Jar_da Vloženo 7. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 jinak na stavebku to mám porichtovaný tak, že kdykoliv můžu jít dneska do úvěru ze stavebka na 1,5M s úrokem 5% a budu to mít jako řádný úvěr, jsem limitovanej jen cílovou částkou, protože mám 40% dávno naspořeno a hodnotící čísla taky splněný. Přesto jsem si bral hypotéku, protože tam mám lepší úrok, poplatkově to vychází +/- podobně. Radši si půjčím a prachy na stavebku mi dávaj naprosto bezpečné zhodnocení, které mi zatáhne přes polovinu ročních nákladů na hypotéku. Mám ještě ty starý velmi výhodný smlouvy a dokuď nedosáhnu CČ, tak je rušit nehodlám, i když se stavební spořitelna snaží seč může, abych smlouvy ukončil nebo změnil. můj člověk, taky to dělám tak, schválně mám CČ 300k a tak mohu v poho 8 let spořit s dobrým úrokem, 4.500 st. podporou a až vyberu prachy tak je bonus úrok navíc, dost dobrý kšeft. A navíc na ty prachy mohu po pěti letech sáhnout kdykoliv, teda spíš manželka, kdybych náhodou byl na prkně já mám ještě smlouvy s úrokem 5% + ročně 4.500,-StP + bonus za dodržení podmínek na konci taky tak s kým jsi to uzavíral? Myslím jméno člověka. Je dost možné, že to bylo přeze mně. jééé, tak to vyřizuje manželka, já schvaluju , ale je to od KB - Modrá pyramida a je to od nějakého staršího pána, který dělal nábor u manželky ve firmě - Chovservis HK, prostě s tím přišla, mě se to zamlouvalo a tak jsem souhlasil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 (editace) jinak na stavebku to mám porichtovaný tak, že kdykoliv můžu jít dneska do úvěru ze stavebka na 1,5M s úrokem 5% a budu to mít jako řádný úvěr, jsem limitovanej jen cílovou částkou, protože mám 40% dávno naspořeno a hodnotící čísla taky splněný. Přesto jsem si bral hypotéku, protože tam mám lepší úrok, poplatkově to vychází +/- podobně. Radši si půjčím a prachy na stavebku mi dávaj naprosto bezpečné zhodnocení, které mi zatáhne přes polovinu ročních nákladů na hypotéku. Mám ještě ty starý velmi výhodný smlouvy a dokuď nedosáhnu CČ, tak je rušit nehodlám, i když se stavební spořitelna snaží seč může, abych smlouvy ukončil nebo změnil. můj člověk, taky to dělám tak, schválně mám CČ 300k a tak mohu v poho 8 let spořit s dobrým úrokem, 4.500 st. podporou a až vyberu prachy tak je bonus úrok navíc, dost dobrý kšeft. A navíc na ty prachy mohu po pěti letech sáhnout kdykoliv, teda spíš manželka, kdybych náhodou byl na prkně já mám ještě smlouvy s úrokem 5% + ročně 4.500,-StP + bonus za dodržení podmínek na konci taky tak s kým jsi to uzavíral? Myslím jméno člověka. Je dost možné, že to bylo přeze mně. jééé, tak to vyřizuje manželka, já schvaluju , ale je to od KB - Modrá pyramida a je to od nějakého staršího pána, který dělal nábor u manželky ve firmě - Chovservis HK, prostě s tím přišla, mě se to zamlouvalo a tak jsem souhlasil aha, tak to nic, to je jiná spořka. Chovservis jó? To malilinko znám, jenou jsem tam někdy v roce 2003 byl jinak výnos mám v tom případě o cosik lepší než máš u KB Editováno: 7. Únor 2007, autor: TomasB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 u nás veškeré finanční operace provádím já Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Jinak já mám hypotéku s roční fixací, platím jen úroky a k tomu mám životku. Jak dojdu na konec životky, tak pojišťovna zatáhne jistinu a přebytek vyplatí mně. Aktuálně mám měsíční náklady cca 8.000,- . Z toho mi přes půlku momentálně jinde dotuje výnos ze stavebka. Hypotéku můžu de facto splatit kdykoliv(roční fix), pak by mi zůstala životka, kterou případně taky pak můžu zrušit nebo nechat běžet. Kdyby se mi něco nemilého přihodilo, tak pojišťovna