Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, všem,

vlastním Skoda Octavia II 1.6 TDI 77Kw r.v 2012, 115 najeto. Vůz jsem koupil při 105 po výměně vstřiků a ještě pár drobných úprav. Auto nejevilo žádné problémy, ani na kontrole mi na nic nepřišly před koupí. No... až do té doby, kdy jsem jedno ráno z ničeho nic nenastartoval. 

Auto se nahodí na brnk, pak ale začnou padat otáčky a zdechne. Údajně mi nejde vzduch pryč z motoru, vzniká tam vysoký podtlak a ten tlačí olej pryč. Zkusil jsem povolit hadičku z motoru co jde do sání a auto se chytlo, vůbec nešel vzduch nyní již lepší, ale není to řešení. Diagnostika píše následující:

- Teplotní klapka vlevo, vpravo (těžký běh, blokace)

- Odmrazovací klapka (těžký běh blokace)

- Klapka rozvodu vzduchu vpředu (těžký běh blokace)

- Klapka recirkulace vzduchu/čistého vzduchu

Máte s tím někdo zkušenosti? Auto, motor do té doby nevykazoval žádné známky závady. Žádná změna jízdních vlastností (výkon atp.)

Děkuji

Vloženo

Tohle jsou závady na klimatronik. To nemá s chodem motoru nic společnýho. Někdo si s tím nevěděl rady, tak se toho jednoduše zbavil. Dost možná je nefunkční odlučovač oleje, který nepropouští a tím pádem ti to tlakuje. Nebo některá část odvětrání motoru. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...