Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, mám 2,0 TDI CR 125kW, CEGA, 2008, najeto 100 000km si chvíli-2 min po startu, vteřinu zacukal a pak jel normálně dál. Tak se to stalo asi 2x a při třetím startu si zase zacukl pak ovšem chcílp a už nechce naskočit. Při startování má nějaký divný zvuk, jakoby sebou ani netahal písty, jak vysavač a vstřikovací čerpadlo jako by bylo odpojené imobilizérem, přitom naftu dává, ale ani neškytne. Nechci přát nikomu něco zlého, ale nestalo se vám něco podobného. V servise projel chyby přes kabel, ale nic na něj nevyskočilo. Takže začal povídat hrůzné scénáře o potkání motoru, o protočené vačce atd. Přitom to jen chcíplo jako by na 3 válce, žádná rána nic. Napadne někoho co by s tím bylo?

Protočená vačka ? Potkaný motor ? Je snad něco s řemenem že si to myslí ? Může to být snímač polohy triviální a ne vzácná závada, projev víceméně sedí ;-). Samozřejmě mohlo se něco stát s ventily, ale nemyslím si že by to byla likvidační oprava. Dej pak info až budeš mít verdikt, potkaný dvoulitr crko jsem ještě neviděl...

Upraveno od 15degren

• Autor

Jaký myslíš, že je to snímač polohy-vačky, nebo snímač polohy-klikovky?

• Autor

Teď jsem sním mluvil po telefonu, neměl na to čas, prý zítra a když jsem mu říkal o tom snímači polohy, tak odpověděl, že to na něj nevypadá, že tam jsou dva 1. na vačce a 2. na klikovce a že nejdřív změří tlaky ve válcích a nebo to může být i EGR.

• Autor

Ahoj, byl to prý zaseknutý EGR, říkal, že ho rozchodil, ale pak to ještě během jízdy zacukalo jakoby na 3 válce, tak ho nějak přeprogramoval. Ještě jsem se s tím moc nevezl, až 26.6. jedu dálku tak uvidím. Každopádně nikdy bych nevěřil, že ten srá.č EGR umí zastavit celé auto a nechá tě někde v prd. eli bez sebemenšího upozornění. Ještě potřebuju sehnat 1ks- Michelin Alpine A4 - 205/60/16 i sjetou do 4mm, ale v pořádku, třeba z rezervy-nemáte někdo?

• 5 měsíců později...

Ahoj kluci chci se zeptat mám RS 125KW a přijde mi že se ten motor klepe víc než bych očekával je to normální nebo je něco špatně? Děkuju 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.