TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Vloženo 31. Prosinec 2006 Tak jsem se dneska pustil do kulinařiny v záchvatu nějakého kuchařského impulsu. Tady je kuřátko na soli. Příprava jednoduchá, chutná seper. Do pekáčku se dá cca 1cm vrstva soli, kuře se vevnitř mázne solí a vrazí se do pekáčku prsama nahoru. Pekl jsem to asi 1,5 hod. Zhruba po půl hodině jsem kuřátko obrátil. Výsledek viz. foto. Je to úplně jinačí než klasicky na máslíčku, ale moc dobrý. Překvapivě to není suchý, ale krásně šťavnatý, i když se to peče bez deklíku. Citovat
TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Autor Vloženo 31. Prosinec 2006 a k tomu jsem udělal domácí chlebíček Kua, ten je dobrej. Citovat
TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Autor Vloženo 31. Prosinec 2006 a jeěště jedno kuřátko jsem udělal klasicky na máslíčku s kořením. To jsem ale nestihl vyfotit, páč bylo sežraný dřív, než jsem dovařil zbytek. Sváťa jen polehává na sedačce, nějak jí to těhotenství nesedí. Furt jí je blbě. Citovat
maros Vloženo 31. Prosinec 2006 Vloženo 31. Prosinec 2006 teda...se nedivim ze to zmizlo driv nez se stacilo zdokumetovat Chlebik bych rad zkusil. Citovat
TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Autor Vloženo 31. Prosinec 2006 teda...se nedivim ze to zmizlo driv nez se stacilo zdokumetovat Chlebik bych rad zkusil. Sem ho sežral asi 1/3 ještě teplého a už mně nafukuje. Nacpanej jsem pěkně. Super kombinace kuřátko s domácím chlebem Váhově to je asi 1,5kg chlebíček. Před chvílí dorazil tchán, a už ho do sebe láduje A že prej jestli může vzít kousek i Víťovi(švagr). Citovat
TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Autor Vloženo 31. Prosinec 2006 jinak to kuře, ačkoliv je při pečení položený v soli, tak není vůbec slaný, je tak akorát. To byl takovej pokus. Citovat
maros Vloženo 31. Prosinec 2006 Vloženo 31. Prosinec 2006 teply chlebik je zuzo....da se jist samotny.....a trochu slane kuratko je take lepsi alespon co se me chute tyka . Citovat
TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Autor Vloženo 31. Prosinec 2006 teply chlebik je zuzo....da se jist samotny.....a trochu slane kuratko je take lepsi alespon co se me chute tyka . ono kupodivu je z té soli akorát, jsem se bál, že bude slané a ono ne. A je zajímavé, že je i šťavnatější než klasicky upečené. Teda alespoň nám to tak přišlo. Citovat
Peterer Vloženo 31. Prosinec 2006 Vloženo 31. Prosinec 2006 Jak to tady prohlížím, tak jsem dostal zase chuť... A to jsem si už očistil zuby jako, že dnes už jen šampáňo. Provokuješ co... Citovat
TomasB Vloženo 31. Prosinec 2006 Autor Vloženo 31. Prosinec 2006 Jak to tady prohlížím, tak jsem dostal zase chuť... A to jsem si už očistil zuby jako, že dnes už jen šampáňo. Provokuješ co... jak bych mohl, dy't je to tady od 19:48 Ale na chlebíček jsem fakt pyšnej Je výbornej. Citovat
Návštěvník Vloženo 31. Prosinec 2006 Vloženo 31. Prosinec 2006 prosim muzu videt aspon kosti? Nejak me vyhladlo Citovat
TomasB Vloženo 1. leden 2007 Autor Vloženo 1. leden 2007 prosim muzu videt aspon kosti? Nejak me vyhladlo ale prosím, tady jsou Citovat
oct Vloženo 1. leden 2007 Vloženo 1. leden 2007 teply chlebik je zuzo....da se jist samotny.....a trochu slane kuratko je take lepsi alespon co se me chute tyka . ono kupodivu je z té soli akorát, jsem se bál, že bude slané a ono ne. A je zajímavé, že je i šťavnatější než klasicky upečené. Teda alespoň nám to tak přišlo. Udelam kuratko na soli pri nejblizsi prilezitosti. Ten recept znam, ale vzdy jsem se bal, ze to bude presolene, coz rodina nerada. A co receptik na chlebicek? Nesel by uverejnit? Citovat
