Publikováno Březen 13, 20196 r Dobrý den, Jak je to s CNG a revizemi plynové soustavy a nádrží? 1)Kdo co kontroluje (autorizovaný servis Škoda nebo se to provádí jinde? 2) Je vystaveno nějaké potvrzení? 3) Potřebuji nějaké potvrzení o nezávadnosti CNG před STK a EMS? Předem děkuji za odpověď
Březen 14, 20196 r Na originální zástavbu ti dá odpověď tam kde jsi auto koupil, pokud je to domontovávané dodatečně jako např. LPG, tak revize provádí firmy, které mají oprávnění k montážím CNG...naše firma je vlastní...
Březen 14, 20196 r Autor Jedná se o originální zástavbu. Škoda Octavia III kombi 2015. V autorizovaném servisu jsem to z nich tahal jak z chlupaté deky a stejně mi neodpověděl servisní technik a jen mlžil. Nejspíš se s CNG ani nesetkal. Docela nechápu jejich přístup. Zarážející je i , že mám během 2 let už 3ího servisáka. Takže tam asi nikdo dlouho nevydrží. Psal jsem včera do MB, tak se snad dočkám normální odpovědi, protože s autorizovaným servisem jsem nespokojen. Dle mého názoru by slušný servisní technik měl říci co mě čeká a nemine při takovém a takovém nájezdu za kontroly na vozu aby se něco nepromeškalo nebo se stalo něco co nikdo nechce. Pak být zbytečně krácený na pojištění. Podle servisního plánu co jsem dohledat na netu by to mělo být takto. Kontroly související s CNG: Každé 2 roky: Kontrola stavu plnicího hrdla zemního plynu a uzávěru, případné vyčištění a kontrola těsnicího kroužku, kontrola plynových zařízení. Každé 4 roky: Kontrola tlakových nádob na CNG. Každých 20 let: Výměna tlakových nádob (z důvodu omezené životnosti Nikde ale není uvedeno kdo to provádí.
Březen 14, 20196 r Tyto kontroly provádí autorizovaný servis. Mají na to postupy uvedené v dílenské příručce. http://forum.cngklub.cz/viewtopic.php?t=259
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.