Holubko Vloženo 15. Květen 2018 Sdílet Vloženo 15. Květen 2018 Ahojte. Potrebujem vymenit olej v 6 stupnovej automatickej prevodovke DSG. Ide o auto Skoda Octavia 2 rok vyroby 2008. Mal by som par otazok. Mam sa niecoho obavat, alebo to zvladne hociktory servis s masinou na vymenu oleja? Nepoznate nahodou nejaky dobry servis s ktorym mate skusenosti? Aky olej a kolko je potrebnych k naplneniu a preplachnutiu? Zakupili ste si filter a olej sami a priniesli do servisu? Na co by som si mal davat pozor v autoservise pri vymene? Aky je rozdiel medzi ATF a prevodovym olejom DSG? Hocijake skusenosti, postrehy, poznamky, napady privitam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 16. Květen 2018 Sdílet Vloženo 16. Květen 2018 (editace) - olej jedine original od VW - vymena ma sva specifika, postup zvladne kazdy kdo ma spravne pripravky nebo si je umi vyrobit a precte si DP - dsg se nepropplachuje, oleje je potreba až 6 litrů G052182A2 nebo 2 litry G052512A2 pro 7° se suchou spojkou - olej mimo servisni sit jen tezko sezenes, pokud sezenes nemel by byt problem donest si vlastni, zvlast u auta po zaruce - davat si bacha na to at se vypusti spravne mnozstvi a doplni spravne mnozstvi - ATF bude do "opravdovych" automatu s hydromenicem, DSGcko je "jen" robotizovany manual Editováno: 16. Květen 2018, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Květen 2018 Sdílet Vloženo 16. Květen 2018 tak nějak dobře popsané,jen dodám,že dle DP potřebuješ počítač,aby jsi v měř.hodnotách zjistil,jakou teplotu má olej.On se totiž má vypouštět při správné teplotě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 16. Květen 2018 Sdílet Vloženo 16. Květen 2018 Jo ta teplota. někde kolem 40°C (+/-5°C) pokus to dobre pamatuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Nejedlý Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit servis kde mi vymění pořádně olej v mé převodovce DSG. Po minulé náštěvě servisu a následných problémech bych chtěl doporučit kvalitnější servis. Díky za info ?⚕️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Nejedlý Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Ahoj, potřeboval bych vyměnit olej v DSG převodovce. Po minulé špatné zkušenosti, bych chtěl svěřit někomu šikovnému. Nemáte někdo typ na dobrý servis. Díky :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepikpokorny Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Hele byl jsem v tomto servisu https://www.autoservis-garant.cz/ dělají to i s proplachem. Za mě můžu doporučit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pre.vit Vloženo 17. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2020 Ahoj, také hledám servis, kde si nechat vyměnit olej v převodovce a v mechatronice (mám 7° DSG) a našel jsem v Praze toto: APP servis Jediné co mě ještě trochu vrtá hlavou je, že používají pouze oleje Ravenol (teda alespoň to píšou). Ale předpokládám, že to bude stejné jako u motorových olejů, tzn. pokud ten Ravenol splňuje specifikaci Škoda (v tomto případě G 055 512A2), tak by to mělo být v pohodě, ne? Tak nějak z předchozích negativních zkušeností s autorizáky to nechci nechat dávat měnit v autorizáku, protože předpokládám, že zas tak často to tam nedělají a nebudou s tím mít tedy nějaké extra zkušenosti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cemto Vloženo 14. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2022 V 17. 11. 2020 na 1:41, pre.vit napsal: Ahoj, také hledám servis, kde si nechat vyměnit olej v převodovce a v mechatronice (mám 7° DSG) a našel jsem v Praze toto: APP servis Jediné co mě ještě trochu vrtá hlavou je, že používají pouze oleje Ravenol (teda alespoň to píšou). Ale předpokládám, že to bude stejné jako u motorových olejů, tzn. pokud ten Ravenol splňuje specifikaci Škoda (v tomto případě G 055 512A2), tak by to mělo být v pohodě, ne? Tak nějak z předchozích negativních zkušeností s autorizáky to nechci nechat dávat měnit v autorizáku, protože předpokládám, že zas tak často to tam nedělají a nebudou s tím mít tedy nějaké extra zkušenosti... V 17. 11. 2020 na 1:41, pre.vit napsal: Ahoj, také hledám servis, kde si nechat vyměnit olej v převodovce a v mechatronice (mám 7° DSG) a našel jsem v Praze toto: APP servis Jediné co mě ještě trochu vrtá hlavou je, že používají pouze oleje Ravenol (teda alespoň to píšou). Ale předpokládám, že to bude stejné jako u motorových olejů, tzn. pokud ten Ravenol splňuje specifikaci Škoda (v tomto případě G 055 512A2), tak by to mělo být v pohodě, ne? Tak nějak z předchozích negativních zkušeností s autorizáky to nechci nechat dávat měnit v autorizáku, protože předpokládám, že zas tak často to tam nedělají a nebudou s tím mít tedy nějaké extra zkušenosti... Dobrý den, byl jste nakonec v Praze v APP? Vrtá mi právě hlavou totéž jako Vám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 14. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2022 G 055 512A2 není žádná specifikace ale obj.číslo. Přečtěte si stránky pana Sixty. Nešetřil bych na tomto místě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pre.vit Vloženo 14. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2022 Byl jsem v APP a olej mi vyměnili i s proplachem. Asi celkem spokojenost, jen na konci menší kaňka, protože mi přišlo, jako kdyby se snažili "vyrejžovat na hejlovi" co to jen půjde. ;-) Když jsem si totiž přebíral auto, tak mi říkali, že bude potřeba co nejdříve vyměnit spojku a cena vyčíslena na cca 50.000,-Kč. Že se prý s autem po výměně skoro nemohli rozjet a že spojka je těsně před/po smrti Tak jsem si sednul do auta, odjel a žádný problém jsem nepocítil (resp. žádný rozdíl před a po servisu). Od toho podzimu 2020 jezdím dál a pořád funguje. Jako je pravda, že jsem DSG předtím nikdy neměl, takže neznám rozdíl mezi novou, která je úplně v pořádku, a tou mou s 250tis. km najeto. Přijde mi, že spojka řadí celkem tvrdě (jako kdybyste u manuálu rychle pustili spojku), ale já mám u automatů zkušenosti jen s hydroměniči, kde je ten nástup výkonu krásně plynulý. Třeba měli s tou spojkou pravdu, ale pak bych se divil, že mi doteď pořád neodešla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.