Přejít na obsah

Zosilovač a rhapsody

Fredy

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...
na rádiu popisky nemáš ?

podle schémat to vypadá že se to bere s linkových výstupů (pro origo zesilovač)

ale poslední C část je nějak málo obsazená (jen 2 dráty na telefon)

Zacinam taky resit problem, jak pripojit Rhapsody k zesiku. Radio zatim nemam doma ale kazdym dnem by melo prijit a zatim v zadne DP sem se nedocetl zda se da zesilovac pripojit :-( Ma vubec Rhapsody analogovy vystup pro zesilovac? Nema nahodou zesilovac soundsystemu digitalni vstup?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádio určitě má reproduktorové výstupy. Na ty jde připojit buď zesilovač s Hi vstupem nebo signálový konvertor, který příslušné výstupy vytvoří.

Vystupy ma ;-) ale tohle reseni dost degraduje kvalitu zvuku...nerad bych to resil takle... Nejjednosussi by bylo kdyby na radiu byl klasicky mini-iso konektor..ale nemam to jak overit :-(

Odkaz ke komentáři

Nemáš tak zcela pravdu. Nebo vlastně máš ale jen trochu. Jestliže použiješ Hi/Lo adaptér za pár kaček (třeba od Dexonu) poznáš to. Jestliže použiješ Brax asi za 700,- je to o dost lepší. Pokud použiješ aktivní konvertor (Zealum ZUSC-5) poznáš to jen pokud budeš mít s čím srovnávat a pokud použiješ vysoce kvalitnáí rádio a reproduktory. Se všemi těmi vypsanými věcmi mám osobní zkušenost. ZUSC-5 jsem dával zákazníkovi do Vita kde se měnily původní mizerné repráky, doplňoval se zadek a subwoofer. Nevěřím, že by tento konvertor degradoval zvuk něčeho jako je Rhapsody.

Stejně nemáš moc na výběr. Pokud totiž to rádio nemá Line Out budeš muset buť rádio vyměnit nebo použít některý z adaptérů nebo konvertorů.

Odkaz ke komentáři

Nemáš tak zcela pravdu. Nebo vlastně máš ale jen trochu. Jestliže použiješ Hi/Lo adaptér za pár kaček (třeba od Dexonu) poznáš to. Jestliže použiješ Brax asi za 700,- je to o dost lepší. Pokud použiješ aktivní konvertor (Zealum ZUSC-5) poznáš to jen pokud budeš mít s čím srovnávat a pokud použiješ vysoce kvalitnáí rádio a reproduktory. Se všemi těmi vypsanými věcmi mám osobní zkušenost. ZUSC-5 jsem dával zákazníkovi do Vita kde se měnily původní mizerné repráky, doplňoval se zadek a subwoofer. Nevěřím, že by tento konvertor degradoval zvuk něčeho jako je Rhapsody.

Stejně nemáš moc na výběr. Pokud totiž to rádio nemá Line Out budeš muset buť rádio vyměnit nebo použít některý z adaptérů nebo konvertorů.

No jde o to, ze Rhapsody jeste nemam a pokud by nemelo vystup na zesik asi bych si jeste rozmyslel jesi si ho dam nebo nedam do auta. Proto bych rad vedel jak to s tim vystupem je....stacila by fotka nebo nakres radia ze zadu :-(

Odkaz ke komentáři

Já ti nevím. Asi ti jde o design, na který bych se já vyprd kdybych rádio ještě neměl. Zvlášť pokud bych chtěl stavět systém s nějakým zesíkem. Nebudu nic hledat ale mám pocit, že to rádio se dá koupit okolo 10.000,- Kč. Pokud se nemýlím podívej se co za tyhle prachy umí třeba Pioneer DEH-P65BT.

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/...65BT/index.html

Odkaz ke komentáři

Já ti nevím. Asi ti jde o design, na který bych se já vyprd kdybych rádio ještě neměl. Zvlášť pokud bych chtěl stavět systém s nějakým zesíkem. Nebudu nic hledat ale mám pocit, že to rádio se dá koupit okolo 10.000,- Kč. Pokud se nemýlím podívej se co za tyhle prachy umí třeba Pioneer DEH-P65BT.

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/...65BT/index.html

V aute jsem puvodne mel Skoda Gamma, ted jsem si koupil Pioneer DEH-P55BT, ale stve me ze radio o dost vystupuje nad pristrojovku a vypada to blbe, pioneer me zklamal kvalitou predniho panelu - pri ovladani pomoci toho multifunkcniho kolecka se panel hybe v radiu doprava a doleva pri stisku je navic videt jak se macka LCD displej v neposledni rade me hodne zklamala kvalita tuneru, v Gamme hralo radio o 200% lip a to ani trochu neprehanim. Pioneer me v tomhle dost zklamal je to radio za 7000Kč a myslim ze aspon kvalita zpracovani by mela byt lepsi. V aute posloucham tak pul na pul CD a radio a tuner je pro me pomerne dulezitej. Rhapsody bych mel mit cca za 6000Kč.

Odkaz ke komentáři

Uznávám, že tuner u Pioneeru není žádná hitparáda. Nemýlím-li se dělá Gammu Blaupunkt. Tím je asi řečeno vše nebo skoro vše. Mimo Beckeru má blauťas nejlepší tunery. Sám pincka s BT používám a nevšiml jsem si ničeho z toho co popisuješ. Možná to bude tím, že mám vyšší model. Stejně ale myslím, že zvukem ani jeho nastavením Rhapsody nemá ani na tu 55-ku. Volba je samozřejmě na tobě. Do toho nechci kecat. Napsal jsem jen to, co bych udělal já a já bych Rhapsody nechtěl ani za těch 6000,-.

Odkaz ke komentáři

Uznávám, že tuner u Pioneeru není žádná hitparáda. Nemýlím-li se dělá Gammu Blaupunkt. Tím je asi řečeno vše nebo skoro vše. Mimo Beckeru má blauťas nejlepší tunery. Sám pincka s BT používám a nevšiml jsem si ničeho z toho co popisuješ. Možná to bude tím, že mám vyšší model. Stejně ale myslím, že zvukem ani jeho nastavením Rhapsody nemá ani na tu 55-ku. Volba je samozřejmě na tobě. Do toho nechci kecat. Napsal jsem jen to, co bych udělal já a já bych Rhapsody nechtěl ani za těch 6000,-.

Ja sam poradne nevim jak to provedu, co me ale stve je, jak vypada v interieru octavky a i to hybani panelu moc neprida. Verim ze zvukove je na tom lip nez cokoliv od skody a co je mi to platny, kdyz ten tuner ani nenaladi poradne stanici a zvuk ma do cistoty hodne daleko. Uvedomuju si ale, ze zvuk z CD je o necem jinym. Slysel jsem zvuk v Superbu s Rhapsody a myslim ze kdyz si koupim lepsi repro (uvazuji o Morel), budu se zvukem spokojeny i kdyz by to mohlo byt lepsi.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...