Leden 27, 20169 r No, já zase slyšel, že nejmenovaná VELIKÁ firma v Brně naštěstí přestala s montážemi LPG. (Asi bylo hodně šťastlivců) :-D
Srpen 1, 20169 r Dobrý den, Mám dotaz, již několik měsíců řeším problém u Octavie 2 1,6mpi LPG SGI AG autogas system (1z5 motor BSE). Devětkrát s deseti startů motoru se mě stane že mě motor jede na tři válce. Diagnostika hlásí: P0202--- Vstřikovací ventil (2.válec)---chyba v proudovém toku p0302---Rozpoznány výpadky zapalování 2.válce (zkrat na plus) Proběhlo prohození vstřiku mezi druhým a třetím válcem, závada stále na válci dva. V okamžiku přepnutí na LPG problém mizí. Při průběhu chyby začne blikat "vrtulník" a rozsvítí se ASR které nejde tlačítkem ovlivnit. Vůz byl ve dvou servisech kde krom prohození vstřiků mezi válci a vyloučení tím vady vstřiku nezjistili nic. Je vyměněna lambda sonda, přehraný soft na ŘJ. Děkuji moc za rady a případně kdyby byl někdo v Praze a okolí kdo by byl za úplatu ochoten se problémem zabývat a pomoct vyřešit budu velice rád dnes sem se chtěl objednat do autorizovaného servisu a bylo mě řečeno že nejsou vybavení na vozy s LPG, že v origo servisech mam smůlu Upraveno Srpen 1, 20169 r od Chikmo doplnění infa o system plynu
Srpen 1, 20169 r ikdyž je psáno, že byl přehrán soft, asi bych vyjel alespoň jednu BA nádrž bez použití LPG, tedy natvrdo přeplou do BA provozu ... je to nejčastější rada tady na fóru, aby se upravila BA mapa, která může být rozhozená. Pokud nepomůže, je potřeba řešit dále. Ovšem nenapsal jsi co máš za LPG systém
Srpen 1, 20169 r Tomu moc nerozumím,...co to znamena? BA mapa? ja to zkusím,...jen mam ted prez pulku nadrze a jelikoz na benzin prakticky jezdit nelze budu muset benzin z nadrze odsát alespon co se dá....300km na tri valce by me mohlo stat a pravdepodobne stalo motor jako celek.
Srpen 1, 20169 r benzínová mapa, může být celá ujetá a způsobuje problémy. Vyjetím nádrže beneli by se měla zase postupně upravit. O 1,6 je to celkem tady známé, že se jim rozjíždí mapy i nesprávným nastavením LPG
Srpen 1, 20169 r dneska sem třeba nastartoval a dojel do servisu na benzin prave ze sem chtel prijet s danou chybou a ta se vubec neprojevila,....coz je opravdu ojedinele,...jindy je to patrne i kdyz prepinam mezi plynem a benzinem plyn v poradku,..prepnu na benzin 3 valce,....na plyn v pořadku na benzin 3 valce,....koplikrat me i prijde že časteji to dela kdyz je vlhko hnusne, ale to se me nesta jako ze by mele mit spojitost ale kdo ví. Zaraží me taky to svítící ASR, když to na triu valce jede....
Září 23, 20169 r Tak chci tu jen pro pripad ze by nekomu pomohlo doplnit ze problem zrejme vyresen. Slo o jakysi spatny Emulator (mala cerna krabicka se 4mi relatky) ktery ridi vstriky a odpojuje nebo co a po vymene vse v poradku. Takže s palivem ani BA mapou nic spolecneho. prisel na to hned pan od LPG pred provadenou diagnostikou. Alespon mam ted v aute vymenene skoro vse co by se mohlo vys*at na zaklade vsech moznych tipů a domenek v nekolika servisech
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.