Pawlisko Vloženo 15. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 Dobrý den, měl bych dotaz. Na webu pana Sixty se píše, že většinou při závadě převodovky na 6q hučí převodovka při 5. rychlostním stupni. Já jsem si doteď myslel, že mi hučí kola, ale pravdou je, že když jedu na 3. a 4. rychlostní stupeň a dám nohu z plynu, tak se ozývá hučení. Pročetl jsem dieselpower a jiná fora a někteří píší, že stačí vyměnit převodový olej. Výměna stojí cca. 2000 Kč, což není málo a proto by mě zajímalo, jestli s tím nemáte někdo bližší zkušenost. Nerad bych vyhodil 2 000 Kč, když je fakt v háji převodovka.Mám najeto 200 000km, ale dělá to už docela dlouho (snad od 160 000km), ale je divné, že to v zimě jakoby zmizne. Ještě divnější je, že když mám 15" zimáky (plechy), tak to nedělá, ale jak dám 17" liťáky, tak to slyším. Když vyřadím rychlost, tak to nedělá, když zařadím 3 nebo 4, tak to dělá. Na jiných kvaltech to nedělá.A ještě jsem se chtěl zeptat, to jsem zkoušel až teď. Když auto stojí a není nastartované a řadím, tak je běžné, že to slyšíte, jakože fakt slyšíte? Nemělo by to být tiché?Děkuji.PS: Olej jsem měnil tak ve 140-150 tisíci, ale original tam určitě nedával....Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 15. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 Co se tyka toho razeni, tak u me to jde taky slyset. Pokud jsem v aute zavreny, tak teda ne. Ale kdyz otevru dvere, tak to slysim dost. Jen teda nevim, jestli ten zvuk vydava primo prevodovka nebo jen ta tahla od radici paky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 15. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 LucasCZE díky za info, já právě nikdy tuto vlastnost neřešil, až teď jsem to slyšel a říkám si jestli to je cajk, tak asi jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 15. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 Kdyz to vyjelo z fabriky, tak to asi nedelalo. Ale ma Octavka ma najeto uz 240 tkm, takze uz ma na neco narok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.