Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Řešil tady někdo zapojení zadní Dashboard kamery? Kudy jste vedli kabel? V Rapidu jsem to řešil po A sloupku spolujezdce, potom dolů k bočnici palubky, potom dolů k těsnění spolujezdcových dveří a podél těsnění to táhl dozadu. U zadních sedaček jsem to zase tahal nahoru, zpět k zadnímu sklu. Zajímá mě, jestli už to někdo dělal i u Scaly, zatím čekám na teplejší počasí. Díky 

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj. Jen pro inspiraci - dotaz na ty, co mají autokameru zapojenou do USB v zrcátku: jaké používáte kamery? Ať hledám jak hledám, nemůžu najít takovou, která má usb-c na levé nebo vrchní straně, a zároveň aby měla nativní 4K (ne upscale). Ty co jsem si vyhlídl, tak zas nemají usb-c ...Ahoj. Jen pro inspiraci - dotaz na ty, co mají autokameru zapojenou do USB v zrcátku: jaké používáte kamery? Ať hledám jak hledám, nemůžu najít takovou, která má usb-c na levé nebo vrchní straně, a zároveň aby měla nativní 4K (ne upscale). Ty co jsem si vyhlídl, tak zas nemají usb-c, nebo sice mají, ale konektor u zrcátka to nestíhá dobíjet...

• o 2 týdny později...
Vloženo

Nakonec jsem koupil Navitel R99 4K. Ale odráží se tam kus palubky (výdechy na sklo a ten přední reproduktor)...má to taky tak někdo? Na čištění palubky používám matnej přípravek, sklo je taky čistý. Zapojený to je tak nějak v úrovni toho černýho šrafování, aby to bylo co nejblíže USB-C konektoru u zrcátka...

Vloženo (editace)

Když mám zapnutou kameru a koukám na displej, tak správně se tam zobrazuje jen 10 cm kapoty. Kromě těch výdechů který zasahujou do kapoty je tam i ten repro + nějaká černá čára přes celý záběr. Ale prý to může dělat i konstrukční vada vozu - v tom smyslu že materiál palubky a zakřivení skla. Prý by mohl pomoct CLP (nebo CPL) filtr, ale na svou kameru jsem ho nikde nenašel...

kamera odraz.jpg

kamera odraz.jpg

kamera odraz.jpg

Editováno: , autor: hardhouse.trip
Vloženo

Ten odraz mi nepřijde zas až tak hrozný, ale chápu, že to může vadit. Záleží asi dost na světelných podmínkách. Nicméně to USB-C u zrcátka tedy funguje, nebo je potřeba adaptér A - C? Díky.

Vloženo

Ani prd. Buď koupit POUZE NABÍJECÍ (ne datový) C-C...ale ten neseženeš nikde, kór krátký...

Já tam mám redukci z USB-C do USB-A (samice) a v ní 20 cm kabel A-C. Vypadá to hrozně. Prostě ta jejich zdířka u zrcátka nebere datový kabely C-C...

• o 3 týdny později...
Vloženo

Nemám to na parkovací režim.

Jednou jsem to měl kdysi u O1 - zn. Mio - taky nějaký SmartBox. Vše bylo správně nastaveno, zapojeno (servisem), a stejně mi to vytřískalo novou baterku. Takže jsem to reklamoval a od té doby jsem si řekl, že už žádný parkovací režim nechci...

Vloženo
V 8. 6. 2025 na 11:45, hardhouse.trip napsal:

Zde je fotka z jiného tématu o O4 se stejnou kamerou jakou mám já...mám to tak nějak stejně zapojený...

R99.jpg

Ještě dotaz: ten kabel, zapojený přes adaptér do kamery, stačí 10cm, nebo raději delší? Nechci ho zbytečně dlouhý. Díky.

Vloženo (editace)

Radši delší...já mám 20..vzal jsem z Alzy 13 cm (ten na fotce), ale kamera byla trošku níž, ohnul jsem si tu redukci a začalo se z ní kouřit... takže jsem ji vyhodil...

Kameru jsem si dal na konec toho černýho tečkování, aby mi to vyšlo tak, že kamera bude na horním záběru těsně pod tím tečkováním..

Editováno: , autor: hardhouse.trip
Vloženo

Koupeno, dnes dorazila. Jenže mě Alza pěkně nas..., protože (ač jsem koupil nové zboží) dorazila kamera bez obalu ve folii a s cedulkou "NOVÉ ZBOŽÍ". Hned mi to bylo podezřelé, což se následně potvrdilo: když jsem kameru propojil s PC, tak se ukázala modrá obrazovka s nápisem "MASS STORAGE" a krátkou výzvou na formátování karty. Displej ani tlačítka na nic nereagovala, takže jsem milou a na pohled pěknou kameru okamžitě odnesl a vracím. Prostě mi poslali zboží, které už někdo použil a vrátil. Takže objednáno jinde a dám pak vědět 🤨.

Vloženo

@marskamaMě zklamaly noční záběry oproti avizovaným na Youtubu.

Zkusil jsem v nastavení přehodit frekvenci z 50 Hz na 60 Hz, ale zase záběry spodní části jsou jakoby zrnité - rozkostičkované. Ale ještě jsem na těch 60 Hz nejel v noci, tak se uvidí...

Pokud můžu radit, tak asi zapřemýšlet i nad jinými značkami. Já teda hledal dlouho, ale každá ostatní měla vstup na USB-C na pravé straně, což jsem nechtěl. Kabel by dále zasahoval ke spolujezdci a vypadalo by to nevzhledně.Chtěl jsem jedině konektor na vrchu nebo vlevo (hlavně spíš vlevo, což by bylo to nejlepší, ale ten nemá skoro žádná kamera. A když už, tak je to na velké a dlouhé přísavce, což jsem taky nechtěl).

Pak si vyber 😃

Vloženo

Díky za postřehy 👍. V noci toho moc nenajezdím, ale uvidíme. Hledal jsem dlouho - rozhodne to napájení a pozice v autě. To asi musím vidět v reálu. Zítra by měla dorazit, k propojení a vyzkoušení se dostanu až v sobotu, tak dám vědět 😉.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...