TomasB Vloženo 1. leden 2007 Autor Vloženo 1. leden 2007 teply chlebik je zuzo....da se jist samotny.....a trochu slane kuratko je take lepsi alespon co se me chute tyka . ono kupodivu je z té soli akorát, jsem se bál, že bude slané a ono ne. A je zajímavé, že je i šťavnatější než klasicky upečené. Teda alespoň nám to tak přišlo. Udelam kuratko na soli pri nejblizsi prilezitosti. Ten recept znam, ale vzdy jsem se bal, ze to bude presolene, coz rodina nerada. A co receptik na chlebicek? Nesel by uverejnit? ale jistě pane Na netu toho je megakopec. Použil jsem tento. Navíc jsem použil česnek, kterým jsem ke konci pečení chleba pomazal(nadrcený, rozbředlý vodou) a strouhaný sýr, ten jsem dával hned za česnekem v poslední 1/4 hodince pečení. V průběhu pečení jsem to mazal slanou vodou. Bohužel jsem nenašel doma loupanou slunečnici, asi jsem ji už sežral. A litoval jsem, že jsem už sežral piniové oříšky Ořechy se mi loupat nechtělo. V podstatě si ten chleba můžeš vylepšit kde čím. U nás se na Velikonoce dělával takovej chleba se zapečeným masem(svíčkou). Svíčky se nechávaly od zabíjačky právě na ten chleba. Jen si už nemůžu vzpomenout, jak se tomu chlebu nadávalo. A tady ten odkaz http://www.petrkrejci.wz.cz/myweb/chleba.html Citovat
TomasB Vloženo 1. leden 2007 Autor Vloženo 1. leden 2007 jinak to kuře na soli je prý dietní a vhodné pro seniory Ona si ho vyžádala manželka, dávali to v telce jako tip na dietní jídlo v období svátků, aby se senioři vyhli zdravotním problémům. Jinak manželka jak je teď těhotná, tak je na zastřelení. Furt si něco vymýšlí, když to udělám, tak chce něco jiného. Všechno jí smrdí, je vzteklá, je jí blbě, furt spí. Při prvním těhotenství byla jednu dobu akorát vzeklá, to přešlo a pak už úplně bez problémů. Ale teď už chvílema fakt mám chuť ji chytit pod krkem Citovat
Pepa007 Vloženo 1. leden 2007 Vloženo 1. leden 2007 Ahoj Tomáši . Chválihodná činnost, ale už jsem žrádlu vyhlásil distanc. Po asi 8 dnech vánočního a povánočního nicnedělání a jen chutnání teď musí nastat opravdu distanc. Citovat
TomasB Vloženo 1. leden 2007 Autor Vloženo 1. leden 2007 Tise zavidim , na varení jsem lempl.... na tom nic není. Mi to jako chemikovi příjde úplně v pohodě. Taky jsem léta v laborkách vařil kde co. A v kuchyni je to podobné, jen až tak nesejde na přesnosti. Většinou vařím bez receptů, jen tak jak mně to napadne, že by to mohlo bejt dobrý. Citovat
TomasB Vloženo 1. leden 2007 Autor Vloženo 1. leden 2007 Ahoj Tomáši . Chválihodná činnost, ale už jsem žrádlu vyhlásil distanc. Po asi 8 dnech vánočního a povánočního nicnedělání a jen chutnání teď musí nastat opravdu distanc. tak si udělej kombuchu, ta tě trošku srovná Zrovna teď jsem stáčel asi 7 l hotové a budu nasazovat další cyklus. Citovat
oct Vloženo 1. leden 2007 Vloženo 1. leden 2007 (editace) teply chlebik je zuzo....da se jist samotny.....a trochu slane kuratko je take lepsi alespon co se me chute tyka . ono kupodivu je z té soli akorát, jsem se bál, že bude slané a ono ne. A je zajímavé, že je i šťavnatější než klasicky upečené. Teda alespoň nám to tak přišlo. Udelam kuratko na soli pri nejblizsi prilezitosti. Ten recept znam, ale vzdy jsem se bal, ze to bude presolene, coz rodina nerada. A co receptik na chlebicek? Nesel by uverejnit? ale jistě pane Na netu toho je megakopec. Použil jsem tento. Navíc jsem použil česnek, kterým jsem ke konci pečení chleba pomazal(nadrcený, rozbředlý vodou) a strouhaný sýr, ten jsem