Publikováno Březen 11, 20178 r Ahoj, svým uměleckým výkonem (mačkanim brzdoveho pedálu a ruční brzdy) při zkoušeni vadného brzdového spínače se mi povedlo zadní brzdy i při povolené ruční brzdě zablokovat tak, že se s autem nedá jet (trvale blokle). Zde se mi nepodařilo najít jak povolit samostav o zadních kotoučových brzd Octavie II. Poradí prosím někdo jak tedy mohu u zadních kotoučů odjistit samostavy? Nebo je to prostě na rozebrání zadních brzd a zašroubováni pistu dovnitř ? Nevím zda vůbec vytáhnu třmen z těch zablokovaných brzd. Bože ja tento víkend na co sáhnu to stoji opravdu za to. Děkuji Tomáš Upraveno Březen 11, 20178 r od indet
Březen 12, 20178 r povol odvzdušnováky a vypáčíš to vykláním drobet to povolí , samostav to nemá lezeto z ABS
Březen 12, 20178 r Autor Tak že je to na rozebrání a zašroubování? Upraveno Březen 12, 20178 r od indet
Březen 12, 20178 r Jo presne tak je divny ze se ti zablokovali standartne se tak nestava jedine ze bys mel poskozenou zavitovku ve trmenu a pistek se nevracel mas sekle obe kola nebo jen jedno
Březen 12, 20178 r Autor To uvidím až to zítra budu dělat, bohužel se mi to stalo včera v 22h a dnes jsem v práci. Ale myslím že se prostě stáhl samostav u obou kol tak že přibržďuji. To bude porod :-). Začátek byl prostý , chtěl jsem jen vypodložit levé servo klimatizace, protože se sekalo v pozici topím. Dělal jsem si prostor, a vytáhl jsem spínač k brzdám, ten jsem zničil, a druhý koupený jako nový origo jak by smet. I když ten musel být načnutej ( asi ho nějaký tatar zmáčkl v nezajištěné pozici) už když jsem jej tam dával. Já už jen po zajištění a zmačknutí brzdy slyšel, jak přeskakuje přes zuby. Což by nepoškozený neměl udělat. Při testu pak vidím že auto už brzdí , ale brzdové světla ještě nesvítí. Při opakovaném zkoušeni a dupání na brzdu jsem holt auto zastavil úplně. A ten nevinný dotaz manželky. A ono tomu něco bylo, vždyť jsem s tím v patek normalně přijela. To je víkend jedna báseň.
Březen 14, 20178 r Autor Tak rozborka, kupodivu třmen jsem bez problému vysunul šroubovákem i když auto brzdilo, zašroubováni, očištění a složeni. Stejná prace jak kdybych měnil desky. Poté vše OK.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.