zatáhne jistinu, hypotéka zaniká a manželce zůstane byt, veškeré aktuální aktiva, případně nějaký kapitálový výnos z toho pojištění. Další závazky nemáme, takže by zůstala bez jakékoliv zátěže a s celkem slušným zaopatřením. Když jsem to porovnával, tak v kombinací se životkou mi dokonce vycházela výsledná měsíční splátka na stejnou dobu trvání asi o 100,- méně. Má to sice nevýhodu, že si neodečteš plnou výši pojistného z daňového základu(max. je 12.000,-), ale zase mám klidné svědomí. Na druhou stranu je otázka, jak to s odpočty ze základu daně bude do budoucna, třeba taky nebudou. tak tomu uz vubec nerozumim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Pro ty z vás, kteří by potřebovali v podobných věcech pomoc sem dávám odkaz na paní za kterou dám ruku do ohně. Její servis je opravdu perfektní. Poznali jsme se, když prodávala byt a my zase hledali byt. Koupili jsme nakonec sice byt jiný, ale byli jsme si vzájemně sympatičtí, tak to nakonec dopadlo tak, že se z nás stali přátelé a čas od času se navštěvujeme. Zároveň jsme se ženou jejími klienty. Částečně i díky ní se ke mně chová banka, jak jsem psal výše, tak jak se chová. Koncem ledna jsme u nich byli na návštěvě naposled a docela jsem se s jejím přítelem máznul . Tady je odkaz : http://www.niko.euweb.cz/ Klidně můžete říci, že jsem vám ji doporučil, třeba se vám bude snáz navazovat kontakt. Pokud se náhodou něčemu nevěnuje, neodmítne vás a doporučí vám někoho spolehlivého, kdo se tím zabývá, i když by to mohla vyřešit sama a profitovat na tom, ale není z těch, kdo musí vydělat za každou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a pani si bere provize pak od konretniho ustavu nebo si ji musim zaplatit kdyby treba nakym zpusobem spolupracovala s modrou pyramidou a hypotecni bankou, tzn ze by mi pomohla mezi temito dvema vybrat a nic by me to nestalo tak bych se s ni asi rad poradil :-) nekoho podobneho mi doporucoval i kamarad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 7. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 aha, tak to nic, to je jiná spořka. Chovservis jó? To malilinko znám, jenou jsem tam někdy v roce 2003 byl jinak výnos mám v tom případě o cosik lepší než máš u KB svět je malej , manželka tam pracuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 tady jedna letní návštěvička, posezení na zahrádce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a pani si bere provize pak od konretniho ustavu nebo si ji musim zaplatitkdyby treba nakym zpusobem spolupracovala s modrou pyramidou a hypotecni bankou, tzn ze by mi pomohla mezi temito dvema vybrat a nic by me to nestalo tak bych se s ni asi rad poradil :-) nekoho podobneho mi doporucoval i kamarad jí nic přímo dávat nebudeš, dostává od firem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a pani si bere provize pak od konretniho ustavu nebo si ji musim zaplatitkdyby treba nakym zpusobem spolupracovala s modrou pyramidou a hypotecni bankou, tzn ze by mi pomohla mezi temito dvema vybrat a nic by me to nestalo tak bych se s ni asi rad poradil :-) nekoho podobneho mi doporucoval i kamarad jí nic přímo dávat nebudeš, dostává od firem jinak vydělává díky svému přístupu velmi slušně, což se zase odráží v tom, že nemá potřebu za každou cenu vydělat, a proto je zase tak dobrá jak je... Na druhou stranu znám jak to v téhle oblasti chodí a co je drtivá většina těchdle lidí za rabijáty, takže je docela zázrak na někoho takového narazit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 jinak jak zjistíte v jejím CV uvedeném na jejích stránkách, tak před tím, než se pustila do práce na vloné noze, tak byla ředitelkou