Přejít na obsah

Síťka pod zadní plato

THORIN

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si do své OC II síťku pod zadní plato jako náhradní díl, protože při objednávání nového auto jsem nevěděl o možnosti si něco takového objednat. Síťku mi objednali, když přišla zjistil jsem že k ní nejsou dodané příchytky. V servisu se je pokoušeli objednat, bohužel nejsou v ETCE jako ND a po zavolání do MB bylo zděleno samotnému vedoucímu servisu že tyto příchytky jsou pouze součástí celého zadního plata. Takže kdo z nás si nechal namontovat tuto síť již z výroby má v případě ztráty či ulomení příchytky smůlu, musí si koupit celé zadní plato za několik tisíc Kč. Jinak tato síťka stojí při koupi nového vozu 400 Kč, ale jako ND 1000 Kč ovšem bez přichytek. Můžete-li poraďte. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anebo si sehnat z Turnova nové plato :D . Problém je v tom, že úchyty se naváří ultrazvukem, pak je tam nějaká krytka a teprve pak se dodělává plato tak, aby bylo dvouvrstvé (myslím, že fouknou vzduchem...)

Takže jenom náhradní řešení...pokud teda neznáš někoho v Turnově ;)

...asi jsem nepotěšil...

el Sí

Odkaz ke komentáři

Nechce se mi věřit že je to tak obtížné. Jinak mi dnes řekl můj prodejce ND že mu po urgenci v MB odpověděli že nejsem první , ale nedokáží pomoci. Plato je v místě příchytek dvojité tj. duté takže by nic nemělo bránit tomu natlačit příchytku do předem předvrtaných otvorů ( tzv. na rybynu). Máš-li kontakt na výrobce těchto plat byl bych ti moc vděčen. Nedovedu si představit kdybych tímtu způsobem odbyl zákazníka v práci jak dlouho bych měl zaměstnání!!!

Odkaz ke komentáři

dodělat to půjde určitě....ale nebude to "jako originál" a nevím, jestli bych se hnal za těmi úchyty, co jsou z výroby, protože pokud je rozvařují, tak vůbec nemusí být na "rybynu"

Spíš bych se kouknul po krámech s plastovejma blbostma, snad elektromateriálem anebo já nevím....a dodělal bych tam něco úplně jiného

el Sí

Odkaz ke komentáři

Samozrejme ja by som tiež vyrobil nejakú alternatívu. Ideálne upevniť po obvode sieťky nejaký pevný drôt, ktorý by sieťku držal na mieste a v prednej časti zohnať nejaké rozumné malé háčiky. Ale zajtra pošlem foto origos sieťky, aby bola inšpirácia, ako to vyzerá originálne.

Odkaz ke komentáři

Samozrejme ja by som tiež vyrobil nejakú alternatívu. Ideálne upevniť po obvode sieťky nejaký pevný drôt, ktorý by sieťku držal na mieste a v prednej časti zohnať nejaké rozumné malé háčiky. Ale zajtra pošlem foto origos sieťky, aby bola inšpirácia, ako to vyzerá originálne.

Jasný, záleží taky, kolik je místa v tom dvojitém platu.. Něco mně napadá, ale to asi, až to uvidím na fotce, jak vypadá ta síťka a tak..

Odkaz ke komentáři

Ako som sľúbil, posielam foto. Skutočne sú tie držiaky do plata tepelne natavené, pri podrobnom skúmení vidieť na krajoch úchytov známky tepelného procesu. Po obvode drží sieťku drôt a v prednej časti je "gumička".

