Přejít na obsah

Bouchání třmenů.


Jan Šerl

Doporučené příspěvky

Ahoj,

klasická výměna předních brzdových destiček a od té doby každý výmol,kdejaká nerovnost na vozovce rány z obou stran.Přijde mi,že to dělají třmeny,prostě lítaj sem tam.Uchytil jsem je dvěma šrouby stejně jako při demontáži.Může nějakou dobu trvat,než si destičky sednou a tím pádem se třmeny ustálí?Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to záleží jaké máš brzdy.

288/312/340 můžou drkotat. Zamezují tomu ty malé plíšky na konci destiček, ale když jsou nové a dobře vyčištěné tak třeba na kostkách to klepat uslyšíš, řešení je přilepit destičky k třmenu oboustrankou.

U FSIII brzdičů to můžou dělat dvě věci.

Pokud jsi dobře vyčistil třmen a vodící čepy, ale neměnil gumové uložení, může už být unavené a třmen se klepe víc než by měl, popřípadě pokud jsi ho měnil tak některé náhražky nejsou tak tuhé jako originál. Já když už čistím a repasuji přední FSIII brzdiče, měním ty gumové části za ATE všechny nové a dávám i nové vodící čepy. Jo hlavně nemazat vnitřek vodících čepů!

Pak se stává že při nasazování destiček do třmenu, příliš ohneš ty plechy, které destičku drží aby sis usnadnil nasazení a oni tak pevně nyní nedrží v brzdiči.

 

V každém případě to není technicky problém, jen komforntě.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...