leasingovky, vzděláním je ekonomka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miccap Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 to nevim co je standardnejsi jestli 30 nebo 20 ale s hypo na 30 let se docela setkavam, s hypotekou na 20 let bych si tady v praze koupil tak maximalne 1+kk, takze tech 25-30 let je u me a rek bych i u mnoha dalsich lidi co nemaj 30ti tisicove platy jedina moznostjinak ja tim pojmem klasicka hypoteka myslel hypoteka kdy mas tu dobu pevnou a kde si klasicky zvolis fixaci na urcity pocet let, zaroven take umorovat muzes vzdy jen po uplynuti fixace!! proste porovnani hypoteka vs hypouver Já taky nemám 30 tisícovej plat, s tím bych do hypotéky asi vůbec nešel :-) No nic, myslel jsem, že právě v Praze je standard 20 let, ale to je fuk. Vím co máš na mysli. Mně teď kontaktoval nějakej hejhula, že na mě dostal kontakt od jinýho hejhuli, a že by se mi mohl postarat o finance a přeúvěrovat hypotéku či co... ale do telefonu říct nechtěl, co by s tou hypotékou chtěl dělat, takový chytráky mám nejradši. Ale teď vážně, má smysl s hypotékou něco dělat, obzvlášť když je sjednaná za dost výhodných podmínek? Chápu lidi, co maj hypotéky delší dobu a uzavírali je v době vysokých úrok.sazeb, ale já uzavíral přesně v době, kdy byly sazby nejnižší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 7. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 jinak jak zjistíte v jejím CV uvedeném na jejích stránkách, tak před tím, než se pustila do práce na vloné noze, tak byla ředitelkou leasingovky, vzděláním je ekonomka a je tam i foto dcery Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 jinak jak zjistíte v jejím CV uvedeném na jejích stránkách, tak před tím, než se pustila do práce na vloné noze, tak byla ředitelkou leasingovky, vzděláním je ekonomka a je tam i foto dcery nj, ale obě děcka jsou v pubertě Obzvlášť synátor dělá docela vylomeniny a docela velký. V tom jí zase pomohla manželka a poradila jí, co s tím má dělat. No a jak jsme tam byli koncem ledna, tak byla paní Konopková docela ráda, protože jí manželka poradila dobře a synátorovi přistřihli křidýlka a seká latinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a pani si bere provize pak od konretniho ustavu nebo si ji musim zaplatitkdyby treba nakym zpusobem spolupracovala s modrou pyramidou a hypotecni bankou, tzn ze by mi pomohla mezi temito dvema vybrat a nic by me to nestalo tak bych se s ni asi rad poradil :-) nekoho podobneho mi doporucoval i kamarad Hlavně si všechny nabídky zhodnoť s klidnou hlavou a projdi s někým, kdo tomu rozumí a není zainteresovaný provizí u žádného ústavu Moje zkušenost s "agenty" různých ústavů je jednoznačně negativní, protože ve chvíli, kdy vypadneš z jejich běžného rámce a zavedeného řešení jsou obvykle totálně mimo. Naposledy zrovna u Modré pyramidy, kdy mi nebyli schopni odpovědět ani na banální otázky, kdy a kolik by mi půjčili za určitých podmínek. A když jsem kupoval byt, tak jsem připraven na variantu, že úvěr z jednoho spoření prostě oželíme, protože dotyčná, sic v multilevel hierachii dost vysoce postavená, nebyla schopna úvěr v rozumné době vyřídit, jelikož ani nevěděla, že je třeba určitý papír, i když jsme se jí na to s podivem při sjednávání ptali, protože jiný ústav ho vyžadoval. Mám několik kámošů, kteří "naletěli" na lákavou nabídku, ale dotyčný jim vedle výhodného A zapoměl říci i to nevýhodné B. Pak to stojí, a to doopravdy za to, bohužel z tvého. