Publikováno Září 14, 201510 r Zdravím. Pečlivě jsem si tady přečetl snad všechny vaše dovolené. Vidím, že je tady populární hlavně Bulharsko (viz Malta), Chorvatsko, Slovinsko, Maďarsko, atd. Můj obdiv má tady kolega s Octávií I a výlet kolem Černého moře. Já se přesně za týden chystám do Itálie k jezeru Lago di Garda. Cesta teda je Karlovy Vary - Limone Sul Garda. Potřebuju poradit s cestou, s poplatky za dálnici (DE zdarma, AT dálniční známka, IT mýto) a s tankováním LPG (různé typy koncovek, kde tankovat a kde ne, jak hledáte benzínky s LPG). Zpáteční ceste povede z Limone Sul Garda přes Benátky do Bratislavy a až pak domů. PS: Úplně jsem tady zapomněl poděkovat Karlovi LPG za výměnu filtrů, nastavení LPG a věci s tím spojené (teda spíš jeho synovi). To je "zatím" jediný člen tohoto fora, které jsem osobně viděl. A Maltovi za radu se svíčkami NGK (ikdyž ty jsem dosud vždy používal ve svých předešlých autech). Jen by mě zajímalo, jak ty dostaneš tolik LPG do své nádrže. Já mám nádrž 48l a nacpu tam max 33l (a to je prázdná, protože jsem jel na benzín). Aspoň takových 40l by bylo fajn, to je totiž pro mě min dalších 100km navíc.
Září 14, 201510 r Ahoj.Na Gardu jezdím dá se říct každý rok aspon jednou.Co se týká tankování v Německu tak hledám tady.http://www.gas-tankstellen.de/menu.php V Itálii směrem na Gardu je na dálnici snad jen jedna banzinka s LPG,je někde před Trentem,ale kolem dálnice jich je dost.hledám tady.http://www2.prezzibenzina.it/Co se týká poplatků tak Rakouská známka 8,7E,pak Brennerský most to je 8,5E ale dá se to krásně objet,časová ztráta asi 20 minut a nádherná cesta i krajina.Z Brennera do Rovereta to je asi 14E za dálnici,ale přesně nevím.V Německu je jiná koncovka,ale většinou mají k zapůjčení adaptér.Dáš zálohu,natankuješ a vrátíš.Tankuješ si sám.V Itálii stejná koncovka jako u nás,tankuje obsluha.Cena LPG v Itálii od 0.53E do 0.6E.Kolem gardy bývá problém s parkováním.Teda aspon v létě.Co se týká nádrže tak 33 litrů do 48l nádrže je opravdu málo.Pokud jezdí člověk kolem komína tak to je vcelku jedno,ale na tyto delší trasy je to na prd.Jsi omezený malým dojezdem.Prý se to dá nastavit.Zeptej se tam kde ti to montovali,ale musíš přijet s prázdnou nádrží. Upraveno Září 14, 201510 r od dusan.k
Září 14, 201510 r Zpět natankuj v Itálii, v Rakousku je dobře dostupná v BP Griffen (sjezd 273), pak až v SK, mělo by to vyjít. Co se týká mýta v IT, je tam systém - najíždím na dálnici, beru lístek, sjíždím, tak platím. Z Benátek na AT hranice cca 13E.
Září 14, 201510 r Nádrž 48litrů, běžně tankuju 39-40, nejvíc jsem natlačil 42 litrů... 33 litrů je slutečně něco špatně..
Září 14, 201510 r ... A Maltovi za radu se svíčkami NGK (ikdyž ty jsem dosud vždy používal ve svých předešlých autech). Jen by mě zajímalo, jak ty dostaneš tolik LPG do své nádrže. Já mám nádrž 48l a nacpu tam max 33l (a to je prázdná, protože jsem jel na benzín). Aspoň takových 40l by bylo fajn, to je totiž pro mě min dalších 100km navíc. to máš jednoduché, nemám na Roomovi "hrkací" multiventil jako na Fábuli. Takže sice klapne (jednou), ale dle potřeby to tlačím dál, tak jak mi pravil plynař. Nicméně i tak budeš mít blbě seřízený plovák. Takže vyjet nádrž a stavit se za plynařem, ať to poladí.
