Přejít na obsah

Zadní nárazník - oprava/výměna


Zzzzz

Doporučené příspěvky

Zdravím,

tak jsem při mytí auta zjistil, že mi nějaký "šikula" ( samozžejmě bez jakékoli chuti to řešit a ponechání vkazu a kontaktu) buď při podélném parkování, nebo výjezdy z podélného parkování přibral nárazník a kromě asi jen dvou třícentimetrových rýh a stažení laku na hranách až na černý plat, taky vyžduchnul tu černou část dole, která imituje výfuky, nebo prostě dělá jen hezký pohled.

Rukou to to zacvaknout zpět nejde a čouhá to cca centimetr ven, proti původnímu lícování.

Zastavil jsem se do svého autorizovaného servisu domluvit výměnu filtru a oleje na příští týden, když budu mít 45000 km a zmínil jsem se o tom, že bych to chtěl "cvaknout" zpátky a že ten lak asi jen pořeším lakem v tužce.

Přišlo ale překvapení, když mi řekl, že bych to neměl jen tak přejít a neřešit to, protože pokud by, nedejbože, někdy v budoucnu došlo k tomu, že do mě někdo ťukne více, tak by to likvidátor při ohledání našel a škodu by smetl ze stolu a neuplatnil bych pojištění s tím, že nárazník už byl v minulosti poškozen, i kdyby na jiné straně.

Prý málokdo zatím ví, že byť drobné poškození nárazníku u O4 se řeší ne opravou, ale výměnou (nový údajně cca 25000,-). že tam jsou čidla a ty by o události věděly a byl by problém.

 

Takže bych rád věděl, zda se s něčím takovým už někdo setkal.

Mám sice spoluúčast 5% / 5000,- Kč, ale zatím jsem se úplně nerozhodl.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

tak jsem to byl ještě ověřit u kolegyně, která má u nás ve firmě na starost sekci pojištění a pojišťovací zprostředkovatele a prý se dnes opravdu pojišťovny snaží najít něco, aby nemuseli plnit. Nicméně pokud to budeš opravovat, byť sám, tak by měla stačit nějaká fakturka za drobné jako oprava laku, abys měl doklad, že to bylo opraveno. A pak klidně můžeš tvrdit, že to opravené bylo a stalo se to nehodou.

Já měl nedávno nehodu tak, že pán na STOPce zastavil až o moje auto a celá likvidace proběhla online během 2 dní za pomoci pár fotek a tam to nikdo nemohl zkoumat nějak detailně. Čerpal jsem peníze z přímé likvidace u Allianz a ta si to pak regresovala po pojišťovně viníka a že Allianz byla štědrá :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nakonec teda cestou pojistné události.

Auto šlo do servisu v pondělí ráno, rovnou i na výměnu oleje a filtru po 45tisících km ( 5.282.98 Kč) a pokračovalo na výměnu a lak celého nového nárazníku. Teď, čtvrtek v 11 info, že mají hotovo. Cena z akomplet nová náraník 24.256,14 Kč a pro mě to znamenalo 5.000,- mé spoluúčasti.

Příjde mi to ale zběsilé, aby kvůli maličkosti bylo nutné měnit komplet celý nárazník. Poškození vypadalo takto:

20230310_101540[1].jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...