Jan Šerl Vloženo 17. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2023 Ahoj, klasická výměna předních brzdových destiček a od té doby každý výmol,kdejaká nerovnost na vozovce rány z obou stran.Přijde mi,že to dělají třmeny,prostě lítaj sem tam.Uchytil jsem je dvěma šrouby stejně jako při demontáži.Může nějakou dobu trvat,než si destičky sednou a tím pádem se třmeny ustálí?Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 18. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2023 (editace) to záleží jaké máš brzdy. 288/312/340 můžou drkotat. Zamezují tomu ty malé plíšky na konci destiček, ale když jsou nové a dobře vyčištěné tak třeba na kostkách to klepat uslyšíš, řešení je přilepit destičky k třmenu oboustrankou. U FSIII brzdičů to můžou dělat dvě věci. Pokud jsi dobře vyčistil třmen a vodící čepy, ale neměnil gumové uložení, může už být unavené a třmen se klepe víc než by měl, popřípadě pokud jsi ho měnil tak některé náhražky nejsou tak tuhé jako originál. Já když už čistím a repasuji přední FSIII brzdiče, měním ty gumové části za ATE všechny nové a dávám i nové vodící čepy. Jo hlavně nemazat vnitřek vodících čepů! Pak se stává že při nasazování destiček do třmenu, příliš ohneš ty plechy, které destičku drží aby sis usnadnil nasazení a oni tak pevně nyní nedrží v brzdiči. V každém případě to není technicky problém, jen komforntě. Editováno: 18. Srpen 2023, autor: informator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.