohle podporuje a má tam tyhle vraky v aukcích. výherce aukce to co za nejlevněji opraví a neřeší, kdo v tom příště bude bourat. Editováno: 19. Srpen 2015, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Dost jednostraný pohled na věc. Jedinou chybu vidím, že bazar by měl uvádět, že vozidlo je po opravě jako třeba mobile DE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomihanus Vloženo 26. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2015 Odkiaľ vieš či karosériu nevymenili?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 26. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2015 Treba podle VIN? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomihanus Vloženo 29. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2015 Aj keď bude mat take isté číslo tak to nemusí by tá karoséria, nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.