Publikováno Listopad 12, 20195 r Dobrý den, Tento problém už řeším v různých servisech 2roky. Po několika hodinovém odstavení vozu-špatné starty v režimu benzinu. Motor se tváří že jede na tři válce. Bud to lehce poškubává, v horší variantě to hází celým autem, a v nejhorší variantě se to po pár tempech zadusí a pak startuji na několikrát. Cca po 1-3 minutách volnoběhu se však chod srovná. Jakmile v zimním období teploty padnou pod nulu, tak se starty výrazně zlepší a je tam jen to drobné poškubávání, nebo to uplně vymizí. Čím vyšší okolní teplota, tím je to zas horší a horší. Bohužel při dvouletém trápení ve všech možných servisech, jsem utratil tolik času a peněz, že to ani nechtějte vědět. Mám tam plyn systém STAG 300 a jel jsem dokonce 400km do Strakonic kde má dílny autorizovaný dovozce tohoto systému. Zrepasovali plyn.vstřikovače, dali nový regulátor. Oprava 6.000kč. Výsledek 0. V dalším servisu mi vyměnili benzin. vstřikovače za 17.000kč a stratuje to kurva pořád stejně. V dalším servisu chtěli borci měnit řetezové rozvody. Tak to už jsem zatrhl. Problém je už vůbec zdiagnostikovat, zda problém vychází z plynové či benzinové části vozidla. Jedni se vymlouvají na druhé. Plynaři na benzinaře a obráceně. Přehazují si mě jako horký brambor. Opravuje se systémem pokus-omyl. Na dnešní dobu začínám být opravdu hodně naštvaný. O peníze si řekne každý a za všechno, ale zaručit nechce nikdo nic. Vyrábíme atomové bomby, konstruhujeme a vyvíjíme složitosti o kterých se běžnému smrtelníkovi ani nezdá a druhou stranu nejsme schopni najít blbou závadu na vozidle. Mám doporučení nechat dále zkontrolovat popř. vyměnit: 1.Elektro-kabeláž 2. Lambda sondy 3. Tepelné čidlo 4. Jakousi klapku 5. Jakési korekce motoru Nic z toho ted ale zatím dělat nebudu. Nemám další peníze na vyhazování a popravdě řečeno mě po těchto zkušenostech přešla chuť. Mám pouze v plánu pokusit se celý LPG systém úplňe odpojit. Jak mechanicky tak elektricky. Uvidím pak zda se něco změní. Už jsem zkoušel vždy po jízdě zatáhnout ventil na plyn.nádrži a nechat motor klapat dokud se nespání zbytek plynu. Startovalo to potom lépe. Chtěl jsem si ale být jistý, tak jsem navíc odpojil i přívodní hadici k plyn. Vstřikovačům. Jenže se to pak objevilo znovu. Tak nevím. Chci se pokusit ještě vytáhnout pojistku ale netuším kde je !? Pokud se najde na tomto foru někdo kdo se s tímto problémem setkal, pak budu rád za každou radu či pomoc. S díkem a pozdravem - Mirek
Listopad 12, 20195 r Veď som ti to písal že sa to rieši v téme opakovaný studený štart a robí to aj majiteľom, ktorý nemajú montáž Zatiaľ to nik nevyriešil.
Listopad 12, 20195 r Bylo by dobré tento dotaz přesunout do sekce LPG, kde sem tam chodí i profíci plynaři (třeba Karel). Pokuď si matně vzpomínám, tak se u těchto problémů se startem začíná tím, že jezdíš minimálně 500 km výhradně na benzin a pokuď se to zlepší, je pravděpodobně závada v plynové části.
Listopad 13, 20195 r Autor před 5 hodinami, kimmi napsal: Aj tak sa dá ako napísal"Sudetak" před 10 hodinami, Sudetak napsal: Bylo by dobré tento dotaz přesunout do sekce LPG, kde sem tam chodí i profíci plynaři (třeba Karel). Pokuď si matně vzpomínám, tak se u těchto problémů se startem začíná tím, že jezdíš minimálně 500 km výhradně na benzin a pokuď se to zlepší, je pravděpodobně závada v plynové části. Ok. Děkuji za typ. Pokusím se to tam přesunout :) M
Listopad 15, 20195 r V 13. 11. 2019 na 11:07, suchi napsal: Ok. Děkuji za typ. Pokusím se to tam přesunout :) M Začni laskavě tím, že napíšeš jaké vozidlo máš, obsah, rok výroby,kilometry(celkové,z toho na plyn),systém už víme, polský STAG 300(pokud je to STAG 300), pak pokud možno co to dělá nebo nedělá...případně napiš na autogas.bartak@iol.cz
Listopad 15, 20195 r Je to přece uvedeno pod hlavičkou (názvem) tématu - jsou tam tyto tagy: Roomster 2008, 1.6 77 kW, motor BTS, 180 000 km...
Listopad 16, 20195 r před 16 hodinami, Pawouk napsal: Je to přece uvedeno pod hlavičkou (názvem) tématu - jsou tam tyto tagy: Roomster 2008, 1.6 77 kW, motor BTS, 180 000 km... Pardon, že jsem se znovu zeptal a chtěl upřesnit podrobnosti...tak mu mužeš poradit ty, ať ho to zas stoji nějaké peníze navíc...
Listopad 16, 20195 r No jasně, a ještě jedna připomínka - bezprostředně předcházající příspěvek se NIKDY necituje, viz pravidla fora.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.