Ako riešenie mi napadlo vypilovať v mieste úchytiek štvorcové diery a zatlačiť do nich také štvorcové plasty, v ktorých je závit, Niečo ako hmoždinka. Používalo sa to u Favoritov na skrutkovanie kadečoho do plechu (napr. výbavy dverí a pod). A bolo to myslím dostať v bielej aj takej tmavej. Týmto by išlo priskrutkovať do plata úchytky siete.

post-63-1163928845.jpg

Odkaz ke komentáři

Přesně tak..ty malí hajzlíci jsou i na O II, konkrétně jsem se s nimi setkal na příčce pod předním nárazníkem.. Jsou tuším označované jako plastové matice do plechu nebo tak nějak.. Na Favoritu byl čtyčhran, který se zatlačil do otvoru v plechu (plastu), to, co bylo vidět zvrchu bylo taky hranaté. na O II jsem viděl černé, je to též čtyřhran a viditelná část je kulatá. Fotka je z O II

Editováno: , autor: Jirik.DC
Odkaz ke komentáři

Niečo takéto som myslel. Ale toto nebude ono, lebo tieto nie sú delené na 2 časti (ako hmoždinka). A navyše tá bočná drážka pre plech je dosť vysoko. Takže po zatlačení nebude tá okrúhla čiapočka ležať na plate. Tie Favoriťácke mali ten bočný zárez hneď pod čiapočkou (áno, štvorcovou).

Ale ešte mi napadlo, myslím, že aj stropné madlá sú v niečom podobnom uchytené do plechu.

Odkaz ke komentáři

Aha. A potom je ten plastový diel rozrezaný na 2 časti aspoň v hornej polovici? Lebo stále sa mi zdá, že by sa ten plast mal po zaskrutkovaní skrutky málinko roztiahnuť (ako už spomínaná hmoždinka).

Myslím, že úchytky nebudú problém. Stačí narezať nejaké pásiky z pružného plastu, resp. z nejakého čierneho pásika kovu, v polovici ich zohnúť a prevŕtať. Bežne sa obdobne pripevňujú ploché elektrikárske káble, nastrihajú sa pásiky z dvojlinky, v polke prehnú a pribijú kloincom do dreva. Horšie to bude s háčikmi v prednej časti.

Odkaz ke komentáři

Tady možná k tomu účelu služí to zeslabení uprostřed..tímhle konrétně je přidělán plastový nosi č předního nározníku k blatníku a taky plastové podběhy. Jinak ty hranaté jsou opravdu rozříznuté, princim hmoždinky..

Jinak třeba pod sedačkou jsou držáčky na kabely, ty jsou do kulaté díry, mají na sobě takové zpětné ribyny, které brání vytažení a fungují tak, že po zacvaknutí se do nich prostrčí elektrikářská páska. Ale je otázka, jestli a jak by to drželo v silnějším plastu a ne v plechu..a kolik by taková sítka pak unesla.. Ten šroubek by asi byl lepší.

No a ještě jeden nápad, který mně právě napad :D Co nějaký vodič na bovdeny nebo vedení ve dveřích, tam by se nenašlo něco vhodného? Určitě by tam taky mohlo být něco šikovného na zacvaknutí..co bovden na kapotu a tak, jaké jsou tam držáčky? Mohlo by to pasovat, že by se do toho přímo cvaknul ten drát síťky.. Ale je to teorie..

Odkaz ke komentáři

Tie nastrkávacie okrúhle úchytky sú na sieťku slabé. Menil som sedačky, tak som mal tú česť. Na sieťku radšej úchytky poriadne a nejaké decentné skrutky. Veď nie je problém im potom zafarbiť hlavičky na čierko, aby to nerušilo. Prípadne tie úchytky ešte zazichrovať lepidlom, ak by sa použili nejaké menšie skrutky, ktoré by tú "hmoždinku" príliš neroztiahli. Je ich tam pomerne dosť, tak v tom nevidím problém.

Napadli mi aj "cestoviny" (také plastové závitovky), ktoré sa zaskrutkujú do sadrokartónu a potom do toho ide bežná skrutka. Ale tie závitovky sú už pomerne veľké (pomerne krátke, ale veľký priemer), tak je to slepá ulica.

Odkaz ke komentáři

ty hmoždinky by držely, tam bych problém neviděl.. Šroubky se dneska také dají sehnat hezké, černé.. A na to uchycení, ještě mně napadá, co někde v železářství nebo elektrosoučástkách, jestli se nedělá přímo origo něco na přidržení kabelů, byl by to takový otazníček z kovu nebo plastu, na jedné straně rovný s dírou pro šroubek a na druhé straně pod vybrání strčit drát. Jinak ještě něco, když to nabízejí jako náhradní díl a na to plato je to přidělané nerozebiratelně? jak by to potom chtěli třeba v servisu vyměnit nebo opravit?

