zdeny Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 čauky, lidičky, nesetkal jste se někdo se zatuhlejma zámkama u předních dveří, zdá se mi, že při odemykání a zamykání to jde docela ztuha, dá se to nějak promazat nebo máte jiné zkušenosti? nebo je to normální ???díky moc!!!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OrOrO Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Taky mně tuhnul a ještě v kufru. Pomohlo WD a rozpohybovat. Ahoj Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeny Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 stačí teda stříknout do zámku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 stačí teda stříknout do zámku? Čao zdeny, s tím stříkáním do zámku bych byl velmi opatrnej, jesli máš možnost, tak ten zámek raději vytáhni vem a promázni doma na stole, takhle stíkáš jen do vložky a ne do mechanismu zámku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sebo Vloženo 21. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2006 No ale zatuhnutá je právě jen vložka zámku, čäsem se tam zanese špína, v zimě sůl apod. a zatuhne to. Stačí vystříkat hodně řídkým ne moc mastným prostředkem (ne olejem, chytá na sebe prach) a je to ok - ihned velká změna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 3. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2006 Samotnou vložku zámku vytáhneš velmi snadno, je to popsané v JAK NA TO. Záleží jaký máš modelový rok. Po vyjmutí jde vložka snadno rozebrat jen pozor na polohu vratné pružiny, Celý vnitřek je promazaný vazelínou, která prostě snadno vyschne. Když jsem měl OC I udělal jsem si to sám asi za půl hodiny. Tak hodně štěstí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 3. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2006 Ano, jak radí THORIN, rozdělat, vyčistit a promazat vazelínou. Olej ve spreji je jen nouzovka na krátkou dobu. WD je naprd - vysychá, když tak použij něco s teflonem - GT85, Finish Line...ale sprej jen v nouzi. On ten sprej akorát odstraní zbytek vazelíny a vyvzlíná a je to suchý. To pak stříkáš pořád dokola. Prostě VAZELINU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Ano, jak radí THORIN, rozdělat, vyčistit a promazat vazelínou. Olej ve spreji je jen nouzovka na krátkou dobu. WD je naprd - vysychá, když tak použij něco s teflonem - GT85, Finish Line...ale sprej jen v nouzi. On ten sprej akorát odstraní zbytek vazelíny a vyvzlíná a je to suchý. To pak stříkáš pořád dokola. Prostě VAZELINU. Jj, přesně tak, to co píše sebo je kravina, pokud je zatuhlá jen vložka zámku, tak tam nejde strčit klíč...!!! Pán si plete pojmy a dojmy... Jinak pozor na zajišťovací kroužek mechanismu, pokud to jde fakt hodně ztuha, ten kroužek prasná a pak se zámek protáčí, viz zámek označený červenou šipkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 5. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2006 Kupoval jsem na to nějakej sprej od Motipu. Je to přímo určený pro zámky, ochrání ho to pčed zamrznutím a namaže ho to.... Jinak mi doporučovali práškový grafit, ale bylo by dost pracný ho tam dostat, ten sprej je určitě lepší. Hlavně ne olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.