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Ale teď vážně, má smysl s hypotékou něco dělat, obzvlášť když je sjednaná za dost výhodných podmínek? Chápu lidi, co maj hypotéky delší dobu a uzavírali je v době vysokých úrok.sazeb, ale já uzavíral přesně v době, kdy byly sazby nejnižší... Pokud máš pocit, že máš dobré podmínky, tak bych s tím nedělal nic. Ale určitě bych se zajímal, o co jde ... způsobů jak vylákat z lidí peníze je čím dál víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 to nevim co je standardnejsi jestli 30 nebo 20 ale s hypo na 30 let se docela setkavam, s hypotekou na 20 let bych si tady v praze koupil tak maximalne 1+kk, takze tech 25-30 let je u me a rek bych i u mnoha dalsich lidi co nemaj 30ti tisicove platy jedina moznostjinak ja tim pojmem klasicka hypoteka myslel hypoteka kdy mas tu dobu pevnou a kde si klasicky zvolis fixaci na urcity pocet let, zaroven take umorovat muzes vzdy jen po uplynuti fixace!! proste porovnani hypoteka vs hypouver Já taky nemám 30 tisícovej plat, s tím bych do hypotéky asi vůbec nešel :-) No nic, myslel jsem, že právě v Praze je standard 20 let, ale to je fuk. Vím co máš na mysli. Mně teď kontaktoval nějakej hejhula, že na mě dostal kontakt od jinýho hejhuli, a že by se mi mohl postarat o finance a přeúvěrovat hypotéku či co... ale do telefonu říct nechtěl, co by s tou hypotékou chtěl dělat, takový chytráky mám nejradši. Ale teď vážně, má smysl s hypotékou něco dělat, obzvlášť když je sjednaná za dost výhodných podmínek? Chápu lidi, co maj hypotéky delší dobu a uzavírali je v době vysokých úrok.sazeb, ale já uzavíral přesně v době, kdy byly sazby nejnižší... Měl jsem kolegu, kterej se dostal i přesto, že bere skoro 3 násobek průměrné mzdy do problémů. Nabral kupu spotřebitelských úvěrů a podobných radostí, samotný dluh se vyšplhal na nějakých asi 600tis a úroky 30-40%p.a. Snažil jsem se mu pomoct, probral to s tou naší známou, domluvil jsem mu kontakt, ono všecko vyběhala a ten trouba nebyl nakonec schopen dodat všecky papíry, které bylo potřeba a to to měl vyjednaný tak, že stačilo donýst poslední papír a banka by uvolnila prachy na zaplacení těch brutálních dluhů a splácel by mnohem méně a na velmi rozumný úrok. Místo toho dopadl tak, že nastaly exekuce... V takovém případě určitě přeúvěrování je super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a pani si bere provize pak od konretniho ustavu nebo si ji musim zaplatitkdyby treba nakym zpusobem spolupracovala s modrou pyramidou a hypotecni bankou, tzn ze by mi pomohla mezi temito dvema vybrat a nic by me to nestalo tak bych se s ni asi rad poradil :-) nekoho podobneho mi doporucoval i kamarad Hlavně si všechny nabídky zhodnoť s klidnou hlavou a projdi s někým, kdo tomu rozumí a není zainteresovaný provizí u žádného ústavu Moje zkušenost s "agenty" různých ústavů je jednoznačně negativní, protože ve chvíli, kdy vypadneš z jejich běžného rámce a zavedeného řešení jsou obvykle totálně mimo. Naposledy zrovna u Modré pyramidy, kdy mi nebyli schopni odpovědět ani na banální otázky, kdy a kolik by mi půjčili za určitých podmínek. A když jsem kupoval byt, tak jsem připraven na variantu, že úvěr z jednoho spoření prostě oželíme, protože dotyčná, sic v multilevel hierachii dost vysoce postavená, nebyla schopna úvěr v rozumné době vyřídit, jelikož ani nevěděla, že je třeba určitý papír, i když jsme se jí na to s podivem při sjednávání ptali, protože jiný ústav ho vyžadoval. Mám několik kámošů, kteří "naletěli" na lákavou nabídku, ale dotyčný jim vedle výhodného A zapoměl říci i to nevýhodné B. Pak to stojí, a to doopravdy za to, bohužel z tvého. tady u této paní mohu říct, že něco takového nehrozí. Já jsem hodně nedůvěřivý, hodně prověřuju, jednání se mnou je na dlouhé lokte, ale s ní bylo vše O.K. Taky na nikoho netlačí, nic