WilliamCz Vloženo 30. Květen 2016 Sdílet Vloženo 30. Květen 2016 Ahoj, mám problém ohledně motoru 2.0 Tdi PPD BMN 125 KwNa volnoběh kouří spíše modře, pouze při prvním startu po projetí kouřivost zmizí. Koukal jsem že už tu podobný příspěvek byl a bylo to Tandemovým čerpadlem.Druhý problém mám při prvním startu že musím točit 3-4 sekundy než auto naskočí a vyvalí se černý dím, nevím jestli to může být čipem? nebo ne.DPF je vyndán a je v Sw off. Při jakých kolik venkovních teplotách je první start furt stejně dlouhý, potom už může auto stát třeba 3-4 hodiny a nastartuje bez problému mám dojem že i po 6-8 hodinách tak nevím čím by to mohlo být způsobeno. Čipováno u Tpoweru (TDIchip) další problém mám s únikem oleje od turba. Bylo dávané nově zrepasované a předělané na hybrida, od té doby my z trubky co jde do vany teče olej v docela velkém množství. Teče v přírubě mezi turbem a trubkou. Těsnění dávané nové při opakovaném úniku bylo pod těsnění dáno ještě zakalené měděné, ale problém stále přetrvává. Motor má najeto 196 750 KmPředem děkuji za rady a pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WilliamCz Vloženo 23. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Tak Unik oleje vyřešen, zde na foru jsem vyčetl že když mi auto kouřilo modře na volnoběh a má štiplavý zápach je to Tandem. Tandem jsem vyměnil za nový Bosch a problém stále přetrvává. od výměny najeto cca. 2000 Km., posledních 1000 km tankováno u Totalu(premiová) v Německu. Na volnoběh auto poškubává nepravidelně, nejvíce při zahřívání na provozní teplotu. Přemýšlím na výměnou Váhy + Lambda sondy auto má teď najeto 199 600 cca. Ještě jsem si všiml nestálé spotřeby na dálnici s tempomatem nastaveným na 150km/h ukazuje počítač po rovince spotřebu třeba 5.2 aktuální a po chvíli ve stejném úseku na rovince třeba 8.5-9.2Děkuji za rady a za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.