Přejít na obsah

Facelift

Orec

Doporučené příspěvky

Ahoj,jsem zde nováček a uvažuji o koupi Octavie. Chtěl jsem se optat jaké změny v jakém roce byly? Myslím tím OI. Vím,že tam byly nějaké změny co se sedadel týče a palubky atd. Ale nevím který rok. Přední světla a zadní a maska byla stále stejná? Předem moc díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak je to s úrovní výbavy Ambiente? To je označení používané na německém trhu? Ten odkaz je dobrý, ale vychází z něj, že úrovně výbavy u MR01 dál je pouze Classic, Comfort, Elegance a L&K. Ambiente nic...

Ambiente je můj případ, tak mě to zajímá. :unsure: A auto je dovoz právě z Německa...

Odkaz ke komentáři

Tzv.facelift prodělala octavia v roce 2000, nevím kdy přesně, myslím že to bylo ve třetím čtvrtletí. Došlo k výměně sededel, která jsou více prohlá-tím je o 2cm více vzadu místa, další změnou jsou nové nárazníky, které jsou i v dolní části v barvě, pak je tam rozdíl v mřížkách. Faceliftová octavia dostala čirou optiku vpředu i vzadu, světla svítí lépe a taky lépe vypadají. Kliky v barvě vozu.Velkou změnou je palubní deska, která byla vyměněna za starou důsledkem dlouhotrvající kritiky. Tato palubovka je většinou černá, je to podobné jako ve fábii. Faceliftem prošly i další úpravy jako například lepší vyztužení karoserie, tím i větší bezpečnost. Například u nejpoptávanějšího benzínového motoru 1,6 75kW došlo k přepracování - snížily se emise dle normy Euro 4, došlo k nárustu výkonu o 1 kW, k nepatrnému snížení spotřeby paliva. Docházelo ale také k tomu, že například do starých typů (r.2000) byly již montovány nové palubky, a zase naopak do faceliftovaných byly namontovány staré palubky. To záleží také na typu octavie-např. verze classic má starou palubku s novými budíky, většinou černé kliky atd.

Dle mého názoru to bylo také způsobeno, že napřiklad bylo již dopředu vyrobeno spousta starých pal.desek a tak byly montovány i do nových typů. Pokud bych měl volit mezi starým a novým typem, určitě se přikláním k novému typu, neboť je o dost libivější, pak samozřejmě mladší, ale to vše záleží na ceně, kterou jsi ochoten za octavii dát. Cena se nyní pohybuje tak od 180 tis. Záleží na výbavě, počtu najetých km atd. Je mnoho aspektů, které ovlivní cenu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...