Odkaz ke komentáři

Tie nastrkávacie okrúhle úchytky sú na sieťku slabé. Menil som sedačky, tak som mal tú česť. Na sieťku radšej úchytky poriadne a nejaké decentné skrutky. Veď nie je problém im potom zafarbiť hlavičky na čierko, aby to nerušilo. Prípadne tie úchytky ešte zazichrovať lepidlom, ak by sa použili nejaké menšie skrutky, ktoré by tú "hmoždinku" príliš neroztiahli. Je ich tam pomerne dosť, tak v tom nevidím problém.

Napadli mi aj "cestoviny" (také plastové závitovky), ktoré sa zaskrutkujú do sadrokartónu a potom do toho ide bežná skrutka. Ale tie závitovky sú už pomerne veľké (pomerne krátke, ale veľký priemer), tak je to slepá ulica.

Můžu trošku odbočit..když jsi předělával sedačky, nezbyla ti jedna příchytka pod sedačku na svorkovnici airbagu? Tady v servisu to neumí sehnat, prý to momentálně nemají ani ve škodovce..navíc jsem jim to musel i vyfotit, protože vůbec netušili, o čem mluvím

Odkaz ke komentáři

Nie, toto mi bohužiaľ neostalo. Ani netuším, čo presne tým myslíš, lebo zo sedačky vedú káble a konektor airbagu sa zapája až do konektora pod sedadlom pod kobercom. A ja som menil sedadlá kus za kus aj s kabelážou.

Tak to jo, jinak tohle je u mně zapojené následovně..kabel od airbagu vede pod sedačku. Stejně tak i kabel od zámku na pas. Tam je připojené přes svorkovnice na takový kratší svazek kabelů a teprve ten vede do konektorů na autě. Právě pod tou sedačkou je to tak různě pochytané a jsou tam i držáčky na ty svorkovnice.. Tady to zatím neumějí objednat, když jsem to chtěl, nejdřív koukali jak na blázna, tak jsem to vyfotil, teprve pak se ozvali do Škody a tam prý zjistili, že to samozřejmě existuje, ale že se jim to z Etky vytratilo, tak to tam musí dodat. Už asi měsíc to mám objednané a nic..

Odkaz ke komentáři

Dík vám všem za vaše podněty, zatím jsem to ještě nedořešil. Prostě nemám moc času. Jinak se mi podařilo zjisti že v případě poškození ůchytů u sériově montované síťky si opravdu musíte koupi celé zadní plato nové! Takže opatrně, doporučoval bych ji raději vůbec nepoužívat ( tu síťku). Z MB mi odpověděli na můj dotaz, že můj servis mi měl zjistit je-li vůbec možné domontovet tento díl dodatečně . Já si myslím že by spíš měli dořešit případnou opravu po poškození těchto úchytů, např. nějakými příchytkami jen pro opravu. Dle mého názorou pevnost sebelépe přivařených úchytek nedosáhne stejné hodnoty jako když jsou třeba přišroubovány do vámi zmiňovaných plastových rozpěrných matic. Ta zde vyfocená je stejná jako na OC I na uchycení podběhů na zadní kola, které jsem si dodatečně domontovával, protože má první Octavia je ještě neměla ( výr. 10/97). Takže asi nejlepší řešení bude sehnat nějaké elektrikářské příchytky podobné těm origo a přišroubovat je do zadního plata, Například do Fabie je tato síť nabízena jen jako příslušenství a šroubuje se přímo do plata bez matic (vruty M3). Rámeček je zde z trubky, která je v místě upevnění provrtána. Prostě když se chce tak jde všechno.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Dovolím si poznámku k výdrži originálních úchytek. Síťku pod zadním platem mám originál z výroby (08/2004) a už asi rok se mi válí v regálu protože při běžném zatížení úchytky nevydrží a jak bylo zmíněno, oprava v servisu prostě není možná.

Přijde mi že příchytky jsou nějak přilepeny/přivařeny k platu, rozhodně nejsou vsazeny do nejaké díry v platu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...