Září 3, 201213 r Ahojte, nasiel som tento odkaz. ja mam podobny problem na svojom Golfe 6 1.6 BSE s plynom od ZENITu. LPG ide bez problemov. Mam totiz podobny problem ze ked je motor chladny tak pri nastartovani mi ako keby nenabehol na vsetky valce a pri rozbiehani akokeby bola zmes bohata/chudobna a pri pritlaceni na plynovy pedal to troskucukne resp. buchne . Pokial motor trosku poturujem na mieste, potom uz ide ok. Poodtykam ze mi to robi iba na benzine. Skrtiacu mam nastavnu aj vycistenu. Sviecky maju 20tis NGK ako predpisuje vyrobca. Robilo mi to sporadicky odnova. Na diagnostike vypisuje chybu bohatej a aj chudobnej zmesi na prvej rade valcov. Co s tym? tuto chybu mi hlasi http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16556/P0172/000370 Upraveno Září 3, 201213 r od siemens
Září 3, 201213 r Ahoj , Mám Fábii kombi 1.4 16V a mám přesně stejný problém,při startu studeného motoru se auto roztřese jako by jel motor na tři válce,na přidání plynu nereaguje,musím vypnout motor a na podruhé nastartuji už v pohodě,za tepla to startuje dobře,při jízdě na LPG(stag 300+,vstřikovače Hanny 2000) bez problému,na revizi nic nezjistili,mám dojem že to pravděpodobně dělá některé čidlo motoru,tet jen zjistit které... Upraveno Září 3, 201213 r od Kimber
Září 3, 201213 r Uz jsem to tu vyckrat psal, mate posunutou mapu v rj motoru diky spatne nakalibrovane mape LPG jsou to motorizace bez EOBD, tedy emise EURO II a nize. jedna se o vozy s jednou lamba sondou (pred kat.) ranni start mate prilis bohaty, staci napichnout a zjistete si startovaci davku na benzin (davka v ms na jeden vstrik) pri rannim presycenem startu na BA zaznamena cidlo klepani vykyv a RJ motoru posune a upravuje predstih Upraveno Září 16, 201213 r od Host
Říjen 14, 201212 r Autor Ahoj, dúfam že mi to pomôže. Jedna asi blbá otázka, naozaj ja osobne diagnostike motorov nerorumiem. Tu zrejme bohatú zmes mi vie zistiť a nastaviť dajme tomu škoda servis, alebo musím ísť ku tomu, kto mi servisuje LPG. Dá sa to zistiť aj keď je motor zohriaty, alebo iba pri štarte vtedy keď to zle štartuje. No to budem veľmi šťastný ak mi to už bude konečne v zime štartovať ako ma. Dík ešte raz.
Říjen 15, 201212 r Nutno zjistit jestli to máš bohatý pouze na BA či pouze na LPG. Pokud na BA -> škoda servis POkud LPG -> LPG servis
Říjen 15, 201212 r Autor No asi iba na benzín, keď to robí iba pri prvom rannom štarte. A aká má byť spávna hodnota? (davka v ms na jeden vstrek) No len dúfam, že páni v škoda servise ma pochopia čo chcem skontrolovať a nastaviť Dík
Říjen 16, 201212 r Neuveď se v omyl, zkus 3-5dní jezdit pouze na benzín, jestli se závada neztratí. POtom teprv poznáš, jestli je závada v BA nebo LPG.
Říjen 16, 201212 r Autor Ale auto mi vždy štartuje iba na benzín. Skúšal som vyjazdiť úplne nádrž a vytiahol som poistky z RJ LPG a nepomohlo. Chovalo sa to stále rovnako. Tá bohatá zmes mi dáva logiku, ráno po naštartovaní dosť cítim benzín. Stále uvažujem aj o podpálených ventilov, ale tlaky sú OK a moc sa mi to nechce dať rozoberať. Však dám zistiť tie hodnoty a uvidím. Len musím vedieť tú správnu hodnotu, až ma neobabrú. Dík za info.
Říjen 16, 201212 r Vždyť ti to Paul vysvětloval....večer až dojedeš odpoj baterku, ráno připoj a jezdi jen na benzín, nejlépe cca 200km tak, že se auto několikrát ohřeje na provozní teplotu, pak vychladne a znova a znova, prostě normální provoz, ne ujet 200 km na jeden zátah...pak se uvidí, zda je to v pořádku..
Říjen 16, 201212 r Zatím sem se teda nesetkal s podpálenýma ventilama.....takže nevím jak se dají diagnostikovat. Každopádně jestli tě strašně tíží otázka smradu benzínu za studena....zeptám se, jestli máš Octaviu jedničkovou s kódem motoru BFQ nebo snad AVU? Pakliže ano? Tak neřeš....protože všechny tyto motory touto "výjimkou" žijí. Já ji mám taky. Vytažením pojistky nevyřešíš skoro vůbec nic. Upraveno Říjen 16, 201212 r od PauLofWoCC
Říjen 17, 201212 r Autor Zatím sem se teda nesetkal s podpálenýma ventilama.....takže nevím jak se dají diagnostikovat. Každopádně jestli tě strašně tíží otázka smradu benzínu za studena....zeptám se, jestli máš Octaviu jedničkovou s kódem motoru BFQ nebo snad AVU? Pakliže ano? Tak neřeš....protože všechny tyto motory touto "výjimkou" žijí. Já ji mám taky. Vytažením pojistky nevyřešíš skoro vůbec nic. Mám BSE. OK, večer odpojím baterku a ráno ju zapojím. Budem jazdiť dlhší čas iba na bezín a uvidíme. Dík.
