Zzzzz Vloženo 7. Březen 2023 Sdílet Vloženo 7. Březen 2023 Zdravím, tak jsem při mytí auta zjistil, že mi nějaký "šikula" ( samozžejmě bez jakékoli chuti to řešit a ponechání vkazu a kontaktu) buď při podélném parkování, nebo výjezdy z podélného parkování přibral nárazník a kromě asi jen dvou třícentimetrových rýh a stažení laku na hranách až na černý plat, taky vyžduchnul tu černou část dole, která imituje výfuky, nebo prostě dělá jen hezký pohled. Rukou to to zacvaknout zpět nejde a čouhá to cca centimetr ven, proti původnímu lícování. Zastavil jsem se do svého autorizovaného servisu domluvit výměnu filtru a oleje na příští týden, když budu mít 45000 km a zmínil jsem se o tom, že bych to chtěl "cvaknout" zpátky a že ten lak asi jen pořeším lakem v tužce. Přišlo ale překvapení, když mi řekl, že bych to neměl jen tak přejít a neřešit to, protože pokud by, nedejbože, někdy v budoucnu došlo k tomu, že do mě někdo ťukne více, tak by to likvidátor při ohledání našel a škodu by smetl ze stolu a neuplatnil bych pojištění s tím, že nárazník už byl v minulosti poškozen, i kdyby na jiné straně. Prý málokdo zatím ví, že byť drobné poškození nárazníku u O4 se řeší ne opravou, ale výměnou (nový údajně cca 25000,-). že tam jsou čidla a ty by o události věděly a byl by problém. Takže bych rád věděl, zda se s něčím takovým už někdo setkal. Mám sice spoluúčast 5% / 5000,- Kč, ale zatím jsem se úplně nerozhodl. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz_honza84 Vloženo 7. Březen 2023 Sdílet Vloženo 7. Březen 2023 Ahoj, tak jsem to byl ještě ověřit u kolegyně, která má u nás ve firmě na starost sekci pojištění a pojišťovací zprostředkovatele a prý se dnes opravdu pojišťovny snaží najít něco, aby nemuseli plnit. Nicméně pokud to budeš opravovat, byť sám, tak by měla stačit nějaká fakturka za drobné jako oprava laku, abys měl doklad, že to bylo opraveno. A pak klidně můžeš tvrdit, že to opravené bylo a stalo se to nehodou. Já měl nedávno nehodu tak, že pán na STOPce zastavil až o moje auto a celá likvidace proběhla online během 2 dní za pomoci pár fotek a tam to nikdo nemohl zkoumat nějak detailně. Čerpal jsem peníze z přímé likvidace u Allianz a ta si to pak regresovala po pojišťovně viníka a že Allianz byla štědrá :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 7. Březen 2023 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2023 Díky, já ale netuším, kdo to udělal a nemám viníka, takže by to šlo z mého. Zkusím ještě zjistit, jestli doklad o te drobné opravě bude stačit a to by to asi mohlo řešit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz_honza84 Vloženo 7. Březen 2023 Sdílet Vloženo 7. Březen 2023 Lepší teď pár stovek z vlastní kapsy než pak 25.000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 16. Březen 2023 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2023 Nakonec teda cestou pojistné události. Auto šlo do servisu v pondělí ráno, rovnou i na výměnu oleje a filtru po 45tisících km ( 5.282.98 Kč) a pokračovalo na výměnu a lak celého nového nárazníku. Teď, čtvrtek v 11 info, že mají hotovo. Cena z akomplet nová náraník 24.256,14 Kč a pro mě to znamenalo 5.000,- mé spoluúčasti. Příjde mi to ale zběsilé, aby kvůli maličkosti bylo nutné měnit komplet celý nárazník. Poškození vypadalo takto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 16. Březen 2023 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2023 A teď se ještě ozvala moje pojišťovna, snížila krytí mé spoluúčasti v tomto případě ze smluvních 5.000,- jen na 1.000,- českých peněz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzina80 Vloženo 16. Březen 2023 Sdílet Vloženo 16. Březen 2023 A nechal sis alespoň ten nárazník? V pohodě bys ho prodal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 16. Březen 2023 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2023 (editace) Taky mě to napadlo, ale autorizák ho musel pro pojišťovnu demonstrativně rozpůlit flexkou.... Tomu se u nás říká šetření a rozumný přístup ;-) Editováno: 16. Březen 2023, autor: Zzzzz 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.