Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj,

již velmi dlouho řeším problém s funkcionalitou "Auto" u čtyř polohového spínače světel. Vše to začalo tím, že jsem chtěl mít k dispozici funkce Coming Home a Leaving Home. Výbava vozu byla následovná: Senzor deště + Čidlo sluneční + Spínač světel vícenásobný (tří polohový).

Provedl jsem následující úkony:

• naprogramovaní Coming Home a Leaving Home v řídící jednotce
  • zapnutí Coming Home a Leaving Home v MaxiDot
  • výměna Spínače světel vícenásobný (tří polohový) za čtyřpolohový
  • kontrola propojení drátu (PIN2 spínače s PIN14 na BSG)

Výsledkem je, že mi funguje funkce Coming Home pouze přes páčku dálkových světel (manuálně).

Cílem je, aby při funkci "Auto" u čtyř polohového spínače světel fungovaly funkce Coming Home a Leaving Home automaticky a rovněž aby fungovala samotná funkce automatického zapínání světel (při vjezdu do tunelu nebo při setmění).

Už opravdu nevím jak dál a co vyzkoušet, tak jestli by měl někdo radu, budu moc rád za jýkoliv tip.

Díky!

Editováno: , autor: chiro
Vloženo

Tak máš face nebo předface auto? Pokud máš face tak to jde do BCM, tam musíš mít aktivní byte 17 bit 4. A z pinu 2 na spínači světel to jde na černou patici pin 20 BCM jednotky.

Vloženo
před 22 minutami, Wittmann napsal:

A to téma, které tady o tom je máš pročtené?

já už jsem přečetl snad všechny témy ne jen tady a už jsem bezradný...

Vloženo
před 13 minutami, h2o napsal:

Tak máš face nebo předface auto? Pokud máš face tak to jde do BCM, tam musíš mít aktivní byte 17 bit 4. A z pinu 2 na spínači světel to jde na černou patici pin 20 BCM jednotky.

Je to Facelift, to je uvedeno v nadpise:

Octavia II Facelift - výměna spínače světel (tří polohový za čtyř polohový - funkce "Auto")

Jinak ten kabel tam je osazený v tom konektoru který jde do spínače (pin 2) - předpokládám tedy, že vede i do BSG jednotky, nebo se tam přidává ještě jeden na ten PIN2? Kabel je z výroby.

Vloženo
před 30 minutami, h2o napsal:

Face nemá BSG ale BCM tak se koukni že je navedený v tom 52pinovém černém konektoru na pozici 20.

Jasně "starý zvyk" s tím BSG, kdy ještě nebyla komfortka, jedná se o BCM. Teď se tam nedostanu, nemám tu šroubovák, abych se na to podíval. Kouknu na to doma... Ale z konektoru, který vede do spínače světel (PIN 2) je vedený fialový kabel, mrknu tedy zda tento kabel vede na pozici 20.

Vloženo
před 35 minutami, h2o napsal:

A zkontroluj že máš povolený ten bit 4 v byte 17. Čímž aktivuješ ten přepínač s funkcí AUTO. 

to už nezkontroluji, nemam na to SW, ale včera mi to jeden týpek nastavil společně s CH a LH a fcí Corner, tak snad to bude v pohodě...

• o 10 měsíců později...
Vloženo
V 28. 7. 2017 na 13:07, chiro napsal:

to už nezkontroluji, nemam na to SW, ale včera mi to jeden týpek nastavil společně s CH a LH a fcí Corner, tak snad to bude v pohodě...

Jak to dopadlo? Popripade nejaky navod od zacatku? ✌️

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...