Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,rád bych si příští rok pořídil 17" nebo 18" palcová kola.Jaké s tím máte zkušenosti?Osobně se mi líbí 18" palcová kola z Audi A8,dají se sehnat i kvalitní napodobeniny za docela solidní korunu.Změní se nějak rapidně jízdní komfort a jak je to se spotřebou,je znát valivý odpor na širších gumách? :huh:

post-16-1163538186.jpg

Vloženo

no na tom obrázku to jsou nejmín 18tky ale spíš 19tky... jinak 17tky jsou pohodlný dost ale nesmíš tam dát profil pneu 35 :D jinak 18tky jsou už tvrdší ale stojí to za to... já jezdim 19tky a spotřeba je o cca 1,5l/100km vyžší a brzdný účinek je tak o cca 25% nižší a je to tvrdá lavice ale stojí to za to neměnil bych protože to můžes v klidu poslat do zatáčky ve 130km/h... :D

Vloženo

Musím se přidat k SUPovi ... já sem tam letos hvízdnul 18" a s gumama 225/40 to sedí o 100% líp než na seriovejch 16"!!!

Dle mýho pocitu ani nijak necítím, že by se o tolik zhoršil jízdní komfort, spíš při přejíždění příčných nerovností to trochu víc odskakuje, ale není to nijak zvlášť rušivý. Co se spotřeby týká tak to nemohu sloužit, protože současně s přezutím na větší kola sem i prásknul čip na motor takže dohromady to teď žere tak o litr víc než předtím, ale nevím jestli je to spíš čipem nebo kolama...

Možná bych ještě vyzdvihnul to, že se ti to auto s velkejma kolama bude daleko víc líbit což je jeden ze základních předpokladů, aby se ti s tím hezky jezdilo..člověk z toho má pak úplně jinej pocit, než když jede se serií!! B)

Jo a bejt tebou vážně bych zauvažoval nad 19" kolama (což aktuálně dělám i já) protože kdo jednou zkusí velký kola neví kdy má přestat a můžeš se dostat do situace jako já, že už si koupíš 18" a pak budeš chtít spíš 19" :))

Sup je velký auto a potřebuje velký kola!!

Tak zdar a hod sem pak foto!

Vloženo

No ja som si akurát kúpil 18 tak som zvedavý.Akurát neviem aký rozmer gúm či 225/40 alebo 245/35 neviete poradiť.Od akej firmy je ten predný nárazník.Nemôžeš sem hodiť viacej foto.

Vloženo

hele necpi tam nesmyslně široký kola 225 stačí až do p..dele a auto s tim má fakt o dost mín práce nehledě na to že to pak míň plave ve vyjetejch kolejích... :palec2:

Vloženo

Jinak ten nárazník je na zakázku komplet s celým autem a je to fakt extrém takže pokud nehodláš překopat celou kastli tak na něj zapoměň vpadalo by to divně... :unsure:

Vloženo

Jo jo :D sou to krasavci... ten modrej je na můj vkus až skoro moc brutální... mě se líbí spíš decentní tuning... ale ta prdelka se 4 vejfukama je lahodná... Jestli o tom chceš vědět víc napiš VaseKK ten to má zmáklý i kde to dělaj za málo peněz..někde tady na to byla separátní žíla... tuším

Vloženo

Šoupni tam 19":.. kamarád mi poradil dej tam nejmín o jeden palec větší kolo než tam chceš... takže já uvažuji nad 17" a asi tam teda pujde 18"... radim Ti dobře... myslim že guma bude potom 225/35R19... kamarád má na Leonu...

Vloženo

Kola jsou krásná, ja mám jen 16" a uvažuji o 17", nejvíce se mi líbí kola Solid. Ale asi se zeptám hloupě- větší kola znamenají více cm na jednu otočku kola nepoplete to pak počítač , myslím údaje o spotřebě atd.- nebo se to nějak nastavuje?

Vloženo
Kola jsou krásná, ja mám jen 16" a uvažuji o 17", nejvíce se mi líbí kola Solid. Ale asi se zeptám hloupě- větší kola znamenají více cm na jednu otočku kola nepoplete to pak počítač , myslím údaje o spotřebě atd.- nebo se to nějak nastavuje?

No to si musíš zpočítat jak to vychází. pokud dáš větší kolo, tak máš zase slabší gumu. Při 17ce 225/45 bude průměr kola cca 63,43cm ((225*0.45)*2 + 17*2.54) a při 16ce 205/55 bude cca 63,19cm ((205*0.55)*2 + 16*2.54) . Takže to je dost nepatrný rozdíl.

Vloženo

no hlavně to nejde přesně takhle počítat ale přibližně ano... ona totiž část gumy zaleze do disku... a potom u nižších profilů hodně záleží na šíři disku jak se ta guma natáhne...

velikosti gum na supa si nepamatuji... ale třeba na fabii odpovídají zhruba velikosti takto...

185/60R14 s diskem 6*14"

195/50R15 s diskem 6,5*15"

205/45R16 s diskem 7*16"

205/40R17 s diskem 7,5*17"

215/35R18 s diskem 8**18"

na Coctu je myslim 7,5*17" s gumou 215/45R17

no a v 19 tomu odpovídá těch 225/35R19

jakou gumu má sup v 17???

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...