nenutí a čeká tak dlouho, dokud si sám neřekneš jak to chceš. Vymyslí ti klidně x variant a možností, řekne ti co která obnáší, ale rozhodnutí nechá na tobě. A jak říkám, když se něčím nezabývá na plno, tak tě doporučí jinam, i když by s tebou mohla nějakou smlouvu udělat, ale opravdu to nemá zapotřebí a nedělá to. Fakt kouká na to, aby její klient měl co nejlepší podmínky. Mimoto dosahuje díky přímému jednání s řediteli finančních ústavů lepších podmínek pro své klienty. Já mám třeba na hypošce o chloupek lepší úročení a při jednání s bankou dosahuju jistých výjimek oproti standartu. Hypotéku jsem měl vyplacenu do 14 dní, spíš to vázlo na zkompletování všech potřebných dokumentů. Kdybych měl všecky dokumenty sehnaný dřív, tak by vyplatili dřív. Samotný vyřízení hypotéky přes ni bylo po dodání všech podkladů provedeno ještě ten den a prachy vyplaceny druhý den ráno. Co šlo, to vyřídila za mně, se vším perfektně pomohla, ačkoliv nemusela. Co dodat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 u nás veškeré finanční operace provádím já děláš dobře si myslím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2007 u nás veškeré finanční operace provádím já já doma částečně, v práci sám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rada81 Vloženo 12. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2009 Zdar, čeká mě hypotéka a celkem zvažuji využít ČS. Nabízejí teď 1% zvýhodnění na polovinu úvěru, závazek u spořky je ale na 20let. Při odchodu a refinancu se pak zvýhodnění za poslední dobu fixace vrací. Dopátral jsem se vzorce, který stanovuje metodu určení úrokové sazby na další období fixace. (ZČ x ÚZS) + (NČ x SÚS) ----------------------------------- = VZÚS ZHÚ kde ZHÚ = aktuální výše zůstatku Zvýhodněného úvěru ZČ = zvýhodněná část úvěru. Vždy polovina Zvýhodněného úvěru, maximálně však 1,500,000 Kč NČ = nezvýhodněná část úvěru odpovídající částce HÚ ponížené o ZČ SÚS = Standardní úroková sazba stanovená jako součet Prime rate platné k prvnímu dni posledního měsíce aktuálního období platnosti pevné úrokové sazby a odchylky Standardní úrokové sazby v prvním období platnosti pevné úrokové sazby od Prime rate platné ke dni uzavření Smlouvy o úvěru ÚZS = úrokové zvýhodnění odpovídající Standardní úrokové sazbě snížené o 1 % VZÚS = výsledná úroková sazba pro úročení Zvýhodněného úvěru (tj. Zvýhodněná úroková sazba) Příklad pro obchod do 3 mil Kč Standardní úroková sazba při poskytnutí Zvýhodněného úvěru (p.a.),tj. v prvním období platnosti pevné úrokové sazby 5,30% Prime rate v době poskytnutí Zvýhodněného úvěru (p.a.) 5,19% Odchylka od Prime rate (p.a.), platná po celou dobu splatnosti + 0,11% Poskytnuté zvýhodnění: -0,50% Změna pevné úrokové sazby po 5 letech Prime rate při změně sazby za 5 let (p.a.) např. 4,00% Odchylka od Prime rate (p.a.), platná po celou dobu splatnosti + 0,11% Standardní úroková sazba (p.a) 4,11% Poskytnuté zvýhodnění (p.a.) -0,50% Výsledná sazba po zvýhodnění v Oznámení o výši pevné úrokové sazby 3,61% dostal jsem úrokovou sazbu 5,19%, která se rovná aktuální prime rate, po zvýhodnění je to 4,69%. Podle vzorce vyplývá, že bych po skončení fixace měl dostat opět prime rate snížené o 0,5%. Tuší někdo, jaký v tom může být zádrhel? Zdá se mi to jako dobrá nabídka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 12. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2009 Koukni se třeba tady: http://www.hypoindex.cz/clanky/podari-se-c...