Přejít na obsah

Octavia II - Po vypnutí zapalování se začnou točit sahary

Migen1

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Octavie II 1.8 TSI MR08.

Mám takový problém. Dnes jsem přišel k autu a již při dálkovém odemknutí jsem si všiml, že blinkry zablikaly s malou intenzitou. Zkouším auto nastartovat a nic --- baterka vybitá. Baterku jsem dobil a po hodinovém zkoušení jsem zjistil že při vypnutém klíčku se mi vždy asi do minuty zapnou obě sahary a začnou se postupně točit naplno (změřil jsem, že ještě než se sahary roztočí, je proudový odběr asi 1,9 A, jak sepnout odběr rapidně roste).

Pokud klíček otočím do stavu, kdy se rožnou kontrolky, tak se sahary přestanou točit. Pokud nastartuji a jezdím, sahary se také netočí. Nemá na to vliv jestli je auto zahřáté nebo ne (samozřejmě jsem jezdil tak, aby nebyl důvod zapnutí sahar kvůli přehřívání motoru). 

Vím, že auto má dvě čidla teploty, jedno pro řídící jednotku a jedno pro ukazatel teploty na přístrojové desce. Napadlo mě, že to bude nějakým čidlem, ale to by se dle mě sahary nepřestaly točit při zapnutí klíčku nebo při jízdě.  Ani nevím, jestli čidlo na domečku termostatu slouží pro řídící jednotku nebo pro ukazatel teploty na přístrojové desce. 

Chtěl bych se zeptat, jestli měl někdo stejný nebo podobný problém. Pokud ano, jak postupovat. Auto stálo asi 5 dní, možná někde jen zateklo ale nevím kde začít. 

Děkuji moc za jakoukoliv radu.

Michal

Editováno: , autor: Migen1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...