Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte
Kluci měl bych dotaz jaký proud teče z alternatoru do pojistkového boxu? Neměril to náhodou někdo. Kolik co  bere? Světla topení rádio klima vyhřívání sedaček atd ....  mám Octavií 2 po Fl 1.6 Tdi 77 kw děkuji moc

Vloženo

Všechny  elektrospotřebi mají nejaký výkon a podle toho odebírají určitý proud, záleží co všechno pozapínáš. Pokud se nepletu, Fabia I brala cca 20 - 30A bez zapnutých spotřebičů s nabitou baterkou.

Zvlášt u dieselu máš velké odběry u topení.... ,  podívej se jak máš silný alternátor a  o trochu nižší může být max. spotřeba.

Nejjednodušší je vzít klešták a změřit konkrétní auto.

Proč to potřebuješ vědět?

Vloženo

Úplně se mi uškvařil ten první kablik co je zapojeny do pojistkového boxu hned jako první u té pojistky kde je 200A. Mám nový kabel nový box a chtěl bych předejít dalšímu stejne příčině. Včera když jsem měřil prez klešťak a bylo všechno zapnuté tak to bralo něco kolem 100A. Tak se pravé chci zeptat jestli to je v pořádku nebo jaký tam muže téct největší proud at se nestane příhoda jak predtim vis děkuji 

Vloženo (editace)

100A je za mě OK.

Většinou se vyhřeje nalisované oko a část tepla jde i do kabelu. Pokud použiješ stejný průřez kabelu a oka pořádně zalisuješ, mělo by to být vpořádku.

Kdyby se kabel uškvařil zkratem, měla by se přepálit pojistka.

Editováno: , autor: Petr L.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...