Marek Bačovský Vloženo 23. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2020 Zdravím, už jsem psal do 2 separátních témat, ale všechno se to tak nabaluje, že to shrnu tady v hospodě :-). Před měsícem jsem koupil roční Octavii 3 FL 2.0 TDI DSG. Je to bývalý soukromý služebák přímo ze Škody, dle Elzy nebourané ani neopravované, opticky v krásném stavu, najeto 20 000km, koupeno ve Škoda Plus Po 2 týdnech vlastnictví jsem auto dal do AS na výměnu oleje mimo interval + se dělalo: 1) palubní deska - byla tam materiálová vada v pohledové části vepředu, Škoda uznala a vyměnila celou palubku 2) tuhá, vrzající ruční brzda - výměna lanka 3) praskající levé zrcátko při sklápění - opět výměna vnitřního mechanismu 4) všelijaké drnčení, lupání plastů v interiéru - v zásadě nevyřešeno 5) nesvítící zadní lampička - vyřešeno na 24 hodin, ale opět nesvítí Co jsem objevil po dalších 2 týdnech po servisu: 1) Když DSG podřadí na 2ku nebo 3ku a přidám plyn, typicky kruhový objezd, tak se občas ozve klepnutí a jemně škubne (DQ381). Jinak řadí plynule a bez škubání 2) Levá přední pneumatika má sjetý vzorek o 3mm více než pravá přední. Nedokůžu si to vysvětlit, takže bude následovat kontrola přední nápravy 3) V otáčkách nad 3500 ot/min se ozývá silné drnčení z oblasti palubní desky (nově po výměně), takže opět se bude muset asi demontovat 4) pazvuky z interiéru přetrvávají i po odhlučnění schránky spolujezdce, budíků, zadního víka - je to jak 10 let staré auto Buď jsem moc náročný perfekcionicista nebo tohle auto je páteční směna jak vyšitá :-) Vtipný a zároveň smutný je, že sám ve Škodě pracuju a stejně nemám šanci s tím cokoli udělat, všechno řešit přes servis a jenom sledovat a čekat, co se zase objeví :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 23. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2020 Nevím kolikátou Škodovku máš, ale při mých zkušenostech bych řekl, že je to vcelku běžná věc. 100 % kvalitní auto nemá asi nikdo a píšu to nerad (ovšem nemůžu si pomoct) pokud tvrdí že má, nejspíše minimálně trochu lže... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 23. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2020 (editace) @Marek Bačovský můžu se ze zvědavosti zeptat, kde ve škodovce děláš? Jinak myslím, že by nebylo na škodu založit vlastní vlákno v "moje octavia III" Editováno: 23. Říjen 2020, autor: Bikes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Bačovský Vloženo 23. Říjen 2020 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2020 (editace) Škodovku mám první, doposud jsem měl Fordy. Nechal jsem se strhnout davem v práci a takhle to dopadlo :-) Nečekal jsem 100% kvalitu, ale spíše mě překvapilo tolik problémů v jednom balení. Samozřejmě to budu tlačit většinově přes reklamace, ale je to otrava a očekávám nejistý výsledek. Jinak pro "Bikes" v oddělení EPO (vývoj motoru). Editováno: 23. Říjen 2020, autor: Marek Bačovský Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 9. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2020 Vrzani - drnceni interieru mam taky, obcas je to vice obcas mene az neslysitelne... az se budu objednavat na servis zkusim zdali by mi nevyresili problem ze okolo volice DSG ten plast hrozne vrze... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.