Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, prosim o vysvětlení. Dnes jsem sundal kryt motoru a hadička mezi zaním a víčkem oleje byla silně potrhaná, olej potečený okolo a hadička pod tím odpojená.

- Chtěl bych vás poprosit o vysvětlení funkcí těchto dvou otvorů?

* Poznámka: momentálně mi svítí oranžová kontrolka motoru, a motor se nezahřije na 90°C ani po 100 Km - pohybuje se při venkovní teplotě okolo 0°C na cca. 60°C - jestli to nemá nějakou souvislost. Děkuji

P1150628.jpg

P1150632.jpg

Vloženo

Je to odvetrani motoru. Jestli to muze mit souvislost s rychlosti zahrivani a oranzovou kontrolkou nevim. Rekl bych, ze na zahrivani to vliv nema. Na oranzovou kontrolku by to mit vliv mozna mohlo... Proste to oprav a mrkni na diagnostiku, proc sviti ta kontrolka...

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Měl jsem na autě přesně ten samý problém - prasklá hadice. S tím rozdílem, že nesvítila žádná kontrolka a ani na diagnostice nebyla žádná chyba. Takže výše popsaná situace může na první pohled obsahovat klidně tři nezávislé problémy.

- Na hadičce rády praskají pružné elementy. Je třeba koupit novou hadici odvětrávání. Často tím problém nekončí. V hadici sání (ta větší, do které tato menší hadička vede) se díky tomuto poškození protrhne membrána. Motor má pak velkou spotřebu oleje. Řešení je opět jednoduché - koupit i novou hadici sání. Pak už by mělo být vše ok.

- Co se týká té teploty motoru, jako první bych zkontroloval, popř. vyměnil termostat.

- Na kontrolku motoru je třeba použít diagnostiku. Ta člověka většinou navede. Kontrolka motoru je velmi univerzální chybová hláška, za kterou se mohou skrývat nejrůznější problémy.

• o 4 roky později...
Vloženo

https://www.eshop.multicarmorava.cz/prachovka-hl-brzd-valce-b4-2

Spoiler

Ahoj Škodováci, dlouho jsem sháněl díl na sací  hadici  škoda oktavie 2 1.6 75 kw. Jedná se o přípojku vydechu motoru do hadice. Škodovka už nevyrábí tento díl.,nebo musíte zakoupit celý díl za 1000 Kč!!!!!!! Dnes jsem našel náhradu konečně 🥴. Objednejte si Prachovka hlavního brzdového válce B4-2.pasuje to hurá 😉 

Spoiler

Vloženo
před 16 minutami, Bohy75 napsal:

https://www.eshop.multicarmorava.cz/prachovka-hl-brzd-valce-b4-2

Zobrazit skrytý obsah

Ahoj Škodováci, dlouho jsem sháněl díl na sací  hadici  škoda oktavie 2 1.6 75 kw. Jedná se o přípojku vydechu motoru do hadice. Škodovka už nevyrábí tento díl.,nebo musíte zakoupit celý díl za 1000 Kč!!!!!!! Dnes jsem našel náhradu konečně 🥴. Objednejte si Prachovka hlavního brzdového válce B4-2.pasuje to hurá 😉 

Zobrazit skrytý obsah

16369714953742635997138088857149.jpg

16369715537522685733519032158328.jpg

16369715945818741928747287688266.jpg

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím. Dle vašeho popisu mam očividně ten samý problém jen mi to navíc dělá to že když šlápnu na plyn tak si motor jakoby odfoukne a zakolísají otáčky. Samozdřejmě zvýšená spotřeba oleje je součástí problému. Večer se do toho pustím tak snad jste mi pomohli vyřešit problém :) A jestli ano tak vám předem všem moc děkuji :)    

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...