Přejít na obsah

Přibržďování auta z kopce - ABS/ESP chyba?

Domek123

Doporučené příspěvky

Zdravím,

již delší dobu řeším problém na své Octavii 2 RS 2008 před face 2.0 TDI 125kw.
Po nějaké době co jsem auto zakoupil jsem si postupně začal všímat, že auto z kopce nejde za plynem a jako kdyby samo brzdilo.
Začal jsem tedy auto více pozorovat a všímal jsem si, že auto pokud je trochu nakloněné a jede z kopce, tak se jakoby nechce rozjet jako, když ho něco omezuje a "drží".
Poté jsem si všiml, že auto když trochu propruží, tak samo od sebe třeba na půl sekund přibrzdí - blbě se to popisuje, ale prostě to auto přestane na chvíli jet a je to jako kdyby Vás někdo na půl sekundy chytl a zase pustil.

Začal jsem to tedy řešit s mým mechanikem. Zkoušeli jsme jezdit v autě a pozorovat různé údaje ze senzorů.
Jeden senzor myslím, že G251 se choval divně - jedná se o senzor podélného zrychlení. Hodnoty z něj ukazovali jako když auto brzdí, přitom jsme jeli po rovině a přidával se plyn.
Tak, že zkusíme vyměnit tento senzor. Objednal se podle VIN, ale nakonec ve vozidle na tom místě nebyl a zjistili jsme, že je zabudovaný v ABS kostce v motorovém prostoru.
Začalo tedy další hledání. Jednotka, která byla ve vozidle se již neprodává a má za sebe náhradu. Tu jsem tedy našel a objednal.
Mechanik tuto ABS kostku vyměnil, nechal ABS nakódovat online diagnostikou srkz Škodovku, protože měla o jeden bit delší kódování.

Dnes ráno jsem si auto vyzvedl a závada stále přetrvává. 
Nesetkal se někdo s něčím takovým?
Nenapadá někoho co by se ještě mohlo dále vyměnit?

Na autě vyměněno, komplet zadní třmeny, desky, kotouče, hadičky, lanovody a komplet 2x brzdovka.

Díky všem za nějaké nápady po čem jít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...