Září 14, 201510 r Autor Díky za informace.Česko-Německou hranici budu přejíždět přes Svatý kříž a pak u Mitterteichu nájezdna Německou dálnici a pak vlastně neustále na jih přes Regengsburg a kolemMnichova až na Němcko-Rakouské hranice. Tankovat LPG a koupit Rakouskou dálničníznámku bych chtěl tady na OMVhttp://www.mylpg.eu/stations/germany/station/Omv-Autobahn-tankstelle-2C7FE34A-CC62-CDB3-ED08-4D6B1942AC3BAsi bych vydržel až těsně před Insbruck na BP semhttp://www.mylpg.eu/stations/austria/station/BP-0FDAF5E4-4254-60A6-0E2F-B90F98F82C7C Ještě by to chtělo přesnější popis jak na mýto v Itálii. Při nájezdu je jedno jakou bránou projedu?? A co když nedostanu ten lístek?? A prý při výjezdu jsou různé typy brán, podle toho jak chci platit. Je problém platit kartou a ne hotově?? Měl někdo někdy problém s placením kartou?? A co když se mi nepovede z jakéhokoliv důvodu zaplatit, to mi s tím někdo pomůže nebo se nezvedne závora a já tam budu stát jak blbec?? Pak chci uhnout v Trentu vpravo (pryč z dálnice) a držet směr na Riva del Garda a tankovatLPG až v Riva del Garda (tj. těsně před cílem).Rakouská známka za 8,7 Euro je mi jasné. Vůbec jsem netušil, že se platí i za nějakýBrennenský most. Kde to je a jak to teda objet, když je to malé zdržení a hezká cesta??Vím, že v Rakousku se platí za průjezd tunely. Ale kde jsou ty tunely?? Budu je mít na cestědo Gardy?? Nebo na cestě zpět z Gardy do Bratislavy??Známý, který byl nedávno v Gardě mi říkal, že musím zajít na Monte Baldo (lanovka) a do městečkaTorbole (je to přístav) kde mám zajít do nějaké super Pizzerie, ale jméno jsem zapomněl. Víteo nějakých dalších místech, které bych měl kolem Lago di Garda vidět?? PS Zrovna nedávno mi došel LPG cca 3km před Plzní (začalo to pípat a po několika sekundách jsem to nevydržel a přepnul ručně na benzín) a natankoval jsem 32,86 LPG. Fabii jsem koupil ojetou, BRC montoval Fedor v Prostějově. Podle syna Karla LPG je to namontované moc dobře, ale co s tou nádrží nevím. Tady neznám nikoho kdo dělá BRC. Ta úprava pro větší tankování (mě by stačilo natankovat 40l) se dělá "mechanicky" nebo přes notebook a program BRC?? Pokud mechanicky, tak by to někdo z vás Malta nebo JirkaBrno uměl??
Září 15, 201510 r Brennerský most,neboli Brennerská dálnice je usek mezi Insbruckem a Brennerem.Je to dálnice postavená z velké části na pilířích a jede se přes velký most.Jestli ho chceš objet bez placení tak přijedes po dálnici A12 po pravé straně máš Insbruck,odbočíš na dálnici A13 a asi po 2 km sjedeš z dálnice na cestu B182 a po ní jedeš až do Brennera.To jsou bývalé hranice.Po cestě jedeš stále dál asi 4 km a je nájezd na dálnici A22 .Najedeš na dálnici bez lístku,a dojedeš do Sterzing-Vipiteno,tam si vemeš lístek u mýtnice a jedeš dál.Neboj i když jedeš po dálnici z Insbrucku tak si bereš lístek až v Sterzingu.v Rakousku se tama kde pojedeš žádné tunely neplatí ani při zpáteční cestě do Bratislavy.Co se týká mýtného a placeni tak se držím většinou uprostřed.Na levo,ale někdy i na pravo bývají většinou pro domácí elektronické brány,ta tě nepustí,nebo jsou tam automaty.U prostřed přijedeš k budce s výběrčím ,podáš listek a ukáže se ti kolik platíš.Kartou jsem nikdy neplatil,ale asi v tom není problém.Na Gardě se mi líbí nejvíc měso Riva del Garda,Pak bych asi zajel i do Verony.Dole na Gardě je perfektní zábavní park Gardaland.Dálnice z Brennera do Trenta bude stát tak 8-9E.
