Přejít na obsah

Octavia IV se soundsystémem CANTON trochu jinak :-)


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

v únoru jsem vyměnil vůz za novou Octavii IV, na kterou jsem čekal 18 měsíců. Jak jsem na ni čekal, tak jsem četl různé komentáře a vzhledem k tomu, že jsem měl objednaný i sound systém CANTON, tušil jsem, že tady budu muset vymyslet co s tím, protože všichni nadávali na basovou složku, která je slabá až neslyšitelná. Samozřejmě, hned jak O4 dorazila proběhl test a i u mne proběhlo zklamání. V předešlé O3 jsem měl vytlumené dveře a dodělaný subwoofer JBL po sedadlem a byl jsem spokojen. Nechtěl jsem do toho nikdy investovat desetitisíce, takže v rámci pár tisícovek slušné zlepšení. Takže přišla na řadu O4 a co s ní. Je jasné, že v létě dojde k vytlumení dveří, ale co s tím "subwooferem"?

Vytáhl jsem ho a potěžkal...no první překvapení...hádám tak 1kg celkem. Pak jsem u kolegy s CANTONem v Kodiaqu zjistil, že má stejný subwoofer i v tomto autě, takže toto téma může být zajímavé i pro majitele Kodiaqů.

Tak jsem trochu zjišťoval, jaké jsou možnosti a většinou narazil jen na kompletní přestavby a odkódování CANTONu.:-)

Šel jsem na to jinak a když jsem slyšel CANTON v Superbu III, byly tam znatelně lepší bassy. Tak jsem na bazaru celkem levně koupil celý subwoofer ze Superba, abych případně pouze vyměnil repro, protože dle parametrů se u obou jedná o 6,5" repro s dvojitou cívkou 2x8Ohm jen výkon repra není nikde specifikovaný, ale všechny CANTONy se chlubí výkonem subwooferu 2x100W. Tak jsem vyrobil pouze kabeláž a začal testovat subwoofer ze S3 v mojí O4. Poslech se výrazně zlepšil. Samozřejmě jsem subwoofer z S3 rozdělal abych zjistil rozdíl v repru a opravdu tam byl. Subwoofer z S3 váží tak 4kg a ozvučnice má 15l. Takže další myšlenka byla toto repro vrazit do té ozvučnice do rezervy. Jelikož ale tento reproduktor má o hodně větší magnet, toto nebyla cesta. Nová myšlenka byla postavit Subwoofer, který CANTON zvládne obsloužit.

Parametry byly jasné....repro s duální cívkou 2x100W (asi hodnota max) , 2x8Ohm. Našel jsem tedy vhodné repro, postavil 30l ozvučnici a vše připravil na připojení do originál konektoru pro subwoofer do rezervy.

Aktuálně mohu tento subwoofer odpojit a zpět připojit originál, pokud bych potřeboval větší prostor v kufru.

Při aktuálním výkonu CANTON DSP si troufán říct, že z toho více dostat nejde, ale já jsem s bassy spokojen.

Repro v subwooferu je 8" (20cm), 2x100W max, 2x60W RMS, 88dB, 2x 8 Ohm, 28-4000Hz. Ozvučnice čistý objem 30l, Bassreflex 37 Hz.  

Nyní už jen dojde k vytlumení dveří a tím jsem s hudbou v O4 skončil a budu spokojen.

 

 

 

 

Photo 09.04.2023 14 23 08.jpg

Photo 09.04.2023 14 24 36.jpg

Photo 20.04.2023 20 06 34.jpg

Photo 23.05.2023 16 12 45.jpg

Photo 23.05.2023 17 02 26.jpg

Photo 05.05.2023 8 16 45.jpg

Editováno: , autor: JRCZ
chybka
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno a odebráno toto téma

Dobrý tip, ale trochu moc práce ne ?💪👍 Já šel variantou dodělání aktivky, mám JBL Basspro SL2 pěkně do kufru na sedačku, aby nezabírala místo :) Komplet i s kabeláží a prací za cca 10k. Každý den mi to vyrobí úsměv na tváři ;) Kam se na to s prominutím hrabe Cantona, která v O4 chybí dobré 2 roky a bude možná až ve FL 2024? a v poměru cena výkon je Cantona hodně nevýhodný příplatek. Už v O3 L&K jsem z toho byl mírně zklamaný. Audiofilům holt Škoda dlouhodobě moc nepřeje :/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...