Říjen 17, 201212 r BSE? máš dvojkovou ocativu.....čoveče, tož to bych už asi řešil.....protože tyto motory už měly naštěstí software za studena zpracovanej lépe....
Říjen 19, 201212 r Autor Veď práve. Ale už som odpojil tu baterku na noc a jazdím iba ne benzín. A uvidím. Ešte som tu niekde čítal o zapaľovacích kabloch. Auto ma 165 000 km a určite ešte neboli menené. Ale to bude až ďalší pokus. Dík.
Listopad 8, 201212 r Autor Takže skoro po mesiaci jazdenia (cca 800 km) na benzín sa nič nezmenilo. Auto ráno nechce normálne štartovať. Takže idem skúsiť vymeniť sviečky za BRISK DR15YPP-1 (karel lpg to odporúčil) a zapaľovacie káble. Kúpil som kvalitné silikónové, dúfam že budu dobre. Ak ani to nepomôže, napadá ma ešte zapaľ.cievka. No uvidíme. Čítal som tu ešte niekde aj o nejakom ventile na sekundárnom čerpadle sania. Čerpadlo mi ráno pri štartovaní ide, ale kde nájsť ten ventil to neviem a neviem či to môže mať súvis.
Listopad 8, 201212 r Tak to jsem zvedav jak dopadnes. Bohuzel i kdyz jezdis na benzin, tak vse dal prepocitava LPG jednotka, bohuzel A nejedna se o nejake super vykonne rychlosti v prepoctu, nejake podrobnosti uvolni vyrobce, ale nejedna se o zadne super vykony
Listopad 9, 201212 r jak jsi to myslel, že to dál přepočítává jednotka LPG, to mi vysvětli, rád se něco přiučím, když odpojíš plyn, tak v jednotce jsou na vstupech na každý kanál relé, dnes el.obvody, tím pádem se -dráty přepnou a jsou z nich jen dráty, dál do jednotky se nic nedostává, co si vlastně může přepočítávat, ale třeba se mýlím....
Listopad 9, 201212 r Kazda jednotka je jina, vykonne tranzistory jsou na vystupech pro LPG vstriky, signal z BA vstriku si pres diody prebira procesor. Ten prepocitava udaje z dalsich nekolika epromek, jak ulozene korekcni mapy LPG, tak nastaveni systemu, chybova eprom, docasna eprom a dalsi. Bohuzel neni vsechno povoleno k nakouknuti, jsou programy pro servisni (inzenyrske)ucely, jako jsou nast.casu pro zahrati LPG vstriku (predklepani), rizeni casu pro jemne prepnuti, emulace rizeni podtlaku reduktoru a mnoho dalsiho. Dnes je vsechno rizeny pres procesor, uz jen z duvodu kompletni analizy systemu pres software i kdyz zrovna nejedete na LPG Upraveno Listopad 9, 201212 r od Host
Listopad 9, 201212 r V drtivé většině jsem "při přepnutí na benzín a jízdě" neshledal závadu v jednotce lpg s tím, že by ovlivňovala chod motoru. O jedné z mála takových případů plyn demontuji a jednotka se pak nenachází v autě.... Při řešení problémů originál/benzínových diagnostiků a mechaniků pak neexistuje logická odpověď.... Protože tam LPG není...
Listopad 10, 201212 r Ano, nejlepe cela LPG jednotka ven a pouzit konektor se zapojenim vstriku do baypasu. Jinak jsem nepsal, ze je to bezny jev, ale posvetil funkci co dela jednotka, kdyz se jede na BA Upraveno Listopad 10, 201212 r od Host
Listopad 15, 201212 r Jasne v poradku, ale ruku na srdce, problem se startama celkove trapi uz hodne lidi a hodne lidi ani o tom nepise, maji uplne jine vysvetleni od jinych garazniku a dal to uz neresi a jezdi stim uz x let.
Listopad 17, 201212 r Ruku na srdce - máš pravdu.... Víš kolikrát mi dojel zákazník s nějakou závadou, která nejde odstranit, protože mu to jinde řekl nějaký montážník? Víš kolikrát mi dojel zákazník s tím, že prostě jízda na LPG jde snadno rozeznat od benzínu (výkon)? Problémy se startem můžou pocházet jak ze strany benzínu, tak i ze strany LPG. Je potřeba rozeznat odkud to pochází.
Listopad 17, 201212 r Kdyby byl benzin levny a cenove dostupny i pro chude, nebylo by potreba resit tolik problemu, ale jak cena ropy HOUSTNE, tak bude HOUSTNOUT i toto tema na LPG Tak to vidim ja Upraveno Listopad 17, 201212 r od Host
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.