Scofield Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 Zdravím, zhruba před 2 týdny jsem jel a z ničeho nic se mi rozsvítila kontrolka žárovek. Zastavil jsem, obešel jsem auto a vidím, že ty levé zadní boční 2 žárovky nesvítí (viz foto) https://ctrlv.cz/shots/2022/01/30/2LQ9.png . Bylo mi divné, že by z ničeho nic přestali svítit obě. Zkusil sem vypnout a zapnout světla a normálně svítili a kontrolka zhasnula. Dnes opět při jízdě ten samý problém, znovu sem obešel auto, a vidím, že opět nesvítí. Zkusil sem zapnout a vypnout světla. Tentokrát se opět žárovky rozsvítili a během 10 sekund zhasnuli. Šel jsem tedy zkusit, jestli jsou žárovky dobře zastrčené, zkontroloval pojistky, jestli jsou dobře zasunuté a všechno v pohodě. Nicméně žárovky vždy cca 10 sekund po zapnutí světěl vždy zhasnuli. Vytáhnul sem VCDS a napichnul to. Vyhodilo to chybu: 00984 - zarovka koncoveho svetla vlevo (M4) 012 - chyba v elektr. obvodu Chybu jsem smazal, kontrolka zhasnula, žárovky se rozsvítili, tak sem si za autem zapálil a schválně jsem čekal, jestli to nezhasne. Během 5 minut žárovky opět zhasli. Netuším co může být správně, nebo jestli třeba někde není zlomený kabel a někde se to prostě nekostří, či tak. Těžko říct, takže se chci zeptat, zda máte někdo s tímto zkušenost, co by se kde mohlo přesně stát. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 31. leden 2022 Sdílet Vloženo 31. leden 2022 Tohle se mi kdysi taky stalo, pravděpodobně za to může žárovka (větší odpor vlákna) nebo nekontakt v tom bajonetu jak se tam strkají žárovky, mrkni jestli tam není oxidace. Já tam měl tenkrát nějakou no name žárovku a když jsem ji vyměnil tak byl klid. A jinak si občas všimnu OII, že ji nesvítí třeba jedna z těchto žárovek - asi vlastnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.