Publikováno Září 28, 20168 r Měl bych dotaz pro techničtěji založené kolegy, nebo také zkušenější kolegy....když je třeba brzdit, nebo jednoduše zpomalit, tak si podřazuji, ve městě například ze 70, z 5 rychlostního stupně klidně až na dvojku postupně, s tím, že mi rychlost za ideálních podmínek spadne až ke 30. Jde mi o to, že jsem si všiml, že tak 90% populace vůbec brzdnou sílu motoru nevyužívá, a buď tam nechává rychlost a už zdaleka (a podle mě zbytečně brzdí), popřípadě vyhodí na neutrál a také nesmyslně brzdí ( s tím souvisí i mizerná předvídavost a odhad některých spoluobčanů). První otázka zní, jak zpomalujete vy? A druhá, ta techničtěji situovaná...je z nějakýho dlouhodobý horizontu výhodnější neustále brzdit ( tzn. opotřebovávání komplet brzd) nebo je lepší si podřazovat( trpí tím nějak spojka či převodovka extrémně?) a až pokud to je nějak nutné, tak šlápnout na brzdu? Děkuji za odpovědi a budu rád když napíšete i své postřehy.
Září 28, 20168 r Samozrejme používam motor na brzdenie, až spomalím a ak je to nutné dobrzdím brzdami ale až ak je to nutné, mnohokrát idem bez brzd. Napríklad pri dvojhmotnostnom zotrvačníku sa neodporúča brzdiť motorom, nakoľko sa opotrebováva. Ešte k tomu opotrebovaniu , pri jednohmote nieje problém pri brzdení motorom, spojka nemá problém a ani prevodovka. Dvojhmotu využíva diesel aj to nie všetky, benzínové motory majú jednohmotu. Možno sa mýlim ale asi je to tak. Upraveno Září 28, 20168 r od Eric_
Září 28, 20168 r Autor Hledal jsem, a dvouhmotu mají i nějaký benzinový turba už prej, konkrétně 1.6 thp mám dojem, a ještě něco podobnýho...každopaádně já jsem bez, takže todle me trapit nebude.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.