Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, předem se omlouvám za pro mnohé stupidní otázku, ale přesto. Prodejce mi nabízí Toyotu - benzin, 1,6 Valvematic 97kw, r.v. 2014-emise Euro 5 verzi s tím, že udajně nemá filtr pevných částic. Vím, že filtr se týká převážně dieselů a taky články na netu nedávají jasnou odpoved, zda dnes nový benzín motor má mít nebo nemá filtr pev část. Co jsem našel, tak jsou články, co se chystá v Německu, ale co u nás??

Jde mi hlavně o STK, abych pak prošel, také cena vozidla není zanedbatelná. Ptám se z toho důvodu, že nejsem nikde schopen najít pořádné info, zda má toto vozidlo mít filtr pevných částic a je také víkend, takže v čr taky nikde nikdo nepracuje:(- v autorzizovaných servisech Poděkoval bych moc za radu, kdyby někdo znalý věděl. Děkuji ještě jednou. Josef

Upraveno od shockwave

Toyota nemá své forum? Nicméně auto s EURO5 nemá žádný filtr pevných částic. Tečka.

• Autor
před 1 hodinou, Pawouk napsal:

Toyota nemá své forum? Nicméně auto s EURO5 nemá žádný filtr pevných částic. Tečka.

Děkuju za pomoc. Toyota má svoje forum, ale nejde se tam přihlásit, proto sem to dal sem a omlouvam se...

Na Toyota forum se jistě přihlásit dá.

K motoru 1.6 Valvematic dodám, že je to ještě klasický atmosférický motor s nepřímým vstřikováním paliva. Takže neprodukuje "nanosaze - pevné částice" jako přímovstřikové motory (jedno jestli benzín nebo diesel), proto nepotřebuje filtr těchto částic. (Mimo jiné bude méně trpět na zanášení karbonem) Projel jsem se s Aurisem s tímto motorem a je to dobrý motor, jak na courání po městě tak na svižnou jízdu, jen je třeba si pro výkon a krouťák dojít do vyšších otáček.

Ale jsem zmlsaný turby, takže nakonec u mě vyhrál 1,4 TSI. ;)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.