Přejít na obsah

Pokazeny plavak, Neukazuje hladinu paliva

Pugi

Doporučené příspěvky

zdravim, neukazuje mi hladinu paliva, len tak znicoho nic rucicka padla, nepomohlo ani rozobratie cerpadla a pozretie plavaku, zrejme kaput, otazka je da sa kupit samotny plavak? a je to cislo dielu 5Q0 919 673 AM alebo sa musi kupit len cele cerpadlo 5Q0 919 050 BA, lebo ked uz tak asopn usetrit 100€, ak vie niekto dakujem za radu, jedna sa o Octavia 3, 2.0 Tdi 110 kw, rok. 2013, btw. mam aj foto plavaku, ktory je nefunnckny ale to cislo neviem rozlustit

IMG_20241024_175223086~2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne, ze sa da kupit

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/5q0919673am-snimac-hladiny-paliva-skoda-41280.html

zrejme kaput alebo fakt kaput? zacal by som kontrolou cez diagnostiku. ak nie plavak, tak minimalne krokovy motorcek palivomera v budikoch

aj dielenska prirucka uvadza najprv kontrolu, az potom vymenu

Snmkaobrazovky(1146).thumb.png.282a4809df14e96479cb8ffdd8b6183e.png Snmkaobrazovky(1147).thumb.png.52ec0a9530e494b1ce50d47865409d53.png

usetrit 100€ z coho, snimaca ci cerpadla? tak skus bazos alebo vrakovisko

Odkaz ke komentáři

to viem, ze sa dakupit, otazka je, či to je vseobecný pre vsetky octavie 3, lebo napr. podla VIN mi na skoda dieloch pise, ze nie je vhodny ziadny plavak co maju, iba komplet s palivovym cerpadlom... no a cez diagnostiku ako pozrem krokovy motorcek palivomera v budikoch? pristrojova deska a merane hodnoty? ako ked pozeram zasobu paliva ako pise prirucka?... lebo pise 0,00L a to mi velmi nepomohlo, ja som myslel, ze diagnostika pise aspon dake ele. hodnoty a nie 0,00L to viem aj z budika

Odkaz ke komentáři

pristrojova doska a akcne cleny, ci sa rucicka spravne hybe

Citovat

17 – Instrument a v nej treba zvoliť Output tests. Z rozbaľovacieho menu vybrať Analog displays (v niektorých verziách programu nazvané Analog gauges).

Odkaz ke komentáři

no takze problem vyrieseny, zas raz nechapem co tomu bolo, tak to popisem cele snad dakomu pomoze ... takze vzdy tankujem v podstate od 0 do plnej nadrze, tak som spravil aj pred 2 dnami, ale rucicka ostala po natankovani na povodnej hodnote a dosla si sama po case na 0 aa tam ostala. Cez diagnostiku som otestoval cerpadlo to slapalo, tak som ho vybral aj s plavakom a plavak som prestriekal cisticom brzd, nakoľko rozobrat ho uplne sa neda, opat namontoval spat, nic, ziadna chyba v diagnostike, nikde, ale stale svietila rezerva a rucicka sa ani nehla, premeral som este piny na plavaku, ktore vecer ukazovali nula. Dnes som vstal, skusal som este tie rucicky ako radil wirer, ale diagnostika mi napisala, ze tento test nepodporuje riadiacka (nechapem). Nedalo mi, znova som radsej premeral odpory na plavaku, predtym ako by som hoc co objednaval a HODNOTY sa objavili, dokonca presne podla prirucky, ale budik stale mrtvo a svietila rezerva (hlava v smutku, ze elektrika je dade zle a kto to kedy najde a opravi). Tak som sa zacal sparat v diagnostike, kde ked sa nedalo otestovat rucicky, napadlo ma len jedna moznosť pri prechadzani kodovania, že zmenim hodnoty palivovej nadrze, zapisal som si ake su ulozene a vymenil za prve moznosti z vyberu. Po dokodovani rezerva zhasla, ale budik stale na 0. Tak som zznova prehodil hodnoty na povodne, co tam boli a budik ozil a ukazuje spravne. Takze neviem, co tomu bolo, ale ide to. 

LUCASCZE dojazd je podla mna naviazany na ukazatel rucicky, lebo mne pisalo dojazd 0, ked bola rucicka na 0, aj ked na pinoch už bol odpor. Až keď sa ručička spamatala, pisal už aj dojazd, čiže toto ťa neposunie nikde si myslim. 

Odkaz ke komentáři

Kdyby byl jediny problem v tom, ze by ti nefungoval motorek rucicky, tak by to urcite na dojezd vliv nemelo a ukazovalo by ho to spravne. Podle me je z tveho popisu jasne, ze problem v motorku rucicky jsi nemel. Nejspis byl teda nejprve problem v plovaku a i kdyz plovak potom zacal fungovat, tak to budiky nejak nechapaly. A tim kodovanim se to potom nejak vyresetovalo a opravilo. To uz je ale jen muj tip. Hlavne ze uz to funguje.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...