Přejít na obsah

Dodatečná instalace BT jednotky

Doporučené příspěvky

• o 1 rok později...

Ahoj, mám Škodu Octavii 2 FL (r.v. 2010) s rádiem Bolero a multifunkčním volantem. Bohužel nemám možnost připojení telefonu přes Bluetooth. Lze pomocí nějaké sady přidat BT pro telefonování, ideálně i přehrávání BT-Audio ke stávajícímu rádiu? Popř. máte někdo díly na prodej? Odkazy, kde bych to mohl sehnat? Co všechno potřebuju?
Jde o to, že pokud je to možné, tak nechci měnit rádio. Chci vědět, za jakých podmínek je to možné připojit, aby se mi třeba nestalo, že seženu díly a pak zjistím, že to třeba kvůli softwaru nebo konstrukci auta nejde. Zároveň pokud toto někdo zná a má potřebné díly k dostavbě na prodej, tak budu rád, když se ozvete. Děkuji

PS: omlouvám se, pokud tady toto téma již někde je, nebyl jsem schopný ho najít ve variantě odpovídající mému konkrétnímu problému

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@TakeItEasy Ahoj, sice bylo tohle téma založené pro Columbus, ale tahle problematika je pro obě rádia stejná, tak jsem tvůj dotaz přesunul sem.

O2 nebo i S2 mívají BT jednotku pod sedadlem spolujezdce a předpokládám, že tam bez její přítomnosti z výroby nebudeš mít žádnou přípravu.

Takže by to obnášelo sehnání držáku, samotné BT jednotky, plastového krytu a pak samozřejmě kabeláž. Pro přehrávání hudby se ještě kabeláž liší.

Lepší BT jednotky umí i zrcadlit SIM kartu a mají FAKRA konektor pro GSM anténu. Navíc bez handsfree z výroby nejspíš nebudeš mít ani mikrofon.

Kompletně to dodělat, nebude úplně jednoduché. Nejjednodušší by asi bylo, sehnat si třeba na vrakovišti druhé auto jako dárce a přestrojit to.

I tak to ale bude obnášet rozebírání větší části interiéru. Například svazek k BT jednotce vede pod kobercem a bez demontáže sedačky to asi nepůjde.

Nevím, jestli by to bylo akceptovatelné řešení, ale novější Amundseny s označením + už mají BT jednotku v sobě, tak by velká část práce odpadla.

Stejně by ale bylo nutné natáhnout mikrofon do stropní lampičky nebo aspoň do A sloupku a musel by ses smířit s menším displejem Amundsena.

To už sem úplně nepatří, ale jelikož je Amundsen s navigací, muselo by se teoreticky ještě vyřešit zapojení GPS antény. Ale za mě je ta stará navigace zbytečnost.

Podle toho, který typ Bolera máš, je ještě možné, že bys musel měnit i rámeček kolem rádia. A nejsem si teď úplně jistý, jestli Amundsen+ umí i hudbu přes BT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...