dával hned za česnekem v poslední 1/4 hodince pečení. V průběhu pečení jsem to mazal slanou vodou. Bohužel jsem nenašel doma loupanou slunečnici, asi jsem ji už sežral. A litoval jsem, že jsem už sežral piniové oříšky Ořechy se mi loupat nechtělo. V podstatě si ten chleba můžeš vylepšit kde čím. U nás se na Velikonoce dělával takovej chleba se zapečeným masem(svíčkou). Svíčky se nechávaly od zabíjačky právě na ten chleba. Jen si už nemůžu vzpomenout, jak se tomu chlebu nadávalo. A tady ten odkaz http://www.petrkrejci.wz.cz/myweb/chleba.html Diky, chlebik take brzy vyzkousim. Ja jsem v laborce nevaril, ale kdysi davno na RY31 acetylosalicylovku i jine leky. A jinde take pekne veci. Ta poznamka o seniorech je dobra, nevim jestli cilena , dve vnoucata jiz mam. Hlavne klid manzelce a mnoho zdravi dalsim potomkum. Editováno: 1. leden 2007, autor: oct Citovat
Hoblik Vloženo 1. leden 2007 Vloženo 1. leden 2007 Tise zavidim , na varení jsem lempl.... na tom nic není. Mi to jako chemikovi příjde úplně v pohodě. Taky jsem léta v laborkách vařil kde co. A v kuchyni je to podobné, jen až tak nesejde na přesnosti. Většinou vařím bez receptů, jen tak jak mně to napadne, že by to mohlo bejt dobrý. Ty brdo to bude asi tim povolanim, ja sem nemastny neslany ekonom ...takze si tak muzu michat lejstra na stole... Citovat
TomasB Vloženo 1. leden 2007 Autor Vloženo 1. leden 2007 teply chlebik je zuzo....da se jist samotny.....a trochu slane kuratko je take lepsi alespon co se me chute tyka . ono kupodivu je z té soli akorát, jsem se bál, že bude slané a ono ne. A je zajímavé, že je i šťavnatější než klasicky upečené. Teda alespoň nám to tak přišlo. Udelam kuratko na soli pri nejblizsi prilezitosti. Ten recept znam, ale vzdy jsem se bal, ze to bude presolene, coz rodina nerada. A co receptik na chlebicek? Nesel by uverejnit? ale jistě pane Na netu toho je megakopec. Použil jsem tento. Navíc jsem použil česnek, kterým jsem ke konci pečení chleba pomazal(nadrcený, rozbředlý vodou) a strouhaný sýr, ten jsem dával hned za česnekem v poslední 1/4 hodince pečení. V průběhu pečení jsem to mazal slanou vodou. Bohužel jsem nenašel doma loupanou slunečnici, asi jsem ji už sežral. A litoval jsem, že jsem už sežral piniové oříšky Ořechy se mi loupat nechtělo. V podstatě si ten chleba můžeš vylepšit kde čím. U nás se na Velikonoce dělával takovej chleba se zapečeným masem(svíčkou). Svíčky se nechávaly od zabíjačky právě na ten chleba. Jen si už nemůžu vzpomenout, jak se tomu chlebu nadávalo. A tady ten odkaz http://www.petrkrejci.wz.cz/myweb/chleba.html Diky, chlebik take brzy vyzkousim. Ja jsem v laborce nevaril, ale kdysi davno na RY31 acetylosalicylovku i jine leky. A jinde take pekne veci. Ta poznamka o seniorech je dobra, nevim jestli cilena , dve vnoucata jiz mam. Hlavne klid manzelce a mnoho zdravi dalsim potomkum. he,he, tak to jsem netušil. Ale Ry 31 znám moc dobře. Tam jsem se vyskytoval v letech 94-97 Tak by jsme se asi mohli i znát. Dělal jsem tam na podnikovém výzkumu Synthesie u Tomana. Pak se to spojilo s VÚOS, tak jsem pak pokračoval až do konce 2002 tam. Citovat
oct Vloženo 1. leden 2007 Vloženo 1. leden 2007 Nemohli, ja jsem ve VCHZ ukoncil cinnost v 07/1977. Ale nebyt nestastneho osudu, tak zase bydlim na Dukle a jezdim smer Bohdanec. To je ale jina kapitola... Citovat
Hensel Vloženo 6. leden 2007 Vloženo 6. leden 2007 kdyssi jsem ho také tak pekl a bylo mnam se na to zase chystám...přijde mi, že pak má chut jako kdyby bylo grilované ;ú Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.