Přejít na obsah

Slovensko chystá vysoké pokuty za manipulaci s tachometrem u ojetých automobilů

Doporučené příspěvky

Vloženo

Na Slovensku zavedou zákaz stáčení tachometrů u ojetých vozidel, za jeho porušení budou vysoké pokuty. Tamní autobazary by podle zákona měly mít zakázáno se stočenými automobily obchodovat. Vyplývá to z návrhu zákona, který dnes schválil slovenský parlament. Nyní se čeká už jen podpis slovenského prezidenta.

Zobrazit celý článek

Vloženo

Zdravím,je to hezky zákon,konečně to tem šmejdúm nandali/AAA ma na autě 900,- korun ziskÚVIZ UZÁVĚRKA NA  NETU /NaVRHUJI DALŠÍ ZÁKON,ŽE

KAŽDÝ MUSÍ BÝT ŠTASTNÝ A BOHATÝ.MÁ TO OVŠEM PROBLÉM,NIKDO TO NEUMÍ ZAŘÍDIT/TY KM I BOHATSVÍ.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Áno, ale našťastie bol zákon zmenený i keď na poslednú chvíľu. Pôvodne počítal s pokutovaných tých, ktorí majú počítač pripojiteľný na zbernicu vozidla, ktorým je možné zmeniť stav najazdených km a tých, ktorí takéto zariadenia dodávajú.

Predkladateľom som cez média namietal, že je to zlé riešenie, lebo týmto sa postihnú všetky autoservisy, vrátene tých značkových. Navyše sú situácie, keď stav v km treba legálne zmeniť (napr. výmena počítača/palubnej jednotky ).

Po viacerých výmenách odkazov cez médiá, sme si sadli spolu do štúdia rozhlasu priamo parlametne  a nakoniec vec sa ma tak, že pri každej TK, EM, KO, sa bude zapisovať do protokolu aktuálny stav najazdených km,  teda nie len do protokolu, ale aj  do elektronickej v štátnej databázy. Ďalej pribudne povinnosť pri kontrole porovnať aktuálny stav najazdených km voči údaju z elektronickej databázy, a ak bude nižší než pri predchádzajúcej kontrole, tak je povinnosť  odovzdať vec polícii na trestné konanie.

• Vytvořit nový...