Září 15, 201510 r mame s maltou stejneho plynare.. nevim popravde jak se to dela, ale mam to udelane jako malta-ventil klapne, ale muzes tlacit dal.. takze neni problem pred dlouhou cestou nasypad do nadrze co utahne cerpadlo...ale do sve nadrze 48l naplnim na klapnuti ventilu cca 38litru LPG jeste dodam, ze mame Tartariny... na BRC budes muset premluvit Karla, aby ti to udelal.. pokud bude teda svolny.. Upraveno Září 15, 201510 r od JirkaBrno
Září 15, 201510 r nádrž ti udělá jakýkoli plynař, páč je jedno jestli máš BRC, Lovato ........ budeš tam mít polskou nádrž Stako. Je to "mechanický" zásah. Takže se stav někde u vás a domluv se s nima, že jezdíš dálky, že po natankování nikdy nestojíš den dva na slunku, ale že hned jedeš a že by jsi potřeboval zvýšit dojezd ... věřím tomu že se s nima domluvíš k tvé spokojenosti.
Září 15, 201510 r Autor Díky za odpovědi. robert77: Myslel jsem, že natankuju "na poslední" benzínce LPG v Itálii a pak zkusím vydržet až do Bratislavy nebo kam to až půjde. U té BP Griffen v poslední době hodně lidí píše, že je zavřená. http://www.mylpg.eu/stations/austria/station/BP-Doppler-Klagenfurter-Tankstellenbetriebs-GmbH-DF5CBEAA-EB0E-C49B-8E11-E63F0984EF3F A díky moc za odkaz na mýto v IT. Vytištěno, schováno na cestu :-) dusan.k: Díky za popis Brennenský most a dálnici. Jen se radši zeptám. Když se podíváš na přiložený soubor s mapou, tak mám u Insbrucku jet po zelené šipce a napojit se v zeleně označeném kruhu nebo je správně červená šipka a kruh?? A pak jedu po 182 po Brenner Strasse (vedle dálnice) až na Rakousko-Italskou hranici?? A když se podíváš na druhou mapku, tak se na Italskou dálnici A22 napojím už v zeleném kruhu (hned na hranicích) nebo až v červeném kruhu?? A mýtná brána je teda až ve Vipineto Sterzing, kde dostanu lístek a platím dálnici až do Trenta, kde uhýbám na Riva del Garda. Taky si jel touhle cestou (koukal jsem na ni na Google Street a je super) nebo jinak?? Malta: Když je to mechanický zásah, tak se zkusím domluvit tady u plynařů. Jinak já mám nádrž Atrama 48L 600/200
Září 16, 201510 r Ahoj ,na prvním obrázku je správně červená šipka a z dálnice sjedeš v červeném kruhu.Jedeš pak po staré Brenner Strasse,která kopíruje dálnici.Druhý obrázek najíždíš na dálnici opět v červeném kruhu.Jel jsem už dá se říct vice variantami na Gardu.Ta cesta z Trenta do Riva del Garda je taky faj.Pěkná příroda.Rychlejší je samozřejmě jet do Rovereta po dálnici a pak sjet,ale zas o tolik to rychlejší není.Kudy jedeš zpátky do Bratislavy?Přes Slovinsko?
