stspravce Vloženo 18. Listopad 2015 Vloženo 18. Listopad 2015 Zdar draci prosím o radu. Z altíku vychází různé zvuky a kromě asi nějákého černého odběru co mi sosá baterku ( plně nabitá baterka 74 ah v dobrém stavu je za 3 dny KO, bez ježdění) - co může být v tahu? Může to dělat i volnoběžka nebo bude samotný altík KO? Může tam třeba něco zkratovat a o černý odběr se mi stará on? Je to tento model? Neodešel naráz - sem tam nedobíjel, pak už jen sem tam dobíjel a teď už nedobíjí vůbec... http://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/levne-autodily/alternatory_73/skoda_257/produkt/alternator-skoda-fabia-1.4tdi Cena je zdá se mi až podezřele nízká, nebo radši jít do použitého za cca 1250 vč. poštovného? Díky za rady. Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Listopad 2015 Vloženo 23. Listopad 2015 Buď je to druhovýroba, nebo repas - každopádně na něj musíš dostat ze zákona 24 měsíců záruku. Ten starej bude mít s vysokou pravděpodobností vysypanou (a možná ne jednu) nějakou usměrňovací diodu v silovým můstku nebo i rozpadlej ten můstek - přes něj se ti baterka vybíjí surově zkratem do kostry - a samozřejmě za chodu motoru to nedobíjí, naopak to poškozuje baterku průchodem střídaviny. Citovat
stspravce Vloženo 23. Listopad 2015 Autor Vloženo 23. Listopad 2015 Díky to bude ono, repasovaný jsem objednal a baterka v autě přes víkend drží když je altík pryč. THX Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.