-hypotecni-trh/ http://aktualne.centrum.cz/finance/bydleni...phtml?id=647647 http://www.mesec.cz/clanky/pojisteni-nesch...lacet-hypoteku/ Můj názor - zvýhodnění vs. pojičtění schopnosti splácet - nula od nuly pojde. Já bych do toho nešel, protože jsem pro to se nikde dlouhodobě nevázat a mít možnost pružně zareagovat, když se změní podmínky. Další zádrhel - jak víš, že pžíplatek k prime rate nebude za 5 let vyšší? Navíc nekoujkej jen na úrok, ale na celkové náklady na hypo - tzn. poplatek za vyřízení, měsíční platba (tady si mj. ČS účtuje o 50Kč víc než ostatní banky) nebo požadavek na pojištění schopnosti splácet nebo životní pojistku. Co se týče pojištění, tak tam to lze řešit i jinak - pojištěním nemocenských dávek nebo přímo jen pojištěním úvěru pro případ smrti s dgresivním plněním v čase. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rada81 Vloženo 12. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2009 Díky za odpověď. Já to stejně chci pojistit nebo je to blbost? Úrok na následující období fixace je v podmínkách stanoven jako součet rozdílu uděleného úroku a prime rate v době sjednání úvěru a prime rate v době končící fixace. Teď mi nabízí prime rate, takže nulový rozdíl a pro další období nebude co přičítat nebo to chápu blbě? Celkem mi nevadí, že ve výsledku zaplatím třeba i více než jinde (snad ne o moc) a nejsem typ člověka, který by běhal, zjišťoval a špekuloval, jak a kde ušetřit. Já chci mít klid a relativní jistotu. To už na mě rozjeli panáčkové z Br. Consulting a s těmi jsem se rozloučil i přes sliby miliónových zisků. Budu kupovat barák, takže mi opravdu nevadí 20 let - žádné další stěhování a budu do něj ještě dlouho investovat, takže za méně jak 20 let to stejně asi nedoplatím. Jde mi o to, jestli člověk neudělá touto hypo fakt blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 12. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2009 Asi tak ... blbost to nebude. Prostě si musíš zvážit, zda se chceš uvázat na jednu banku na x let bez možnosti reakce na lepší nabídku nebo ne. Během 5 let může být situace úplně jiná, tak jako se otočila tam a zpět za posledních 18 měsíců, kdy jsem se o hypo aktivně zajímal a loni na podzim taky čerpal za podmínek, které ještě pár měsíců před tím byly v našem hypotečním oligopolu zcela nepředstavitelné. Spořka má rizika pro sebe dobře spočítané, takže střednědobá finanční výhoda pro tebe proti "normální" hypo někde jinde bude ve finále s velkou pravděpodobností nic moc. Pokud by to byla na trhu "bomba", tak co udělají jiné banky? Zlevní. Teď už to tak moc nesleduju, ale třeba GE má sazby od 4,99%, bez poplatku za vyřízení a možnosti snížit sazbu až o 0,6% pojištěním a účtem u nich, KB začíná na 5,04. Z vlastní zkušenosti loni - měl jsem vybranou hypo, která mi podmínkami sedla a KB se mi furt nutila. Tak jsem řekl 3 podmínky - bez poplatku za vyřízení, mimořádná splátka kdykoliv bez poplatku a bez nutnosti účtu (resp. platby za něj) u nich. Nic z toho oficiálně nenabízeli a první reakce byla - to vám nikdo nedá. Když jsem paní upozornil, že mám v merku hypo s těmito parametry a některé z nich nabízí i banky o pár mětrů vedle na našem maloměstě, tak za 3 dny volal, že by to "šlo nějak udělat". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rada81 Vloženo 13. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2009 Je mi jasné, že ta sleva není zadarmo. Obešel jsem několik bank a všechny standardní nabídky jsou velmi podobné (většinou 5,14). Pokud se někdo dostane pod 5%, tak jen diskutabilním způsobem(např. uni credit 4,88, ale jednorázové pojistné 55000Kč). I kdyby se se mnou snažili po 5 letech vydrbat, tak celkové náklady budou jen nepatrně vyšší (cca 5000Kč) než druhá nejlepší nabídka. Navíc dostanu 75% slevu na účet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.