Publikováno Duben 9, 20232 r Ahoj, chtěl bych se zeptat, pokud tuto hodnotu (nastavitelnou v rozmezí 0-30%) v nastavení E-manažeru nastavím na 0, tak zda se bude akumulátor opravdu vybíjet až na úplnou 0, nebo zda si Škoda nastavením z výroby skrytě uchovává např. min 10% kapacity pod kterou nejde, aby nedošlo k poškození baterie? A dále k čemu je toto nastavení vhodné? Zda pouze pro šetrnější přístup k baterii kdy se nevyvíjí až do nuly (což ale snižuje dojezd), nebo má i jiné využití? Jakou hodnotu máte nastavenou vy? Předem děkuji
Květen 2, 20232 r Já tam mám nastavené na 0%. Vybíjím to do 10-15% a někdy i do 1%. Tohle nastavení mi teda sloužilo k tomu, že když přijedu a zapojím nabíječku ihned nabíjí do zvolených procent a až pak jak mam nastaveny e-manager zahájí nabíjení. Takže to jakoby předbije. Rezerva v baterce je tak či tak. Kapacita akumulátorů je 13,4kwh a využitelných je něco přes 10kwh. Takže tam je rezerva pro případ ztráty kapacity do budoucna. Jako já nabíjím jak se mi to hodí, i při 30%, když vím že další den budu mít větší najezd atd.....jako nikterak to nešetřím.......
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.