Jan Šerl Vloženo 17. Srpen 2023 Vloženo 17. Srpen 2023 Ahoj, klasická výměna předních brzdových destiček a od té doby každý výmol,kdejaká nerovnost na vozovce rány z obou stran.Přijde mi,že to dělají třmeny,prostě lítaj sem tam.Uchytil jsem je dvěma šrouby stejně jako při demontáži.Může nějakou dobu trvat,než si destičky sednou a tím pádem se třmeny ustálí?Děkuji Citovat
informator Vloženo 18. Srpen 2023 Vloženo 18. Srpen 2023 (editace) to záleží jaké máš brzdy. 288/312/340 můžou drkotat. Zamezují tomu ty malé plíšky na konci destiček, ale když jsou nové a dobře vyčištěné tak třeba na kostkách to klepat uslyšíš, řešení je přilepit destičky k třmenu oboustrankou. U FSIII brzdičů to můžou dělat dvě věci. Pokud jsi dobře vyčistil třmen a vodící čepy, ale neměnil gumové uložení, může už být unavené a třmen se klepe víc než by měl, popřípadě pokud jsi ho měnil tak některé náhražky nejsou tak tuhé jako originál. Já když už čistím a repasuji přední FSIII brzdiče, měním ty gumové části za ATE všechny nové a dávám i nové vodící čepy. Jo hlavně nemazat vnitřek vodících čepů! Pak se stává že při nasazování destiček do třmenu, příliš ohneš ty plechy, které destičku drží aby sis usnadnil nasazení a oni tak pevně nyní nedrží v brzdiči. V každém případě to není technicky problém, jen komforntě. Editováno: 18. Srpen 2023, autor: informator Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.