Září 16, 201510 r extreme4u: tak to sorry, to jsem netušilnicméně jsem našel ještě něco...stačí dát hledat (suchen): http://www.oeamtc.at/portal/sprit-applikation+2500+++11156?env=c3RhdGU9JmZ1ZWxUeXBlPTEyJmRheXNMaW1pdD1zaW5jZU5vb24mWklQPSZzZWFyY2g9QW56ZWlnZW4
Září 16, 201510 r Až ted mě napadlo,že zpátky přes Brenner asi nepojedeš ,ale pojedeš bud přes Slovinsko,nebo jen Rakousko.Tama jsem ale nikdy nejel,takže s placením tunelů neporadím.
Září 17, 201510 r Na zpáteční cestě se za tunelyplatit nebude, takže jen mýto v IT a dálniční známka AT
Září 17, 201510 r tak jsem se prave natankoval, prazdna nadrz 48l, natankovano 40.45l LPG do ,,lupnuti,, ventilu...
Září 18, 201510 r Autor dusan.k: Díky, takže sjezd u Insbrucku červený kruh a nájezd v Itálii za hranicemi taky červený kruh. Cestu z Gardy přes Rovereto asi použiju zpět cestou do Bratislavy. Jinak podle navigace pojedu takhle: https://www.google.cz/maps/dir/Limone+Sul+Garda+Brescie,+It%C3%A1lie/Bratislava,+Slovensko/@45.5711127,10.9176365,10z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x478219065ceab885:0x2793d79c2f93427d!2m2!1d10.7898576!2d45.8101279!1m5!1m1!1s0x476c89360aca6197:0x631f9b82fd884368!2m2!1d17.1071373!2d48.1458923!5i1?hl=cs Pokud by ten odkaz nešel, tak cesta asi takhe: Garda, Verona, Padova, Venezia, Udine, hranice Coccau Valico, Vilach, Klagenfurt, Graz, Wiener Neustadt, Bratislava. Přes Slovinsko určitě ne, to je zbytečně další země navíc, hranice, mýto, atd. (a myslím, že na Slovinsko-Rakouských hranicích je ten placený tunel). Ještě přemýšlím zůstat přes noc v Benátkách (Venezia), kdyby někdo věděl o nějakém malém hezkém hotýlku nebo penzionku z vlastní zkušenosti (stačilo by např. jen se snídaní). robert77: Taky si myslím, že na zpáteční cestě, teda cestě do Bratislavy to bude jen mýto v IT a AT známka (kterou už budu mít nalepenou). Mě se docela líbí ta stránka mylpg.eu. Kdyby někdo věděl, jak dostat ty LPG stanice (DE, AT, IT) jako POI body do navigace Sygic, tak by to bylo super. JirkaBrno: "Závidím" to by bylo pro mě více než 100km navíc. Takhle jsem schopný najet na LPG něco málo přes 500km a dalších nějakých 7l by bylo super. Až se vrátím a půjdu na revizi (a taky mě v listopadu čeká STK) tak zajdu za plynařem a pořeším. Upraveno Září 18, 201510 r od extreme4u
Září 19, 20159 r hele,.nechci s tebou nejak polemizovat,, ale ty najedes na 33l LPG PRES 500km??? tzn ze jezdis za 6.6l LPG? twl dobre ty.. jak to delas? ja teda moc lidi co jezdi u HTP na LPG neznam, ale za 6.6l plynu, to je sakra ,,economy run,, co tady uvadi plynari, maj spotrebu mezi 8-10l LPG dle auta..
Září 19, 20159 r má RV 2010, nevím, jestli už nemá tu lepší převodovku, uzpůsobenou i pro dálniční tempo, nejsem si teď jist, kdy ten předěl nastal
Září 19, 20159 r Autor JirkaBrno: Hele polemizovat nemusíme. Napíšu ti moje poslední 3 tankování. 29,52 LPG na 478km, 32,24 LPG na 420km (to jsem to hnal po dálnici nad limitem), 24,47 LPG na 379km. Malta: Viděl jsem tady někde fotku tvých budíků z Roomstra a při 120km/h točíš přesně 4000ot. Já při 120km/h točím opravdu těsně nad 3500ot. Myslím, že změny v převodovce a velké změny v rozvodech nastaly u HTP někdy v půlce roku 2009.
