Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím vespolek, 

dají se něčím dostupným nahradit vstřikovače EVO08 ?(na moje auto jsou slabé a už mám po záruce, žil jsem v domnění, že tam mám EVO08G, ale jsou tam jen 08, byli dané nápisy dolů). Vím, že záleží na těch ohmech a elektrice a že tam jdou použít valteky, které nechci. Proto se ptám, jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Přestavba mě stála 36000 a dávat dalších 9000 za orig EVO0G vstřiky se mi moc nechce. V úvahu připadají membránové A.E.B, ale bude si to rozumět ? Nebo někdo nějaký tip ?

Děkuji

Upraveno od Fridrich

• Autor

vůz je řadový šestiválec 37koní na válec

Nevím jaké tam máš trysky, ale EVO08 s tryskami 2.6 se dá dát i na motor, co má víc jak 25 kW na válec, to je víc jak 37 koní, tam bude problém v něčem jiném, i když vlastně nepíšeš o žádném problému, jen o tom, že chceš měnit vstřiky, nevím proč....

• Autor

Tak podle tabulky z ofic. stránek tartarini jsou tyto vstřiky na šestiválci použitelné do 140kw. Já mám 162 a ve vysokých otáčkách, nebo prudkém přidání plynu auto pocukává. Na benzín zkontrolované a funguje bez problémů.

Jen pro info, reduktor je tam na 200kw rpg05s a trubka přívodu 8mm.

Auto jsem měl u pána co plyn dělá a taky potvrdil slabý vstřiky (jsou nakalibrovaný na maximum a stejně ro neukrmí).

Ptám se jen, jestli je možné ty předražené evo něčím nahradit, nebo do toho systemu nacpu ještě 9000 blijící smailik

• Autor

tabulka tartarínů 

post-37556-0-41421600-1467635984_thumb.j

Upraveno od Fridrich

A zase jsme u toho, co to teda montovalo za debila, když si neumí spočítat kolik potřebuje a jaké vstřiky tam má dát....dnes a denně se setkáváme s takovými případy, na druhou stranu je to taky zaviněno zákazníky, kteří když jim řeknem, že to bude za tolik a tolik, tak se začnou kroutit a jedou ke konkurenci, která jim to udělá o 1000 Kč laciněji, ošidí to na reduktoru, na vstřicích a toto je pak důsledek.....tabulku nemůžu zvětšit, takže to moc dobře nevidím,osobně bych to zvedl na tlaku, ve vysokých tomu přidal benzín(pokud to tedy vůbec jde), bylo by to to nejjednodušší řešení a prakticky skoro bez investic.... 

• Autor

tlak zvedlej a ano montovali to paka a já jsem další pako, že jsem si to nepohlídal a trvalo mi, než jsem to zjistil :(

a co si vlastně pomužeš...koupiš jeté vstřikovače, stejně se musí naprogramovat křivky výkonu, takže to musíš odvézt k nějakému plynařovi, ten ti třeba řekne, že jsou ty vstřikovače špatné a začneš nanovo...najdi někoho, kdo dělá přímo Tartarini(ne takového, který má napsáno, že dělá ten systém, dnes je móda napsat všechny a pak na to čumí a neví si rady, raději dělám 2-3 systémy pořádně než 10 blbě, ale to je moje zásada) a nech to udělat pořádně,čím budeš déle otálet a jezdit na špatně seřízený plyn, tím spíš budeš dělat motor... 

• Autor

Koupim samozřejmě fungl nove trysky, ktere to ukrmi a montáž a seřízení bude  dělat Pan plynař. 

Upraveno od Fridrich

Tak jak pise Karel, nez to cele rozdelas prodas a koupis, zajel bych s tim skutecne k nekomu, kdo tartarini rozumi... nebudu zde nutit sveho plynare, ale kdybys mel zajem, Malta nebo ja ti muzem doporucit... kdyztak pisni SZ

• Autor

Dekuji. Za s tim u plynare byl, ty vstriky to neutahnou. Dotaz znel cim se daji alternativne nahradit.

..tak to ti snad řekl ten plynař ne...?

• Autor

Svoje mi k tomu samozrejme rekl, jen jsem se dovolil zeptat, jestli zde nema nekdo vyzkousenou osvedcenou nahradu krome valteku

no, pokud věříš tomu plynaři, kterej ti bude davat auto do kupy, pak bych zustal u jeho nazoru.. jinak bych googloval a zkusil autem objet 2-3 plynaře ve tvem okolí, co na to řeknou a pak si udělal resume... tady z fora pokud vim tartariny snad nikdko nedela, ale nechci se plest, možna paul, ale nevim..

• Autor

Za blbost se platí. Tak dlouho jsem přebíral systém a plynaře, až jsem přebral a vzal co se konstrukce a ceny vstřikovačů týká to nejhorší možný. 

• 4 týdny později...
  • Autor

AEB membranove (jako Keihiny) namontovane a motor se chova uplne stejne jako na benzin

• Autor

Puvodni evo08 prodam za tri tisice a je k nim i orig tartarini filtr box

AEB membranové(jako Keihiny)....až na to, že AEB nejsou mebránové a Keihiny už vůbec ne, tam je uvnitř jehla jak v benzínových vstřikovačích......ale hlavně když to jezdí...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.