chiro Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 (editace) Ahoj, již velmi dlouho řeším problém s funkcionalitou "Auto" u čtyř polohového spínače světel. Vše to začalo tím, že jsem chtěl mít k dispozici funkce Coming Home a Leaving Home. Výbava vozu byla následovná: Senzor deště + Čidlo sluneční + Spínač světel vícenásobný (tří polohový). Provedl jsem následující úkony: naprogramovaní Coming Home a Leaving Home v řídící jednotce zapnutí Coming Home a Leaving Home v MaxiDot výměna Spínače světel vícenásobný (tří polohový) za čtyřpolohový kontrola propojení drátu (PIN2 spínače s PIN14 na BSG) Výsledkem je, že mi funguje funkce Coming Home pouze přes páčku dálkových světel (manuálně). Cílem je, aby při funkci "Auto" u čtyř polohového spínače světel fungovaly funkce Coming Home a Leaving Home automaticky a rovněž aby fungovala samotná funkce automatického zapínání světel (při vjezdu do tunelu nebo při setmění). Už opravdu nevím jak dál a co vyzkoušet, tak jestli by měl někdo radu, budu moc rád za jýkoliv tip. Díky! Editováno: 28. Červenec 2017, autor: chiro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 (editace) A dokodovano mas ? Editováno: 28. Červenec 2017, autor: h2o Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 A to téma, které tady o tom je máš pročtené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 Tak máš face nebo předface auto? Pokud máš face tak to jde do BCM, tam musíš mít aktivní byte 17 bit 4. A z pinu 2 na spínači světel to jde na černou patici pin 20 BCM jednotky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chiro Vloženo 28. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 před 40 minutami, h2o napsal: A dokodovano mas ? ano jak jsem psal: naprogramovaní Coming Home a Leaving Home v řídící jednotce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chiro Vloženo 28. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 před 22 minutami, Wittmann napsal: A to téma, které tady o tom je máš pročtené? já už jsem přečetl snad všechny témy ne jen tady a už jsem bezradný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chiro Vloženo 28. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 před 13 minutami, h2o napsal: Tak máš face nebo předface auto? Pokud máš face tak to jde do BCM, tam musíš mít aktivní byte 17 bit 4. A z pinu 2 na spínači světel to jde na černou patici pin 20 BCM jednotky. Je to Facelift, to je uvedeno v nadpise: Octavia II Facelift - výměna spínače světel (tří polohový za čtyř polohový - funkce "Auto") Jinak ten kabel tam je osazený v tom konektoru který jde do spínače (pin 2) - předpokládám tedy, že vede i do BSG jednotky, nebo se tam přidává ještě jeden na ten PIN2? Kabel je z výroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 Face nemá BSG ale BCM tak se koukni že je navedený v tom 52pinovém černém konektoru na pozici 20. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chiro Vloženo 28. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 před 30 minutami, h2o napsal: Face nemá BSG ale BCM tak se koukni že je navedený v tom 52pinovém černém konektoru na pozici 20. Jasně "starý zvyk" s tím BSG, kdy ještě nebyla komfortka, jedná se o BCM. Teď se tam nedostanu, nemám tu šroubovák, abych se na to podíval. Kouknu na to doma... Ale z konektoru, který vede do spínače světel (PIN 2) je vedený fialový kabel, mrknu tedy zda tento kabel vede na pozici 20. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 A zkontroluj že máš povolený ten bit 4 v byte 17. Čímž aktivuješ ten přepínač s funkcí AUTO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chiro Vloženo 28. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 před 35 minutami, h2o napsal: A zkontroluj že máš povolený ten bit 4 v byte 17. Čímž aktivuješ ten přepínač s funkcí AUTO. to už nezkontroluji, nemam na to SW, ale včera mi to jeden týpek nastavil společně s CH a LH a fcí Corner, tak snad to bude v pohodě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaocko Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 V 28. 7. 2017 na 13:07, chiro napsal: to už nezkontroluji, nemam na to SW, ale včera mi to jeden týpek nastavil společně s CH a LH a fcí Corner, tak snad to bude v pohodě... Jak to dopadlo? Popripade nejaky navod od zacatku? ✌️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaocko Vloženo 13. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2018 mam hotovo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.