Silvestr Figalla Vloženo 17. Březen 2021 Sdílet Vloženo 17. Březen 2021 Nesetkal se někdo se závadou u feldy 1.6 55kW (jednotka Magneti Marelli 1AV), kdy nelze přes vag provést základní nastavení (modul 001). Je slyšet, že se klapka hýbe jak má. Nicméně pole v tomto modulu neukazují napětí potenciometru klapky, ale teplotu motoru a otáčky, zátěž a pak nějaké bity. Po vypnutí a zapnutí zapalování opět hlásá chybu, že nebylo provedeno základní nastavení. Úhel klapky to ukazuje fixně 21° pokud nemačkám plyn, jinak se údaj mění plynule s plynovým pedálem, i motorek v klapce je ok, při kontrole akčních členů se hýbe pěkně a plynule do obou krajních poloh. Klapku jsem čistil pro silně kolísavé volnoběžné otáčky, to pomohlo, nicméně jsou teď spíše vysoké (kolem 860-900) a auto jede značně neplynule při přechodu z plynu na neutrál a naopak škube a celkově to jede tak nějak nekultivovaně. Někdy zůstávají viset volnoběžné otáčky na 2000 dokud neprošlápnu plyn, Kdybych někoho vezl, bude si myslet, že jsem úplný idiot :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 17. Březen 2021 Sdílet Vloženo 17. Březen 2021 A vymazal jsi před základním nastavením adaptační hodnoty? Nejsem odborník, ale dělal jsem to podle návodu na youtube a tam to bylo výslovně zmíněno. Třeba ti to pomůže. https://www.youtube.com/watch?v=rIj0WvPn3S4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Silvestr Figalla Vloženo 17. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2021 Ano provedl pokud se tedy něco v reálu odehrálo :) , také jsem zjistil, že ony bity v posledním poli ve skutečnosti signalizují stavem 10000000 chybu paměti. Co s tím? Výměna řídící jednotky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.