Září 20, 20159 r extreme4u -kdysi když nám předělali Polo na Lpg,tak při první nádrži jsme měli taky podobnou spotřebu.Říkám si super spotřeba.Při druhé nádrži jsem si ale všiml,že nějak ubývá i benzín.Jdu se zeptat tam kde to montovali a že tam aktivovali přívstřik benzínu.Bralo to tak 6 l lpg a 1.5 l benzínu.Pak jsem to nechal nastavit bez přívstřiku a bylo to za 8 l lpg.Měl jsem i dvojkovou Fábii 1.2 htp 51kw a tam to bralo při 130km/h asi 9 l lpg.Jestli ale jezdíš s takovou spotřebou po dálnici tak klobouk dolů.
Září 20, 20159 r 29,52 LPG na 478km, 6,3litru lpg na 100km\?? sorry ale ja Ti prostě neverim že maš takovou spotřebu na lpg.. to prostě není u tohoto motoru realný aniž by ti to nebralo ještě 1,5 litru BA..jak píše Dušan.. možná pokud jezdíš 60km/h po rovince.. jinak prostě nevěřím. sorry.. ale to je off topic..
Září 21, 20159 r Sice to tu nepatří,ale čemu se pořád divíte??Např. autoškola u nás jezdí od 5.6-6.5l, žádný přívstřik, extreme4u u nás byl, mladej mu auto kontroloval, poladil....a jezdí...já byl letos v červnu na 3 dny přímo na školení v závodě BRC, má nové řídící jednotky, spíš softwery, které mají oproti konkurenci mnoho funkcí k dokonalému vyladění, hlavně v přechodech do výkonu, při ubrání plynu, z čehož vyplývá,že když je systém dokonale vyladěný, nepotřebuje žádné přívstřiky,přímazy...
Září 21, 20159 r extreme4u -kdysi když nám předělali Polo na Lpg,tak při první nádrži jsme měli taky podobnou spotřebu.Říkám si super spotřeba.Při druhé nádrži jsem si ale všiml,že nějak ubývá i benzín.Jdu se zeptat tam kde to montovali a že tam aktivovali přívstřik benzínu.Bralo to tak 6 l lpg a 1.5 l benzínu.Pak jsem to nechal nastavit bez přívstřiku a bylo to za 8 l lpg.Měl jsem i dvojkovou Fábii 1.2 htp 51kw a tam to bralo při 130km/h asi 9 l lpg.Jestli ale jezdíš s takovou spotřebou po dálnici tak klobouk dolů. 29,52 LPG na 478km, 6,3litru lpg na 100km\?? sorry ale ja Ti prostě neverim že maš takovou spotřebu na lpg.. to prostě není u tohoto motoru realný aniž by ti to nebralo ještě 1,5 litru BA..jak píše Dušan.. možná pokud jezdíš 60km/h po rovince.. jinak prostě nevěřím. sorry.. ale to je off topic.. berte v potaz, že má jinou převodovku, než já, nebo než měl Dušan, ono je totiž velký rozdíl, jestli ti to točí při 120 tacho 4 a ždibec, nebo 130 skoro 4,5t ot., nebo 3,5t ot s jeho převodovkou, které já točím mimochodem s roomem, když jedu kolem 100 tacho, což on musí mít při té rychlosti někde kolem 3t ot což jsou nejideálnější otáčky na krouťák, výkon, potažmo i spotřebu. Proto kdybych náhodou kupoval někdy znovu haťapku, tak už jediěn s touto převodovkou, aby mi to na dálnici nežralo i trávu kolem silnice
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.